Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
3. 1. 2017,
15.30

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

Slobodan Grubor Bojan Špehonja Prva liga Telekom Slovenije NK Aluminij

Torek, 3. 1. 2017, 15.30

6 let, 6 mesecev

Slobodan Grubor v Kidričevem

Aluminij dobil novega trenerja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Aluminij | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Slovenski nogometni prvoligaš Aluminij iz Kidričevega bo v nadaljevanju sezone vodil hrvaški trener Slobodan Grubor, ki je večino trenerskih izkušenj pridobil v Avstriji. Na trenerskem položaju je nasledil Bojana Špehonjo, ki je Aluminij v jesenskiem delu Prve lige Telekom Slovenije popeljal do 18 točk in predzadnjega mesta.

Po koncu prvega dela sezone je Bojan Špehonja zapustil nogometaše Aluminija, v prvoligaški konkurenci pa jih bo poskušal zadržati 48-letni Slobodan Grubor. Kot nogometaš je igral za Rijeko, svojo kariero pa je nadaljeval v avstrijskih klubih prve in druge lige. Kot trener je leta 2005 uspešno opravil šolanje za licenco Uefa A, v letu 2010 pa si je pridobil licenco Uefa Pro (diplomiral je pri FC Bayern München).

Igralce želi dvigniti na višjo raven

Pridobljeno znanje je med letoma 2007 in 2015 v praksi prenašal na igralce klubov avstrijske prve in druge lige.

Grubor je na trenerskem sedežu v Kidričevem nasledil Bojana Špehonjo. | Foto: NK Aluminij Grubor je na trenerskem sedežu v Kidričevem nasledil Bojana Špehonjo. Foto: NK Aluminij

"Kot trener sem izoblikoval svojstveno filozofijo nogometa z nabiranjem izkušenj po Evropi. Veliko sem spremljal slovensko ligo, tudi Aluminij, ki se je izkazal kot klub, ki da veliko na delo z mladimi igralci. Tudi zdaj je v ekipi dober nabor mladih nogometašev, kar kaže na uspešno selekcijo igralcev Bojana Špehonje in vodstva kluba. Moj cilj je, da Aluminij ostane v prvi ligi in da dvignem igralce na višjo raven. Menim, da kidričevski klub ponuja zelo dobre pogoje za delo in tudi korekten odnos do igralcev in drugih klubov," je povedal Hrvat z avstrijskim potnim listom, ki se je pred 48 leti rodil na Reki.

V sezoni 2013/14 je vodil moštvo Wolfsberger AC, pred tem pa v Avstriji pomagal rojaku Nenadu Bjelici.

Le še trije brez trenerskih rošad

Aluminij je sedmi klub Prve lige Telekom Slovenije, ki se je v sezoni 2016/17 odločil za menjavo trenerja. Pred tem so prvega stratega zamenjali pri Olimpiji, Domžalah, Kopru, Celju, Rudarju in Radomljah. V tej sezoni z istim trenerjem, s katerim so vstopili v sezono, vztrajajo le še trije klubi (Maribor, Gorica in Krško).
Ne spreglejte