Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Sreda,
16. 11. 2016,
14.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,95

3

Natisni članek

Lionel Messi Lionel Messi Barcelona Pep Guardiola Manchester City nogomet

Sreda, 16. 11. 2016, 14.00

6 let, 6 mesecev

Alarm v Barceloni: Messi zahteva preveč

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,95

3

Lionel Messi | Foto Reuters

Foto: Reuters

Namigovanja, da Lionel Messi in Barcelona nimata več skupne prihodnosti, so vse glasnejša. Argentinec si želi ostati pri katalonskem velikanu, a plača, ki jo zahteva, naj bi bila za španske prvake prevelik zalogaj.

Petkratni dobitnik zlate žoge, ki je v noči na sredo v argentinskem dresu spet pokazal, kako izjemen je, želi po poročanju španske Marce kar 765 tisoč evrov tedenske plače, kar bi mu na leto prineslo skoraj 40 milijonov evrov.

Zahtevana plača bi bila za več kot sto tisoč evrov višja od rekordne plače Cristiana Ronalda pri Realu, ki si jo je ta pred dnevi zagotovil s podpisom nove petletne pogodbe.

Si Lionel Messi zasluži višjo plačo kot Cristiano Ronaldo?

  • Da.
    60,22 %
    769 glasov
  • Ne.
    39,78 %
    508 glasov
Oddanih 1277 glasov

Želel bo več, kot prejema Ronaldo

Pri Barceloni se po poročanju zavedajo, kako pomemben je zanje Messi, a take vsote Argentincu vseeno niso pripravljeni odšteti. Odločitev še ni dokončna, pogajanje taborov še traja, a za zdaj vse kaže, da bo morala ena stran malce popustiti.

Čeprav v javnosti velja, da je Messiju vseeno za denar, je jasno, da Argentinec ne bo privolil v prejemanje nižje plače od Ronalda. To pomeni, da bodo morali vodilni pri Barceloni argentinskemu zvezdniku ponuditi rekordno plačo.

Priložnost za Guardiolo in City?

Če se Messiju in Barceloni ne bo uspelo uskladiti in bo vse skupaj padlo v vodo, se bo prvi zagotovo oglasil Manchester City, ki ga je poleti prevzel Pep Guardiola. Ta je z Messijem sodeloval že pri Barceloni in skupaj sta osvojila vse, kar se je dalo osvojiti. Vsota, ki jo zahteva Messi, bi bila za bogati City mačji kašelj, in če bi se Messi strinjal s prihodom na Otok, bi lahko hitro sklenili posel.

Pep Guardiola bi Lionela Messija sprejel brez kakršnegakoli vprašanja. | Foto: Reuters Pep Guardiola bi Lionela Messija sprejel brez kakršnegakoli vprašanja. Foto: Reuters

"Upam, da bo Messi kariero končal v Barceloni, a kdo ve, mogoče si bo kdaj zaželel, da se njegovi otroci naučijo angleško," je po eni izmed letošnjih tekem med Barcelono in Man Cityjem v ligi prvakov dejal Guardiola. V Messija je, čeprav se to trudi skriti, še vedno "zaljubljen" do ušes.

"Brez skrbi. Messi bo kariero končal pri nas."

Predsednik FC Barcelona Josep Maria Bartomeu je na ugibanja glede Messijeve prihodnosti odgovoril:  "Bodite brez skrbi. Leo bo kariero končal v Barceloni."

Predsednik Barcelone je o Messiju spregovoril po podpisu petletne pogodbe z novim sponzorjem kluba, največjo japonsko internetno trgovino Rakuten. To ime bodo nogometaši odslej nosili na sprednji strani dresov, za kar bo klub prejel 55 milijonov evrov na sezono oziroma dvajset milijonov evrov več, kot je za zadnjo sezono plačal Qatar Airways. To je druga najvišja pogodba med nogometni klubi na svetu; več od Chevroleta dobi le Manchester United - 70 milijonov evrov na sezono. STA

Ne spreglejte