Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
13. 5. 2018,
18.18

Osveženo pred

5 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

Arsene Wenger Jon Gorenc Stanković angleško prvenstvo

Nedelja, 13. 5. 2018, 18.18

5 let, 11 mesecev

Angleško prvenstvo, 38. krog

Slovo Wengerja pred očmi Slovenca, Guardiola poskrbel za rekord

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Arsene Wenger | Foto Reuters

Foto: Reuters

Sezona 2017/18 angleške premier lige je končana. Prvak Manchester City je zmagal tudi v zadnjem krogu in poskrbel za rekord. Arsene Wenger se je po 828 tekmah in 22 letih poslovil od klopi londonskega Arsenala. Od elite se je poslovil še Swansea City.

Pred zadnjim krogom prav veliko vprašanj ni bilo. Še največ ljudi je zanimalo, ali bo Josepu Guardioli uspelo priti do rekordnih 100 točk. Špancu je uspelo, z Manchester Cityjem, ki si je naslov zagotovil že pred časom, je premagal Southampton z 1:0 in poskrbel za nov mejnik. Southampton je kljub porazu ostal med elito, saj je izgubil tudi Swansea, ki je imel še nekaj možnosti za obstanek, a se seli v ligo nižje ob Stoke Cityju in WBA, ki sta izpadla že pred časom.

Josep Guardiola je z Manchester Cityjem poskrbel za nov mejnik v angleški premier ligi. | Foto: Reuters Josep Guardiola je z Manchester Cityjem poskrbel za nov mejnik v angleški premier ligi. Foto: Reuters

Huddersfield Town je bil tisti, ki ga je doletela čast, da še zadnjič na klopi Arsenala spremlja Arsena Wengerja, ki se je od Londončanov po dolgih 22 letih poslovil z zmago z 1:0, ki jo je s klopi domače ekipe spremljal tudi Slovenec Jon Gorenc Stanković, ki pa ni prejel priložnosti in v tej sezoni ni dočakal debija v angleški premier ligi.

Mohamedu Salahu še naslov najboljšega strelca in rekord

Liverpool, ki odšteva do finala lige prvakov, je visoko s 4:0 premagal Brighton, Tottenham pa je bil v poslastici kroga s 5:4 boljši od Leicester Cityja. Ti dve tekmi sta bili pomembni predvsem v lovu na lovoriko najboljšega strelca tekmovanja, ki jo je s 32 zadetkoma dobil Mohamed Salah, medtem ko se je moral Harry Kane, ki je tokrat zabil dva gola, zadovoljiti s 30 zadetki in drugim mestom. Egipčan Salah je postavil nov rekord. Toliko golov v premier ligi, odkar moštva igrajo 38 tekem na sezono, ni zabil še nihče.

 

Najboljši strelci:

32 - Salah (Liverpool) 
30 - Kane (Tottenham) 
21 - Agüero (Man City)
20 - Vardy (Leicester City)
18 - Sterling (Man City), 
16 - Lukaku (Man Utd)
15 - Firmino (Liverpool)
... 

Ne spreglejte