Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
17. 2. 2017,
11.15

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,28

Natisni članek

Amir Dervišević NK Maribor NK Maribor Darko Milanič Prva liga Telekom Slovenije Dejan Vokić Bian Paul Šauperl

Petek, 17. 2. 2017, 11.15

6 let, 6 mesecev

Amir Dervišević

Ljubljančan, ki mu je klofuta v Mariboru spremenila življenje

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,28
Amir Dervišević | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Nekdanji mladi slovenski reprezentant Amir Dervišević bo spomladi nosil dres drugoligaškega kluba iz Veržeja. Ljubljančan je v tej sezoni pri vijolicah ostal na stranskem tiru. Ni edini nogometaš Maribora, ki se seli v Pomurje. Milaničevo četo v soboto čaka generalka pred derbijem z Olimpijo.

Dolgonogi zvezni igralec je prve nogometne korake naredil pri Interblocku. Ko se je pred petimi leti odpravil v Novo mesto in se pridružil drugoligaški Krki, je opozoril nase z dobrimi igrami in silovitimi streli z razdalje. Prislužil si je dres mlade izbrane vrste, v svoje vrste pa ga je povabil Maribor.

Prerasel je drugoligaško konkurenco in se odpravil k slovenskemu prvaku. Pred Ljubljančanom je bila velika kariera, ki pa je po prihodu v Ljudski vrt ni nadgradil, kot bi si želel nogometaš njegovega kova. Občasno se je zavihtel med prvokategornike in sestavljal udarno enajsterico, nato pa se mu je v začetku aprila 2016 spremenilo življenje.

V tej sezoni na stranskem tiru

Visoki Ljubljančan (levo) se seli v Prekmurje. | Foto: Vid Ponikvar Visoki Ljubljančan (levo) se seli v Prekmurje. Foto: Vid Ponikvar Razočarani navijači so obiskali trening in Derviševiću prisolili zaušnico. S tem so zanetili spor med športnim direktorjem Zlatkom Zahovićem in ogorčenim Agimom Ibraimijem, ki je branil soigralca. Dervišević je po stresnem treningu še nekajkrat zaigral za Maribor, v sezoni 2016/17 pa ni več dobil priložnosti.

Na zob so ga vzeli navijači in večkrat kot njegove igralne sposobnosti omenjali skrb za pričesko in nove tetovaže. Z Mariborom ima sklenjeno pogodbo do konca sezone 2017/18. Treniral je z B-ekipo in ostal brez tekmovalne forme.

Zadnji dan zimskega prestopnega roka je sklenil dogovor z Veržejem. Drugoligašu, ki tiči na repu razpredelnice (na 14 tekmah je zbral le devet točk), tako da ga čaka krčevit boj za obstanek, bo kot posojen nogometaš Maribora pomagal do konca sezone. Tako se na igrišča vrača 24-letni Ljubljančan, ki je v karieri osemkrat oblekel dres mlade izbrane vrste. Nosil bi ga še večkrat, če se zaradi kršenja discipline ne bi znašel v sporu z nekdanjim selektorjem Tomažem Kavčičem.

Soigralca tudi Vokić in Šauperl

Spomladi v Veržeju ne bo edini nogometaš Maribora. Slačilnico si bo delil tudi z Dejanom Vokićem, v Pomurje pa se je iz Ljudskega vrta preselil tudi Bian Paul Šauperl, a ne kot posojen nogometaš. Donedavni napadalec B-ekipe je z Mariborom prekinil pogodbo in sklenil sodelovanje z Veržejem, za katerega je v zadnjih letih zaigralo veliko obetavnih nogometašev Maribora.

Milanič: Preizkušnja proti Rudarju bo koristna

Darko Milanič in prvi strelec vijolic v tej sezoni Luka Zahović se bosta v soboto predstavila navijačem v Ljudskem vrtu. | Foto: Matjaž Vertuš Darko Milanič in prvi strelec vijolic v tej sezoni Luka Zahović se bosta v soboto predstavila navijačem v Ljudskem vrtu. Foto: Matjaž Vertuš Druga liga bo v spomladanski del vstopila 11. marca, prvoligaški klubi pa se bodo v boj za nove točke podali že dva tedna prej. Maribor bo 25. februarja v težko pričakovanem večnem derbiju gostil Olimpijo. To bo spopad vodilnih moštev.

Zmaji so na pripravah v Turčiji, vijolice pa so se že vrnile domov. V soboto ob 15. uri se bodo predstavile navijačem na prijateljski tekmi z velenjskim Rudarjem. To bo generalka za večni derbi z branilci naslova, vodstvo kluba pa je navijačem omogočilo prost vstop na štadion.

"Veliko dela smo do zdaj že opravili, imamo pa še več kot en teden časa do prve uradne tekme. Dovolj, da uredimo zadeve, ki nam v zadnjih dveh tekmah v Turčiji niso šle po načrtih. Ostajajo pa pomembna spoznanja, da smo imeli v prejšnjih dvobojih veliko pozitivnih zadev v igri, zato bo preizkušnja proti Rudarju kot naslednja v tem predvidenem nizu zelo koristna," pred zadnjim pripravljalnim srečanjem razmišlja trener jesenskih prvakov Darko Milanič.

Kdo bo osvojil naslov prvaka v Prvi ligi Telekom Slovenije?

  • Maribor
    50,86 %
    591 glasov
  • Olimpija
    45,78 %
    532 glasov
  • Domžale
    2,15 %
    25 glasov
  • Kdo drug
    1,20 %
    14 glasov
Oddanih 1162 glasov

Z izbranci že dolgo ni zmagal. V Turčiji je Maribor odigral šest pripravljalnih tekem. Na štirih je remiziral, na dveh pa ostal praznih rok. Bo dvoboj s knapi nakazal začetek zmagovalnega niza?

Ne spreglejte