Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Četrtek,
24. 11. 2016,
14.20

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60

Natisni članek

liga prvakov nogomet Kevin Kampl Miha Mevlja Rostov Bayern Carlo Ancelotti

Četrtek, 24. 11. 2016, 14.20

6 let, 6 mesecev

Ancelotti jezi Bayernove navijače: Tako slabo ni bilo že sedem let

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60
Carlo Ancelotti | Foto Reuters

Foto: Reuters

Nemški velikan Bayern, ki je v zadnjih letih skupinski del lige prvakov jemal kot nekaj samoumevnega, je že pred zadnjim krogom izgubil vse možnosti, da se v izločilne boje uvrsti kot zmagovalec skupine. Ta položaj mu je pred nosom speljal madridski Atletico.

Bayern je v sredo na peti tekmi skupinskega dela lige prvakov presenetljivo izgubil proti Rostovu z 2:3 in izgubil vse možnosti za osvojitev prvega mesta. Nemški prvak se bo v izločilne boje podal kot drugouvrščeni, kar pomeni težjega nasprotnika.

Čeprav je Pep Guardiola v zadnjih treh sezonah trikrat osvojil nemško prvenstvo in dvakrat nemški pokal, ga navijači Bayerna nikoli niso sprejeli za svojega. S prihodom italijanske trenerske legende Carla Ancelottija so čutili, da bodo strah in trepet ne samo doma, temveč tudi v Evropi, a začelo se je slabše, kot so pričakovali.

Po porazu na derbiju v nemškem prvenstvu proti Borussii pretekli konec tedna in izgubi prvega mesta na lestvici je sledila še hladna prha v mrzlem Rostovu. Ruski tekmec, za katerega uspešno igra tudi slovenski reprezentant Miha Mevlja, je nemški stroj porazil s 3:2 in ugasnil upanje, da bi v zadnjem krogu še imeli možnost naskakovati prvo mesto v skupini.

Italijan trdi, da niso podcenjevali tekmeca. | Foto: Reuters Italijan trdi, da niso podcenjevali tekmeca. Foto: Reuters

Tako slabo ni bilo že sedem let

Tako slabo se Bayern v skupinskem delu ni odrezal že dolgih sedem sezon. Nazadnje je drugo mesto zasedel v sezoni 2009/10, ko je zaostal za francoskim Bordeauxom.

''Nismo podcenjevali Rostova. Nismo igrali dobro, to je edini razlog za poraz. V drugem polčasu smo naredili preveč napak. V Rusijo smo odšli po zmago, a nam ni uspelo. Postali smo preveč nepazljivi in to se mora spremeniti,'' se je Ancelotti po tekmi branil očitkov o podcenjevanju ruskega tekmeca.

Bavarci se bodo v soboto pomerili z Bayerjem. Jih lahko še tretjič zapored dobijo po prstih? | Foto: Reuters Bavarci se bodo v soboto pomerili z Bayerjem. Jih lahko še tretjič zapored dobijo po prstih? Foto: Reuters

Kdaj je Bayern izgubil dve tekmi zapored?

Bayern dveh zaporednih tekmovalnih tekem ni izgubil že vse od leta 2004, dodatne soli na odprte Bayernove rane pa bi lahko natresel še razigrani Kevin Kampl, ki bo z Bayerjem v soboto gostoval na Allianz Areni.

''Igralci se morajo zavedati, da lahko tudi nasprotnik zadene in kaznuje naše napake. Teh je v zadnjem času preveč. Ne vem, zakaj je tako, a ta negativen trend moramo čim hitreje ustaviti. Že v soboto nas čaka nov težek nasprotnik,'' je še sklenil 57-letni trener, ki je z Milanom (dvakrat) in Realom že osvojil ligo prvakov.

Je Bayern slabši kot v preteklih letih?

  • Da.
    76,92 %
    70 glasov
  • Ne.
    23,08 %
    21 glasov
Oddanih 91 glasov
Ne spreglejte