Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
28. 11. 2022,
14.32

Osveženo pred

1 leto, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,28

Natisni članek

Andre Onana Kamerun Katar 2022

Ponedeljek, 28. 11. 2022, 14.32

1 leto, 5 mesecev

Andre Onana

Kaos v reprezentanci Kameruna: nedisciplina, suspenz in odhod domov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,28
Andre Onana | Andre Onana je bil zaradi "nediscipline" odstranjen iz reprezentance Kameruna. Po pisanju tujih medijev se je odločil zapustiti svetovno prvenstvo.  | Foto Reuters

Andre Onana je bil zaradi "nediscipline" odstranjen iz reprezentance Kameruna. Po pisanju tujih medijev se je odločil zapustiti svetovno prvenstvo.

Foto: Reuters

Nogometna reprezentanca Kameruna se je morala na drugi tekmi svetovnega prvenstva v Katarju, na kateri je po preobratu s 3:3 remizirala s Srbijo, znajti brez prvega vratarja Andrea Onane. Selektor Rigobert Song je 26-letnika zaradi nediscipline odstranil iz ekipe za ponedeljkov obračun, tuji mediji pa poročajo, da se je Onana odločil zapustiti svetovno prvenstvo.

SP Brazilija Švica
Sportal Portugalska in Brazilija trpeli, a vendarle že po drugem krogu v osmini finala #foto

Kamerunsko nogometno reprezentanco pretresa spor med selektorjem Rigobertom Songom in prvim vratarjem Andrejem Onano. Zapletlo naj bi se pri slogu branjenja člana milanskega Interja, pri katerem je Onana na tekmah lige prvakov dobil prednost pred slovenskim čuvajem mreže Samirjem Handanovićem.

Song naj bi od 26-letnika zahteval "bolj tradicionalen" način branjenja, z manj tveganja pred svojimi vrati, a Kamerunca po sobotnem treningu nista našla skupnega jezika. Pri sporu je posredoval tudi predsednik kamerunske nogometne zveze Samuel Eto, a neuspešno. 

Rigobert Song je želel, da bi Onana branil bolj tradicionalno, a ta se s tem ni strinjal. | Foto: Reuters Rigobert Song je želel, da bi Onana branil bolj tradicionalno, a ta se s tem ni strinjal. Foto: Reuters

Song se je tako odločil, da Onano zaradi "nediscipline" za nedoločen čas odstrani iz reprezentance. Tako ga na drugi tekmi skupinskega dela ni bilo v ekipi, priložnost za branjenje je šele petič dobil Devis Epassy.

Po pisanju tujih medijev, ki se sklicujejo na informacije novinarja Fabrizia Romana, se je Onana odločil zapustiti svetovno prvenstvo in se v Katar za mundial ne bo več vrnil.

Andres Guardado
Sportal Težave v taboru Mehičanov: na usodno tekmo brez kapetana

Zahtevno leto 

Odsotnost s tekme na SP je zadnji udarec za Onano, ki je bil še kot član Ajaxa prisiljen odslužiti enoletno prepoved igranja zaradi kršitve dopinških pravil, v začetku tega leta pa je bil vpleten v hudo prometno nesrečo, a jo je dobro odnesel.

Rigobert Song bo v skupinskem delu varovance vodil še proti Brazilcem. | Foto: Reuters Rigobert Song bo v skupinskem delu varovance vodil še proti Brazilcem. Foto: Reuters

Čaka jih še obračun z Brazilijo

Možnosti za napredovanje Kameruna so sicer precej majhne. Po porazu s Švico (0:1) je danes remiziral s Srbijo (3:3), za konec skupinskega dela pa ga čaka še obračun z Brazilijo

Slavko Vinčić
Sportal Tudi na tekmi med Walesom in Anglijo bo sodil Slovenec
Ne spreglejte