Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
25. 6. 2022,
20.30

Osveženo pred

1 leto, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,10

2

Natisni članek

Real Madrid Gareth Bale nogometna tržnica Nottingham Forest

Sobota, 25. 6. 2022, 20.30

1 leto, 10 mesecev

nogometna tržnica 25. junij

Bale razkril novega delodajalca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,10

2

Gareth Bale | Gareth Bale se bo v naslednji sezoni preizkusil v ligi MLS.  | Foto Reuters

Gareth Bale se bo v naslednji sezoni preizkusil v ligi MLS.

Foto: Reuters

Valižan Gareth Bale, ki je bil devet let član Reala Madrida, se bo po izteku pogodbe konec meseca poslovil od 14-kratnih evropskih prvakov. Dvaintridesetletnik se je kljub ponudbam evropskih klubov odločil, da svojo kariero nadaljuje čez lužo pri Los Angelesu.

Gareth Bale, ki so ga v zadnjem obdobju številni povezovali z vrnitvijo v "domači" klub – Cardiff City, se bo tako preselil v ZDA, kjer naj bi podpisal enoletno pogodbo z možnostjo podaljšanja še za 18 mesecev.

V Los Angelesu bo moči združil z legendarnim italijanskim branilcem Giorgiem Chiellinijem, ki si bo letos prvič oblekel kalifornijski dres.

Bale se bo tako kot prosti igralec, brez odškodnine, preselil čez lužo. Z aktualnimi španskimi prvaki je v devetih sezonah osvojil pet naslovov v ligi prvakov, tri lovorike v španskem državnem prvenstvu in dosegel 109 golov. 

Prestopni rok se v ameriški MLS ligi odpre 7. julija, kar pomeni, da bosta v dresu Los Angelesa lahko debitirala prav na mestnem derbiju proti Los Angeles Galaxyju.

Bale se bo tako na seznamu otočanov, ki so zaigrali v angleški MLS ligi, pridružil Davidu Beckhamu, Stevenu Gerrardu, Franku Lampardu in Waynu Rooneyju, ki so prav tako svoje zadnje nogometne minute odigrali v ligi MLS.
finale liga prvakov Vinicius Real
Sportal Junak Reala zavrnil nesramno bogato ponudbo PSG

Angleški prvoligaš s prestopnim rekordom

Nottingham Forest sklenil najdražji posel v zgodovini kluba. | Foto: Reuters Nottingham Forest sklenil najdražji posel v zgodovini kluba. Foto: Reuters Novi angleški nogometni prvoligaš Nottingham Forest je danes sklenil rekordni prestopni posel v zgodovini kluba. Kot so sporočili iz kluba, so iz berlinskega Uniona pripeljali Nigerijca Taiwa Awoniyija za 17 milijonov funtov oziroma skoraj 20 milijonov evrov.

Awoniyi je sklenil petletno pogodbo s klubom, ki se v naslednji sezoni vrača v elitno ligo prvič po letu 1999.

V prejšnji sezoni bundeslige je 24-letni napadalec za berlinsko ekipo dosegel 20 golov na 43 tekmah. Kariero je Nigerijec sicer začel v Liverpoolu, kjer ni dobil priložnosti za preboj v prvo ekipo, bo pa njegov matični klub vseeno dobil deset odstotkov vrednosti tega prestopa.

Gre za prvo okrepitev Foresta, odkar se je vrnil med elito. Kot poročajo italijanski mediji, pa naj bi bil med kandidati za selitev v Forest tudi slovenski reprezentant Domen Črnigoj.
Pogba Juventus
Sportal Prodali so ga za 100 milijonov, zdaj se vrača brezplačno
Ne spreglejte