Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
20. 2. 2008,
10.11

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sreda, 20. 2. 2008, 10.11

8 let, 1 mesec

Andaluzijci sredi ledenega Istanbula

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V sredo se bosta na prvi tekmi osmine finala nogometne lige prvakov pomerila Fenerbahče in Sevilla. Španske predstavnike je v Carigradu pričakala snežna podlaga. Voda na mlin Zicovi četi?

Štadion Şükrü Saraçoğlu bo drevi zagotovo poln do zadnjega kotička. ''Vročekrvni'' navijači Fenerbahčeja računajo na prednost domačega igrišča, ki je prišla do veljave v skupinskem delu lige prvakov. V Carigradu so že podpisali predajo Inter, PSV in CSKA. Čaka podobna usoda tudi Sevillo, ki bo primorana upravičiti vlogo papirnatega favorita na zahtevni igralni podlagi? Marljivi delavci so iz zelenice že odstranili posledice močnega sneženja, ki je konec tedna presenetilo večji del Turčije. Vseeno pa igralna površina ne bo tako dobro pripravljena, kot bi si sicer želeli iz tabora Andaluzijcev ...

Junak ''rumeno-črnih'' src Zico pred dvobojem osmine finala ne skriva optimizma. ''Ne bojim se gostov iz Seville. Če bi se jih, potem bi ostal kar doma. Zaslužijo spoštovanje, saj so zelo kakovostni. Po imenu sicer ne zbujajo takšne pozornosti, kot bi ju morda Milan ali pa Manchester United, a nas to ne sme preslepiti. Vendarle pa smo kakovostni tudi mi, to je potrebno priznati. Naši navijači pričakujejo napadalno igro. Naredili bomo vse, da jih zadovoljimo,'' je povedal nekdanji brazilski zvezdnik, ki je na petkovi ''generalki'' v domačem prvenstvu ugnal Rizespor s 4:2. V ekipo se vrača napadalec Semih Şentürk, ki je odpravil težave s kolenom.

Odločata dve tekmi

Dvakratni zaporedni zmagovalci pokala UEFA v tej sezoni naskakujejo zmago v najbolj prestižnem tekmovanju. V Carigradu zagotovo ne bosta zaigrala poškodovana Javi Navarro in Ernesto Chevanton, trener Seville Manuel Jimenez pa je izpostavil glavni cilj. V prestolnico Andaluzije bi se namreč rad vrnil brez prejetega zadetka.

''V osmini finala odločata o napredovanju dve tekmi. V Turčiji bomo skušali čim bolj zadrževati žogo v naših nogah ter izkoristiti priložnosti, ki bi se lahko pojavile ob morebitnih napakah v vrstah gostiteljev. Moramo biti zelo previdni, saj so v Carigradu izgubili tako Inter, PSV in CSKA. Zagotovo ne po naključju,'' je dejal Španec, ki sedi na trenerskem stolčku šestouvrščene ekipe v ''Primeri Division''. Bo ostal neporažen v turškem ''kotlu''?

Ne spreglejte