Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
1. 12. 2015,
8.15

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

NK Olimpija NK Olimpija Andraž Šporar

Torek, 1. 12. 2015, 8.15

6 let, 7 mesecev

Andraž Šporar: Ko ne gre meni, ne gre ekipi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Po neverjetni seriji osmih golov, ki jih je dosegel v treh prvenstvenih krogih pred tem, se je Andražu Šporarju v zadnjih dveh ustavilo. V nedeljo je bilo to za Olimpijo usodno in doživela je poraz.

V Celju je pri zmagi Olimpije s 4:0 zabil kar štiri gole, v Velenju je mrežo Rudarja pri zmagi s 3:1 zatresel dvakrat, bil je tudi junak odmevnega derbija z Mariborom v Stožicah in remija z 2:2. Njegova dva voleja bomo pomnili še dolgo. Potem se je ustavilo.

V 18. krogu so Ljubljančani premagali Krko s 3:1 tudi brez njegovega strelskega prispevka, proti Novomeščanom je zapravil enajstmetrovko. V nedeljo je razočaral z igro in učinkovitostjo, kar je bilo za Olimpijo usodno. Izgubila je proti Gorici z 0:2 in zapravila lepo priložnost, da bi prednost pred velikim rivalom iz Maribora povišala na devet točk.

"Poskušam, ampak kar ne gre. Ko ne gre meni, ne gre ekipi. Pride obdobje, ko ne moreš zadeti. Upam, da bo trajalo čim manj časa. Zadel bom v sredo v Zavrču, pa bo. Če ne jaz, pa kdo izmed soigralcev. Pomembno je, da zmagamo," je po zanj nesrečnem večeru optimistično v prihodnost zrl Andraž Šporar, s 17 goli z naskokom najboljši strelec slovenskega prvenstva.

Soigralcem ni solil pameti, raje je poslušal trenerja

"Tega poraza zagotovo nismo pričakovali. Res je, da v tekmo proti Gorici nismo šli tako, kot bi morali. Hitro smo prejeli gol, potem smo pokazali premalo agresivnosti, borbenosti in želje, da bi dosegli preobrat. Zatresli smo vratnico, nasprotnikov vratar je igral odlično in ni se izšlo. Tokrat nam preprosto ni bilo usojeno," je dejal. "Igrali smo preveč ležerno, nismo bili takšni, kot bi morali biti," je še povedal kapetan Olimpije, ki soigralcem po tekmi ni solil pameti.

"Ne, zdaj, ko so vroče glave, nisem. Nima smisla. Trener nam je namenil nekaj krepkih besed. V sredo gremo zmagat!" je navijačem obljubil mladi as in se še enkrat zazrl proti naslednjemu izzivu, ki ga skupaj s soigralci čaka.

V ekipi ni težav z egoizmom

Trener Marijan Pušnik, ki je povedal, da je v garderobi takoj po tekmi na tablo z velikimi črkami napisal besedo ego in jo prečrtal, je bil po porazu torej jezen. Svojim nogometašem je očital egoistično igro.

Pa se kapetan strinja, da je tako? "Ne, mislim, da ni. Trener je to napisal za naslednjo tekmo. Želi si, da igramo timsko in ne postavljamo sebe v ospredje. S tem v naši ekipi ni težav," je še povedal eden izmed največjih upov slovenskega nogometa, ki ga v bližnji prihodnosti pričakujemo v reprezentanci. V članski, v mladi tako ali tako že pridno zabija gole.

Ne spreglejte