Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
2. 12. 2023,
20.20

Osveženo pred

2 meseca, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,07

Natisni članek

Euro 2024 Euro 2024 slovenska nogometna reprezentanca angleška nogometna reprezentanca Gareth Southgate

Sobota, 2. 12. 2023, 20.20

2 meseca, 3 tedne

Angleži po žrebu skupin za Euro 2024

Angležem se smeji: "Southgatova mehka skupina"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,07
Angija Gareth Southgate | Gareth Southgate na žrebu v Hamburgu. | Foto Reuters

Gareth Southgate na žrebu v Hamburgu.

Foto: Reuters

Slovenska nogometna reprezentanca se bo na Euru 2024 v skupini C pomerila s starimi znanci Dansko, Srbijo in Anglijo. V angleških medijih si že manejo roke, češ da so dobili lahko skupino. "Mislim, da bo Gareth Southgate zelo vesel."

Hamburg Žreb 2024
Sportal Noro, kakšen žreb desetletja za Slovenijo

Naslovnica spletnega Daily Maila | Foto: Naslovnica spletnega Daily Maila Angleški mediji so prepričani, da je bil žreb reprezentanci selektorja Garetha Southgata naklonjen. "Southgatova mehka skupina," so z velikimi črkami zapisali na prvi strani spletne strani Daily Maila, če besedo "soft" prevedemo dobesedno, bolj smiselno bi bilo "lahka skupina". "Anglija Garetha Southgata je dobila idealno skupino z Dansko, Slovenijo in Srbijo." Tudi The Sun razmišlja podobno. "Vrhunski žreb," so zapisali v nadnaslovu in nato: "Sanjski žreb za Euro 2024 za Anglijo, se pa morajo Southgatovi možje vrniti na zakleti stadion za prvo tekmo." To je stadion v Gelsenkirchnu, kjer bodo igrali prvo tekmo s Srbijo. Na njem so leta 2006 izgubili s Portugalci in končali z mundialom.

"Mislim, da se Anglija ne more pritoževati. Žreb nam je bil kar naklonjen, ko pogledaš, koga vse bi lahko dobili. Mislim, da bo Gareth Southgate zelo vesel," je v analizi na BBC poudaril Alen Shearer. Še en nekdanji angleški nogometaš Chris Sutton pa: "Mislim, da Danska ni močna, kot je bila nekoč. Na svetovnem prvenstvu je bila vsem všeč, pa je imela slabo prvenstvo. V kvalifikacijah so imeli vzpone in padce. Ni jim bilo lahko. Imajo nekaj nam znanih imen - Rasmusa Hojlunda iz Manchestra, pa Kasperja Schmeichla. Igrali bodo organizirano, ampak Anglija bo zanje premočna. Srbija je zanimiva: Dušan Vlahović, Luka Jović in Dušan Tadić, njih poznamo. Ne bodo lahki, a bi rekel, da je to kar lahka skupina za Anglijo." Slovenije ni omenil.

Matjaž Kek
Sportal "Nekdo se je nasmejal, ko je dobil Slovenijo. Morda mu bo žal." #video

Southgate: Slovenija je bila ena mojih prvih tekem

Gareth Southgate | Foto: Reuters Gareth Southgate Foto: Reuters In kaj je o "na papirju lahki" skupini povedal sam selektor Southgate? "Lahko rečeš na papirju, a tekme se igrajo na papirju. Vesel si, da si se izognil eni ali dvema reprezentancama v tretjem in četrtem bobnu. So pa vse reprezentance, s katerimi bomo igrali, dobre." Vsaj do prvih tekem bodo tako Angleži znova sanjali, da bodo končno le osvojili kos srebrnine. Tega nimajo že od daljnega leta 1966. "Slovenija je bila ena mojih prvih tekem v vlogi selektorja Anglije. Za vedno sem si zapomnil obrambo Joeja Harta, ki je rešil tisto tekmo. Če ne bi branil, mogoče ne bi bil več selektor!"

Dragan Stojković
Sportal Stari znanec Olimpije opozarja Srbe, Slovenija postala Slovanija
Danska Slovenija
Sportal Danec razmišlja le o Sloveniji: To bo naša ključna tekma na Euru
Ne spreglejte