Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
4. 7. 2017,
21.36

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,48

Natisni članek

Lyon Arsene Wenger Arsenal Alexandre Lacazette

Torek, 4. 7. 2017, 21.36

6 let, 6 mesecev

Alexandre Lacazette iz Lyona za 60 milijonov evrov

Arsenal je poskrbel za rekorden prestop poletja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,48
Alexandre Lacazette | Foto Reuters

Foto: Reuters

Čeprav še ni uradno potrjeno, je jasno, da je Alexandre Lacazette novi napadalec Arsenala. Londončani so za francoskega nogometaša Lyonu odšteli kar 60 milijonov evrov in krepko presegli najdražji nakup v zgodovini kluba.

Alexandre Lacazette je po poročanju nekaterih angleških medijev nov član Arsenala, ki bo novico potrdil v naslednjih urah. Napadalec Lyona je v Londonu že opravil zdravniške preglede in bo podpisal petletno pogodbo. Zanj bo Arsene Wenger, ki ga je spremljal že nekaj časa in ga je k sebi želel zvabiti že lani, odštel kar 60 milijonov evrov.

To je za zdaj tudi rekord letošnje poletne tržnice. Manchester City je pred tem za Portugalca Bernarda Silvo Monacu odštel 50 milijonov evrov.

Odškodnina je še višja, kot so napovedovali pred prestopom, ki je v zraku v zadnjih dneh, in je krepko presegla rekorden nakup Arsenala iz leta 2013, ko je iz madridskega Reala za 47 milijonov evrov prišel nemški zvezdnik Mesut Özil.

Moral bi iti k Janu Oblaku, a se zaradi kazni to ni zgodilo

26-letni francoski reprezentant, ki je do zdaj zbral enajst nastopov za Francijo, je bil pred časom sicer blizu prestopa v Atletico Madrid, ta je bil zanj pripravljen plačati še nekoliko več (65 milijonov evrov). Toda prestop k Janu Oblaku je padel v vodo, saj so bili Madridčani kaznovani s prepovedjo nakupovanja do januarja 2018.

Arsene Wenger je dobil napadalca, ki si ga je želel že dolgo časa. | Foto: Reuters Arsene Wenger je dobil napadalca, ki si ga je želel že dolgo časa. Foto: Reuters

Londončani so dobili izjemnega golgeterja

Lacazette, ki je po bosanskem branilcu Seadu Kolašincu, iz Schalkeja je prišel brez odškodnine, druga okrepitev Arsenala pred začetkom sezone, je bil v prejšnji sezoni v sijajni strelski formi. Na 45 tekmah je zabil kar 37 golov, 28 od teh jih je dosegel v francoski ligi, v kateri je na lestvici strelcev zaostal le za golgeterjem PSG Edinsonom Cavanijem.

Za Lyon, ki je njegov matični klub, je od sezone 2009/10, ko je debitiral, na 275 tekmah v vseh tekmovanjih dosegel kar 129 golov.

Arsenal, ki je bil v prejšnji sezoni v angleški premier ligi peti, bo v naslednji sezoni igral v ligi Europa. V ligi prvakov Londončanov ne bo prvič po sezoni 1996/97.

Ne spreglejte