Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
18. 1. 2017,
11.13

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83

Natisni članek

Andraž Struna Hearts slovenska nogometna reprezentanca

Sreda, 18. 1. 2017, 11.13

6 let, 7 mesecev

Do konca sezone na Škotskem

Andraž Struna podpisal za Hearts

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83
Andraž Struna | Foto Twitter

Foto: Twitter

Slovenski nogometaš Andraž Struna je našel novega delodajalca. Bočni branilec, ki je v prejšnji sezoni igral v Grčiji (PAS Giannina), nato pa dolgo iskal nov klub, je obljubil zvestobo škotskemu prvoligašu Heartsu (Heart of Midlothian). Na Škotskem se bo dokazoval do konca sezone, prvi nastop pa bi lahko vknjižil na gostovanju pri prvaku Celticu.

Ko je Andraž Struna po koncu sezone 2015/16 zapustil Grčijo in prekinil sodelovanje s prvoligaškim klubom PAS Giannina, se je spogledoval s številnimi ponudbami. Vedel je, da bi lahko reprezentančni status zadržal le z rednim tekmovalnim klubskim ritmom, a se ni odločil za nobeno ponudbo.

Zavrnil je tudi povabilo Marijana Pušnika, da obleče dres splitskega Hajduka. Brez obveznosti je čakal na novega delodajalca. V poletnem prestopnem roku (2016) ga ni našel. Brez kluba je ostal vse do konca leta, nato pa je napočil trenutek, ki mu je omogočil velik korak k vrnitvi v dres slovenske reprezentance.

Za slovensko reprezentanco zbral 25 nastopov

Tako je pred sedmimi leti v družbi brata Aljaža Struna, tudi slovenskega reprezentanta, poziral ob pokalu, ki ga prejme slovenski prvak. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Tako je pred sedmimi leti v družbi brata Aljaža Struna, tudi slovenskega reprezentanta, poziral ob pokalu, ki ga prejme slovenski prvak. Foto: Urban Urbanc/Sportida V kvalifikacijah za EP 2016 je bil nepogrešljiv člen Katančeve zasedbe. Čeprav najraje igra na položaju desnega bočnega branilca, je v času, ko se je Bojan Jokić otepal zdravstvenih težav, zaigral na levi strani in marljivo zbiral reprezentančne nastope. Zbral jih je že 25, na srečanju s San Marinom (6:0 za Slovenijo v Stožicah) pa dosegel še prvi zadetek v državnem dresu.

Potem ko je zapustil Grčijo in iskal nov klub, ga selektor Katanec ni več uvrščal na reprezentančni seznam. Zdaj, ko se je pridružil Heartsu, s katerim se bo dokazoval v škotskem prvenstvu, ima priložnost, da si ponovno prisluži selektorjev vpoklic in se vrne v A-reprezentanco.

Prvič na Celtic Parku?

27-letni Primorec, ki ne mara medijskih nastopov in se je v zadnjih sezonah vztrajno opravičeval željam predstavnikom slovenske sedme sile, je leta 2010 s Koprom osvojil naslov državnega prvaka. Kariero je nadaljeval na Poljskem (Cracovia Krakov) in v Grčiji, po novem pa bo okusil otoški nogomet v klubskem tekmovanju, kjer prevladuje Celtic.

"Zadovoljen sem. Klubu bi rad pomagal, da bi v drugem delu sezone dosegel čim več zadetkov. Prepričan sem, da bom lahko pomagal klubu in uresničeval ideje, ki mi jih je predstavil trener," je dejal nekdanji kanarček po sklenitvi dogovora s štirikratnim škotskim prvakom Heartsom. Zadnjič je postal prvak leta 1960.

Ko je Slovenija leta 2015 v Stožicah napolnila mrežo San Marinu (6:0), se je krstnega zadetka v državnem dresu razveselil tudi starejši izmed bratov Struna. | Foto: Vid Ponikvar Ko je Slovenija leta 2015 v Stožicah napolnila mrežo San Marinu (6:0), se je krstnega zadetka v državnem dresu razveselil tudi starejši izmed bratov Struna. Foto: Vid Ponikvar

Struna bo domače tekme igral na štadionu Tynecastle v Edinburgu. Škotsko prvenstvo si je po koncu leta 2016 vzelo kratek predah. Nadaljevalo se bo v zadnjem tednu v tem mesecu. Struna bi lahko za novi klub debitiral na atraktivnem gostovanju na Celtic Parku. Hearts, ki v prvenstvu po 21 nastopih zaseda četrto mesto, bo namreč 29. januarja gostoval pri vodilnem Celticu.

Ne spreglejte