Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
27. 12. 2019,
22.44

Osveženo pred

4 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,31

Natisni članek

angleško prvenstvo Liverpool Leicester City Jürgen Klopp Brendan Rodgers Manchester United Chelsea Manchester City Mikel Arteta Carlo Ancelotti

Petek, 27. 12. 2019, 22.44

4 leta, 4 mesece

Angleško prvenstvo, 19. krog

Liverpool beži zasledovalcem, Manchester City poražen pri volkovih

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,31
Liverpool, Roberto Firmino, Jürgen Klopp | Roberto Firmino se je dvakrat vpisal med strelce. | Foto Reuters

Roberto Firmino se je dvakrat vpisal med strelce.

Foto: Reuters

Medtem ko v preostalih velikih nogometnih ligah v Evropi počivajo, so dan po božiču že tradicionalno igrali v Angliji. Vrhunec ''boxing dayja" je bil obračun vodilnih med Leicester Cityjem in Liverpoolom, ki je na derbiju kroga slavil s 4:0 in ostaja v tej sezoni deluje praktično nepremagljiv. Edino manjšo majhno prasko (1:1) v tej sezoni so jim v ligi prizadejali največji rivali, nogometaši Uniteda, ki so tokrat na Old Traffordu s 4:1 odpravili Newcastle. Na uvodni tekmi je Tottenham po zaostanku z 2:1 premagal Brighton. Arsenal je remiziral pri Bournemouthu, Chelsea je moral priznati premoč Southamptonu. Manchester City je v petek izgubil v Wolverhamptonu.

Leicester City, ki pod vodstvom nekdanjega trenerja Redsov Brendana Rodgersa kaže dobre predstave in po seriji zmag v zadnjem času zasedajo izjemno drugo mesto, ni bil kos vodilnemu Liverpoolu, ki je v mrežo lisic zabil kar štiri gole. Dvakrat se je med strelce vpisal Roberto Firmino, po enkrat pa sta zadela še James Milner (iz enajstmetrovke) in Trent Alexander-Arnold. Rdeči imajo zdaj z odigrano tekmo manj kar 12 točk prednosti pred Leicesterjem, kar priča o izjemni nadvladi Liverpoola, ki je v tej sezoni vknjižil kar 17 zmag in le enkrat remiziral. Na drugi strani so lisice zabeležile prvi poraz na domačih tleh v tej sezoni.

Liverpool se je v Dohi razveselil naslova svetovnega klubskega prvaka. | Foto: Reuters Liverpool se je v Dohi razveselil naslova svetovnega klubskega prvaka. Foto: Reuters

Debija Artete in Ancelottija

Mikel Arteta je ob debiju na klopi Arsenala vknjižil točko, bolje je šlo Carlu Ancelottiju, ki je pohod na klopi Evertona začel z zmago. Topničarji so po začetnem zaostanku remizirali pri češnjah iz Bournemoutha. 

Mikel Arteta je ob debiju vknjižil točko. | Foto: Reuters Mikel Arteta je ob debiju vknjižil točko. Foto: Reuters

Ancelotti in Everton sta z 1:0 odpravila Burnley. Liverpoolčani na zadnjih štirih tekmah niso izgubili. Premagali so Chelsea ter remizirali z Unitedom in Arsenalom.

Chelsea je moral na domačem igrišču priznati premoč svetnikom iz Southamptona, rdeči vragi pa so, kot rečeno, premagali Newcastle. V zadnji tekmi kroga je Man City izgubil v Wolverhamptonu.

Angleško prvenstvo, 19. krog:

Lestvica:

Najboljši strelci:

17  Vardy (Leicester),
12 − Aubameyang (Arsenal),
11 − Abraham (Chelsea), Ings (Southampton), Rashford (Man United), Sterling (Man City)
10 − Kane (Tottenham),
9 − Agüero (Man City), Mane (Liverpool), Pukki (Norwich), Salah (Liverpool),
...

Ne spreglejte