Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
6. 12. 2021,
22.56

Osveženo pred

2 leti, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,51

Natisni članek

Ralf Rangnick West Ham Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo Chelsea Arsenal Manchester United Manchester City Tottenham Liverpool Premier League angleško prvenstvo

Ponedeljek, 6. 12. 2021, 22.56

2 leti, 4 mesece

ANGLEŠKO PRVENSTVO, 15. KROG

Evertonu VAR razveljavil dva gola, a so Arsenal le zlomili

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,51
Richarlison Everton | Brazilski napadalec Evertona Richarlison je zadel trikrat, a je obveljal le tretji gol. | Foto Reuters

Brazilski napadalec Evertona Richarlison je zadel trikrat, a je obveljal le tretji gol.

Foto: Reuters

Nemški trener Ralf Rangnick je na klopi Manchestra Uniteda debitiral z zmago nad Crystal Palace (1:0). V ponedeljek zvečer je v tekmi, ki jo je krojil tudi VAR, Everton v sodnikovem dodatku na kolena spravil Arsenal (2:1).

Everton oziroma njihov brazilski napadalec Richarlison je dva gola dosegel iz prepovedanega položaja. Oba sta bila tako po pregledu s sistemom VAR razveljavljena. Tako je vse do 80. minute Arsenal z golom Martina Ödegaarda vodil z 1:0. A pravijo, da v tretje gre rado in tretja žoga Richarlisona v Arsenalovi mreži je le obveljala.

Mladi napadalec topničarjev Edward Nketiah je šest minut pred koncem z dveh metrov zatresel vratnico. Everton je v drugi minuti sodnikovega dodatka vendarle prišel do drugega gola. Bil je to pravi evrogol Demaraia Graya. Zmaga domačih z 2:1 in Rafael Benitez si je morda le rešil službo.

West Ham dobil derbi s Chelseajem

Sobotni londonski derbi je postregel z zelo zanimivim londonskim derbijem, v katerem so "Kladivarji" premagali Chelsea s 3:2. Po prvem polčasu so zaostajali z 1:2, nato je Jarrod Bowen v 56. minuti izenačil na 2:2, jeziček na tehtnici pa je v korist gostiteljev nagnil rezervist Arthur Masuaku. Tri minute pred koncem srečanja je ''posnemal'' legendarni zadetek Milana Osterca izpred 20 let, ko je senzacionalno zatresel romunsko mrežo.

Spomin na nepozaben zadetek Milana Osterca proti Romuniji (2001):

Slovenija Hrvaška Bežigrad 2003 Euro
Sportal Čudež iz Ljubljane, ki ga je na CNN občudoval ves svet

Reprezentant DR Kongo je hotel z leve strani podati pred vrata, a je nato žoga v atraktivnem slogu zatresla mrežo evropskih prvakov. Pri gostih se tokrat ni proslavil vratar Edouard Mendy, ki je v glasovanju za trofejo Leva Jašina zaostal le za zmagovalcem Gianluigijem Donnarumo. Senegalec je bil krivec pri prvem in tretjem zadetku West Hama, West Ham pa se je z zmago utrdil na četrtem mestu, ki po koncu sezone pelje v ligo prvakov.

Veselje nogometašev Liverpoola. | Foto: Reuters Veselje nogometašev Liverpoola. Foto: Reuters Na vrh lestvice City in Liverpool

Liverpool je bil v Wolverhamptonu boljši tekmec, do vodstva pa je prišel šele v četrti minuti sodnikovega podaljška. Pred tem je najlepšo priložnost za rdeče zapravil Diogo Jota, nato pa je navijače rdečih spravil v delirij rezervist Divock Origi. Belgijec je po podaji Mohameda Salah mojstrsko, najprej je sprejel žogo obrnjen s hrbtom proti golu, nato pa jo po obratu poslal v mrežo, popeljal Kloppovo četo do zmage, s katero se je Liverpool povzpel na prvo mesto.

Ko je Manchester City v zadnji sobotni tekmi v gosteh odpravil Watford (3:1), se je povzpel na vrh in z vodilnega položaja pahnil Liverpool. Branilci naslova so prišli do dragocene zmage na krilih dvakratnega strelca Portugalca Bernarda Silve. City si je priigral številne priložnosti, največ jih je zapravil Jack Grealish.

Bernardo Silva je na gostovanju pri Watfordu dosegel dva zadetka. Skupno jih je Portugalec v tej sezoni dosegel že sedem. | Foto: Reuters Bernardo Silva je na gostovanju pri Watfordu dosegel dva zadetka. Skupno jih je Portugalec v tej sezoni dosegel že sedem. Foto: Reuters

Nemec na klopi Uniteda debitiral z zmago

Ralf Ragnick | Foto: Reuters Ralf Ragnick Foto: Reuters V nedeljo je Manchester United gostil Crystal Palace. Rdeče vrage je po odobritvi delovne vize prvič vodil Nemec Ralf Rangnick, ki je prvič uradno klub vodil v petek. Debitiral je z zmago, Londončani so izgubili z 0:1, edini zadetek na srečanju pa je v 77. minuti dosegel Brazilec Fred.

Michael Carrick
Sportal Carrick po 15 letih zapušča Man Utd, Rangnick se bo posvetil obrambi

Angleško prvenstvo, 15. krog:

Sobota, 4. december:
West Ham : Chelsea 3:2 (1:2)
Lanzini 40./11-m, Bowen 56., Masuaku 87.; Silva 29., Mount 44.

Newcastle : Burnley 1:0 (1:0)
Wilson 40.

Southampton : Brighton 1:1 (1:0)
Broja 29.; Maupay 90.+8

Wolverhampton : Liverpool 0:1 (0:0)
Origi 90.+4

Watford : Manchester City 1:3 (0:2)
Hernandez 74.; Sterling 4., Silva 31., 63.

Nedelja, 5. december:
Leeds United : Brentford 2:2 (1:0)
Roberts 27., Bamford 90.+5; Baptiste 54., Canos 61., 22 let

Manchester United : Crystal Palace 1:0 (0:0)
Fred 77.

Tottenham : Norwich City 3:0 (1:0)
Moura 10., Sanchez 67., Son 77.

Aston Villa : Leicester City 2:1 (1:1)
Konsa 17., 54.; Barnes 14.

Ponedeljek, 6. december:
Everton : Arsenal 2:1 (0:1)
Richarlison 79., Gray 90.+2; Odegaard 45.+2

Lestvica strelcev:

13  Salah (Liverpool), 
9 – Vardy (Leicester),
– Jota (Liverpool),
– Mane (Liverpool), Silva (Manchester City)
 Antonio (West Ham), Dennis (Watford), Maupay (Brighton), Raphinha (Leeds), Ronaldo (Manchester United), Son (Tottenham), Wilson (Newcastle)
... 

 

Ne spreglejte