Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
25. 12. 2016,
9.41

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,30

1

Natisni članek

svetovno prvenstvo Carlo Ancelotti Gianni Infantino nogomet

Nedelja, 25. 12. 2016, 9.41

6 let, 6 mesecev

Proti širitvi števila nogometnih udeležencev na SP

Ancelotti ostro nad Infantinovo idejo: Ekonomski interes močno prevladuje nad igro

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,30

1

carlo ancelotti

Trener Bayerna iz Münchna Carlo Ancelotti je v pogovoru za nemški Sueddeutsche Zeitung dejal, da bi širitev števila udeležencev svetovnih prvenstev "pojedla nogomet", saj bi bila po njegovem mnenju splošna kakovost prvenstev manjša, zmanjšalo pa bi se tudi zanimanje gledalcev. "Manj tekem, večja kakovost, to je prava pot," je dejal Ancelotti.

"Ekonomski interes je že zdaj močno prevladal nad igro in njenimi zakonitostmi ter potrebami. Tako morajo igralci vse pogosteje na igrišča zaradi večjega števila tekem na klubski ravni, pa tudi na reprezentančni ... Letošnje evropsko prvenstvo v Franciji, kjer je prvič nastopilo kar 24 reprezentanc, je pokazalo, da je bilo tekem preprosto preveč in da ni bilo dovolj zanimanja za vse," je dodal italijanski nogometni strateg.

Infantino bi jih vključil kar 48

S tem se je odzval na predlog predsednika Mednarodne nogometne zveze (Fifa) Giannija Infantina, ki razmišlja o povečanju števila udeležencev SP z zdajšnjih 32 ekip na 48 od leta 2026, pri čemer bi se najslabših 16 od turnirja poslovilo že po uvodni tekmi predtekmovanja, prvenstvo pa bi kot doslej nadaljevalo 32 ekip.

Infantino meni, da bi dodatnih 16 ekip pomenilo 80 tekem namesto 64, kar bi povečalo prihodke od prodaje televizijskih pravic. | Foto: Sportida Infantino meni, da bi dodatnih 16 ekip pomenilo 80 tekem namesto 64, kar bi povečalo prihodke od prodaje televizijskih pravic. Foto: Sportida

Po predlogu naj bi 32 nepostavljenih reprezentanc odigralo posebno tekmo in 16 najboljših bi se pridružilo 16 ekipam nosilkam v nadaljevanju tekmovanja. Potem bi sledil zdajšnji sistem igranja po skupinah do četrtfinala. Infantinov načrt o povečanju prvenstva je naletel na kritike, saj številne skrbi upad kakovosti tekmovanja zaradi priključevanja nekoliko slabših moštev.

Švicar Infantino, ki je vodenje krovne nogometne zveze prevzel lani, ko je nasledil dolgoletnega prvega moža Josepha Blatterja, meni, da bi dodatnih 16 ekip pomenilo 80 tekem namesto 64, kar bi povečalo prihodke od prodaje televizijskih pravic.

Ne spreglejte