Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
8. 9. 2016,
19.19

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

3

Natisni članek

Aleksander Čeferin UEFA predsednik

Četrtek, 8. 9. 2016, 19.19

6 let, 6 mesecev

Volitve za predsednika Uefe

Aleksandra Čeferina podpira že 28 članic, kar zadošča za odmevno zmago

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

3

aleksander ceferin | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Predsednika Nogometne zveze Slovenije (NZS) Aleksandra Čeferina pri kandidaturi za predsednika Evropske nogometne zveze (Uefa) podpira vse več članic. Zadnji so mu glas obljubili Gruzijci in Izraelci. Skupaj jih ima 28. Vseh članic Uefe je 55. Če bo 28 omenjenih članic v sredo, ko bo v Atenah potekalo tajno glasovanje, glasovalo zanj, bo Čeferin postal novi predsednik Uefe.

Po sredini podpori slovaške in poljske nogometne zveze sta Aleksandru Čeferinu izkazali zaupanje tudi nogometni zvezi Izraela in Gruzije, so sporočili z Nogometne zveze Slovenije.

Gruzija je podprla Čeferina v posebni izjavi za javnost: "Predsednik Gruzijske nogometne zveze Levan Kobiašvili in generalni sekretar David Mujiri sta se seznanila s kandidati za predsednika Uefe. Gruzijska nogometna zveza je sprejela odločitev, da bo na prihajajočih volitvah za predsednika Uefe podprla Aleksandra Čeferina, saj soglaša z njegovo vizijo razvoja nogometne igre. Prepričani smo, da bo Čeferin vse svoje aktivnosti podredil interesom nogometa."

Katere države podpirajo Aleksandra Čeferina?
Albanija, Azerbajdžan, Bolgarija, Bosna in Hercegovina, Ciper, Črna Gora, Danska, Estonija, Finska, Francija, Grčija, Gruzija, Hrvaška, Irska, Italija, Izrael, Madžarska, Makedonija, Nemčija, Norveška, Poljska, Romunija, Rusija, Slovaška, Slovenija, Srbija, Švedska in Turčija


Slovenec še nikdar ni vodil Uefe. | Foto: Reuters Slovenec še nikdar ni vodil Uefe. Foto: Reuters V predsedniku NZS vidi primerno osebo za vodenje Uefe tudi Ofer Eini, predsednik izraelske nogometne zveze, ki verjame v dolgoročno in plodno sodelovanje.

En tekmec je odstopil

Z gruzijskim in izraelskim glasom ima Čeferin skupaj že 28 glasov podpore. Če bi v sredo vse članice, ki so se javno opredelile za 48-letnega Slovenca, resnično glasovale za njega, bi Čeferin premagal edinega preostalega protikandidata, Nizozemca Michaela van Praaga, za katerega se je do danes javno izrekla le peščica članic (3).

Španec Angel Maria Villar je že odstopil od kandidature. Volitve bodo 14. septembra v Atenah.

Ob 21.17 smo članek dopolnili s podatkom, da Aleksandra Čeferina podpira 28 od 55 članic Uefe.

 

 

 

 

Ne spreglejte