Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
6. 7. 2018,
9.12

Osveženo pred

5 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,65

2

Natisni članek

FIFA SP 2018 Anže Kopitar Anže Kopitar hrvaška nogometna reprezentanca

Petek, 6. 7. 2018, 9.12

5 let, 11 mesecev

Hokejski zvezdnik Anže Kopitar o SP 2018 v nogometu

Anže Kopitar razkril, zakaj bi Hrvaški privoščil svetovni naslov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,65

2

Hrvaška navijačica | Foto Reuters

Foto: Reuters

Tudi Anže Kopitar, najboljši hokejist, kadarkoli rojen na sončni strani Alp, ne more ostati ravnodušen, ko govori o svetovnem prvenstvu v nogometu. Hokejski zvezdnik, ki stiska pesti za NK Maribor, pred kratkim pa se je v Los Angelesu srečal z Zlatanom Ibrahimovićem, nam je pojasnil, da bi najraje videl, da bi šla na SP 2018 v Rusiji do konca slovenska soseda Hrvaška.

Najboljši slovenski hokejski igralec Anže Kopitar se ob nedavnem srečanju s predstavniki sedme sile na Bledu ni mogel izogniti vprašanjem o največjem nogometnem dogodku.

Anže Kopitar
Sportal Anže Kopitar bo po prihodu LeBrona Jamesa mirneje napadal iz ozadja #foto

V Rusiji poteka svetovno prvenstvo, na katerem se za prestižni naslov poteguje le še osem reprezentanc. Katera je na 30-letnega Hrušičana naredila največji vtis?

"Sicer nisem nogometni poznavalec, a po tistem, kar sem videl, me je najbolj navdušila prav Anglija. Morda od njih ljudje niso pričakovali, da bi lahko kaj naredili, a delujejo precej suvereno. Dobro so igrali," meni kapetan zvezdniške ekipe NHL Los Angeles Kings. Svetovnega prvenstva v Rusiji ne spremlja podrobno, saj ima v teh dneh številne obveznosti, najbolj ga navdušuje predajanje hokejskih izkušenj in znanja mlajšim, a si je vseeno ogledal kar nekaj tekem SP 2018.

Sportal Brazilci na stavnicah prvi favoriti, Hrvaška zelo visoko

Kako ne bi bil navijač Maribora?

Tako je Anže Kopitar leta 2015 poziral v vijoličastem dresu v Ljudskem vrtu. | Foto: Vid Ponikvar Tako je Anže Kopitar leta 2015 poziral v vijoličastem dresu v Ljudskem vrtu. Foto: Vid Ponikvar Čeprav je njegova športna kariera najbolj povezana s hokejsko palico, drsalkami in ploščkom, pa se občasno druži tudi z nogometaši. Že nekajkrat je bil gost NK Maribor, ta pa je obdaril z vijoličastim dresom.

"Kako ne bi bil navijač Maribora, ko pa je moja žena Mariborčanka?" je izjavil pred tremi leti, ko se je nazadnje znašel sredi Ljudskega vrta in prejel spominski dres s številko 11. S tisto, ki ga je proslavila v svetu hokeja, ga dvakrat popeljala do Stanleyjevega pokala in pomagala ustvariti prepoznavni športni fenomen AK11.

Sportal Obračun prvakov, ki bo pred zaslon priklenil tudi Jana Oblaka

Odhaja na dopust na Hrvaško, zato bi naslov najbolj privoščil sosedom

Na Hrvaškem bi rad občutil navijaško evforijo, če se bodo ognjeni prebili zelo daleč na SP 2018. | Foto: Reuters Na Hrvaškem bi rad občutil navijaško evforijo, če se bodo ognjeni prebili zelo daleč na SP 2018. Foto: Reuters V Los Angelesu je v zadnjih mesecih občutiti tudi nogometno vročico. V mestu angelov jo je zakuhal Zlatan Ibrahimović. Prihaja iz Švedske, na katero je Kopitar zelo navezan, saj je tam prebil kar nekaj let v karieri, in je novi zvezdnik lige MLS. Igra in zabija zadetke za Los Angeles Galaxy, s Kopitarjem pa sta se že srečala.

