Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
29. 11. 2007,
8.53

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Četrtek, 29. 11. 2007, 8.53

8 let, 1 mesec

Ajdovci prepričljivo boljši od Kopra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Nogometaši Primorja so v 4. krogu Prve Lige Telekom Slovenije premagali Koper z 2:0.

Trener Primorja Bojan Prašnikar je ob vsem tem pripravil ustrezno taktiko za napadalno igro Kopra, ki je šepala pri organizaciji pravih akcij in predvsem pri ustavljanju ajdovskih bočnih igralčev. Prav ti so pripravili oba zadetka na tekmi.

Koprčani so v uvodnih minutah sicer pogumno krenili proti vratom Primorja, ki so jih že v tretji minuti prvič ogrozili, ko je Ibeji poskusil z volejem, Nenezič pa je bil na mestu. Na drugi strani so Ajdovci v teh trenutkih čakali na protinapade in že v četrti minuti so enega tudi izvedli. Ostojič je na desni strani zaposlil Krefta, ki je pobegnil po boku in podal v sredino, kjer je bil povsem sam Bunderla, ta pa je učinkovito zaključil lepo akcijo rdeče-črnih. Koprčani so bili tudi po zadetku za odtenek bolj aktivni, toda uspelo jim je sprožiti le nekaj strelov od daleč. Še najnevarnejši je bil Božičičev poskus v deveti minuti, ko se je izkazal ajdovski vratar. Na drugi strani so Ajdovci še naprej igrali slogu z začetka tekme in v 17. minuti bi jim iz novega protinapada kaj lahko uspelo povišati vodstvo. Škerjanc je namreč prodrl v kazenski prostor Kopra, tam ga je s prekrškom zaustavil Mejač, toda glavni sodnik Čeferin ni pokazal na belo točko. Ajdovci so "kanarčkom" največ težav povzročali s prodori po obeh bokih.

Tako je tudi v 30. minuti po desni strani spet prodrl Kreft in podal v sredino, tam pa Škerjancu z 11 metrov ni uspelo sprožiti spodobnejšega strela. Sedem minut pozneje pa je po levi strani prodrl prav Škerjanc in podal na rob kazenskega prostora do Zatkoviča. Slednji je imel veliko rešitev, a se je nekoliko z desne strani odločil za strel, ki pa ga je Hasič brez težav ukrotil. V 41. minuti se je sam pred Hasičem spet znašel Škerjanc, a je žogo poslal mimo desne vratnice.

V nadaljevanju bi morali Koprčani še bolj agresivno napasti, toda spet je njihove namere hitro preprečil Bunderla, ki je Hasiča vnovič ukanil v pravem trenutku. Prodorni Škerjanc je pobegnil po levi strani ter se sam znašel pred vratarjem. Akcijo bi lahko tudi sam zaključil, a je na desni strani opazil povsem samega Bunderlo, ki je iz bližine brez težav povišal na 2:0.

Igra v drugem delu je bila sicer slabša in precej bolj raztrgana kot v prvih 45 minutah. Trener gostov Vlado Badžim je potek tekme skušal preobrniti z vpoklicem dveh svežih napadalcev, kar pa ni dalo pričakovanega učinka. Koprčani so bili namreč nemočni in brez prave priložnosti za zadetek. Na drugi strani tudi gostitelji ob zanesljivem vodstvu niso pokazali prave vneme za povišanje vodstva, kljub temu pa so si pripravili še nekaj polpriložnosti, predvsem Andrusko, ki je dvakrat iz bližine zgrešil, ter Zatkovič in Teinovič.

Ne spreglejte