Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Nedelja,
16. 8. 2015,
23.34

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor NK Olimpija NK Olimpija Ante Šimundža Marijan Pušnik

Nedelja, 16. 8. 2015, 23.34

8 let

Anteja Šimundžo je pred novinarji branil kar Marijan Pušnik

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
"Ni bilo prave energije, Olimpija je zasluženo zmagala, a prepričan sem, da se bo krivulja rezultatov spet dvignila," je po bolečem porazu na derbiju povedal trener Maribora Ante Šimundža.

"Z Zlatkom (športnim direktorjem Maribora Zahovićem, op. p) sva po tekmi že govorila. Nič posebnega se ni zgodilo. 'Glave gor,' mi je rekel. Z njegove strani sem vedno čutil ogromno podporo," je po derbiju povedal Ante Šimundža, ki je bil že pred porazom proti Olimpiji na udaru številnih kritikov. Zdaj, ko je izgubil z 0:3, bodo ti še glasnejši. Ni jih malo, ki so prepričani, da se bo moral trener, ki je slovenske prvake popeljal v ligo prvakov, celo posloviti od klopi Maribora.

"Če se bodo v klubu tako odločili, potem bom njihovo odločitev pač sprejel. To je del nogometnega posla. Če bom odšel, bom to storil z dvignjeno glavo. Zato ker vem, da za Maribor v vsakem trenutku dajem vse od sebe," je trener Maribora odgovoril na neprijetno vprašanje. Takšnih je bilo na novinarski konferenci po derbiju nemalo. Celo toliko, da je v bran mlajšega kolega stopil tudi trener Olimpije.

"Ne vem, zakaj ga tako napadate z vprašanji. Tudi Real Madrid, Barcelona in največji evropski klubi doživljajo vzpone in padce. Ne moreš vedno zmagovati. Ko je Maribor lani igral v ligi prvakov, je bilo vse lepo, zdaj je seveda drugače. Maribor je še vedno najboljši slovenski klub, ki je v zadnjih štirih letih blestel tudi v Evropi. Verjamem, da bo to kmalu spet pokazal," je dejal Marijan Pušnik.

Navijače razume, a Maribor se bo zagotovo pobral

"Drugi poraz v prvih šestih prvenstvenih krogih seveda ni dobrodošel, zato povsem razumem žvižge in nezadovoljstvo navijačev, a fantje na treningih delajo zelo dobro, zato jim ne morem ničesar očitati. Pred derbijem ni kazalo, da se bo zgodilo, kar se je. Zdaj moramo še bolj trdo delati in si zastaviti cilje. Verjamem, da jih bomo tudi izpolnili. Da se bo naša rezultatska krivulja slej ko prej obrnila navzgor," je prepričan Šimundža, ki je Olimpiji pošteno priznal, kaj drugega niti ni preostalo, da je zasluženo zmagala.

"Strinjam se, da je bila Olimpija boljša in je zasluženo osvojila tri točke. Nam je zmanjkalo nekaj energije, da bi tekmo odločili v svojo korist. Individualna kakovost posameznika – Henty (strelec dveh golov za Olimpijo Ezekiel, op. p.) je dvakrat sijajno odigral in Olimpiji prinesel vodstvo z dvema zadetkoma prednosti – je bila tista, ki je odločila. Potem so Ljubljančani mirno nadzorovali tekmo in zmagali. V drugem polčasu smo bili nevarni tudi mi, zatresli smo vratnico, a je bilo to premalo, da bi iztržili kaj več. Še enkrat čestitke Olimpiji," je poraz športno priznal trener, ki je z Mariborom na začetku sezone izpadel iz Evrope po dveh tekmah, izgubil na superpokalu in v šestih prvenstvenih tekmah zbral šest točk.

Zmage ni bil nič bolj vesel, kot je drugih

Veliko prijetneje je bilo seveda njegovemu kolegu na klopi Olimpije, ki je zdaj pri 13 točkah in je nanizal tretjo zaporedno zmago, kar trenutno zadostuje za drugo mesto. "Nimam reči kaj drugega kot to, da čestitam mojim fantom za zelo dobro predstavo. Hvala tudi navijačem obeh ekip, ki so poskrbeli za športno navijanje. Vzdušje je bilo sijajno. Jasno je, da sem vesel zmage v Mariboru, a nič bolj, kot bi bil, če bi zmagali kjerkoli drugje. Res je, da je zmaga na derbiju za samozavest zelo dobrodošla, a želim si predvsem tega, da bi fantje ostali na trdnih tleh. Pred nami so novi izzivi, nove tekme. Za nami je šele šest prvenstvenih obračunov," je že takoj po velikem slavju v Ljudskem vrtu opozarjal Pušnik. Ta se seveda ni mogel izogniti vprašanju o Ezekielu Hentyju. Nigerijcu, ki je z dvema goloma in podajo na kolena spravil Koper in zdaj dvakrat mrežo nasprotnika zatresel še v Mariboru.

"Ko je razpoložen, je zelo neugoden. Z njim smo začeli na desni, potem pa ga preselili na levo stran, na kateri je imel Damjan Bohar z njim veliko težav. To je bil naš taktični načrt, ki nam je uspel. Fant se dviguje. Začel je igrati tudi v obrambi, kar se v prejšnji sezoni niti približno ni dogajalo. Pohvalil bi tudi Andraža Šporarja, tudi on je naredil veliko v napadu, a tudi v obrambi. Imamo mlado moštvo, ki lahko še ogromno napreduje. Želim si še dveh, treh igralcev do konca avgusta. Potem bomo še boljši," si je zaželel trener Olimpije in verjetno še dodatno nagnal strah v kosti nasprotnikov. Naj spomnimo, naslednji bodo trenutno zadnjeuvrščeni Celjani, ki bodo prihodnji konec tedna gostovali v Stožicah.

Ne spreglejte