Njegovi Švedi so v Rusiji presenetili javnost s prebojem med najboljših osem, a bi Kopitar, ki je od Ibrakadabre mlajši pet let, vseeno raje videl, da bi se na svetovni prestol povzpela neka druga izbrana vrsta. Reprezentanca, ki jo slovenski ljubitelji nogometa poznajo zelo dobro.

"Nimam favorita, bi pa zelo rad videl, da bi, če se le da, zmagala Hrvaška. Na to gledam še malce sebično (smeh, op p.). Če pridejo Hrvati do finala, bom takrat že na dopustu na Hrvaškem in lahko bi spremljal, videl v živo, kako ljudje doživljajo to evforijo," bi se ponos slovenskega hokeja razveselil priložnosti pri slovenski sosedi občudovati nogometno evforijo.

V Sočiju se je na olimpijskih igrah - Slovenijo je vodil njegov oče Matjaž Kopitar - uvrstil med najboljših osem. Soči bo v soboto prizorišče četrtfinala SP 2018 v nogometu med Hrvaško in Rusijo.   | Foto: Reuters V Sočiju se je na olimpijskih igrah - Slovenijo je vodil njegov oče Matjaž Kopitar - uvrstil med najboljših osem. Soči bo v soboto prizorišče četrtfinala SP 2018 v nogometu med Hrvaško in Rusijo. Foto: Reuters

Več bo znanega v soboto, ko se bo Hrvaška v zadnjem četrtfinalu udarila z Rusijo. Tekma bo v Sočiju, v mestu, kjer je Kopitar dosegel enega najlepših reprezentančnih uspehov, preboj v četrtfinale olimpijskega turnirja (2014). "Rusi so me s tem, da zmagujejo, kar navdušili. Očitno jim domače igrišče res ustreza," so ga presenetile uspešne predstave gostiteljev svetovnega prvenstva, ki jih v soboto čaka obračun s Hrvaško.

V oči so mu padli olikani Japonci in malce manj olikan Maradona

Vragolije Diega Armanda Maradone niso ušle niti velikemu zvezdniku lige NHL. | Foto: Reuters Vragolije Diega Armanda Maradone niso ušle niti velikemu zvezdniku lige NHL. Foto: Reuters Kopitar je dodal, da si je od zdajšnjega dela mundiala v Rusiji najbolj zapomnil dve stvari.

"V oči mi je padla slačilnica Japoncev, ki so jo po slovesu povsem počistili. Lepo. To je očitno v njihovi kulturi, ki se je držijo tudi športniki na tekmovanjih," je bil pozitivno presenečen, ko je videl odziv Japoncev po dramatičnem izpadu v osmini finala proti Belgiji (2:3). Takrat je pot na svetovnem prvenstvu končala tudi Argentina, ki ji je krila pristrigla Francija.

Japonci čiščenje
Sportal To je razlog za japonsko čistilno akcijo na svetovnem prvenstvu #video

Gavči na zelenici niso skrivali žalosti, na tribunah pa je imel svoj čustveni šov legendarni nogometaš, ki ga je izpostavil tudi Kopitar. "V oči mi je padel tudi Maradona. Dogajanja okrog njega nisi mogel zgrešiti, če si vsaj malo na družbenih omrežjih," je dejal Kopitar, ki v teh dneh skupaj s Tomažem Razingarjem na Bledu vodi tretjo hokejsko akademijo, a si bo danes in jutri zagotovo vzel čas za spremljanje dogajanja na SP 2018 v Rusiji. Zdaj gre že zelo zares, saj se odloča o polfinalistih.

 

Diego maradona
Sportal Maradona se je po težkih besedah opravičil
Ne spreglejte