Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Torek,
20. 12. 2016,
13.14

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,55

Natisni članek

Sergio Ramos Janny Sikazwe Real Madrid nogomet

Torek, 20. 12. 2016, 13.14

6 let, 6 mesecev

Afriški sodnik razložil, zakaj pod prho ni poslal kapetana Reala #video

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,55
Sergio Ramos | Foto Reuters

Foto: Reuters

Madridski Real je v nedeljo v Jokohami na Japonskem prišel še do drugega naslova svetovnih klubskih prvakov (4:2), vseeno pa se mnogi še vedno sprašujejo, kaj bi bilo, če bi glavni sodnik iz Zambije Janny Sikazwe ob koncu rednega dela pri rezultatu 2:2 kapetanu Reala pokazal drugi rumeni karton in ga poslal pod prho. Na to temo se je oglasil tudi sam sodnik.

Kapetan Reala je tik pred iztekom rednega dela prekinil nevaren protinapad trdoživih domačinov, za kar se po nogometnih pravilih dobi rumeni karton. Najbrž bi ga Španec tudi dobil, če se ne bi sodnik v zadnjem trenutku povsem zmedel in karton, ki ga je že držal, spustil in dosodil le prekršek.

Redni del se je končal brez zmagovalca (2:2), v podaljšku pa je Real stvari postavil na svoje mesto in po dveh zadetkih Cristiana Ronalda na koncu zmagal s 4:2 in se veselil drugega naslova svetovnih prvakov.

Prekršek Sergia Ramosa in cincanje glavnega sodnika:

Nista se razumela

Sodnik iz Zimbabveja Janny Sikazwe je Ramosu prvi rumeni karton pokazal v 55. minuti. | Foto: Reuters Sodnik iz Zimbabveja Janny Sikazwe je Ramosu prvi rumeni karton pokazal v 55. minuti. Foto: Reuters O tem, zakaj ni pokazal drugega rumenega opozorila Špancu, je spregovoril za španski AS tudi Siazwe.

''Z mojim pomočnikom se nisva razumela. Dejal je prekršek brez kartona, sam pa sem prijel karton. Ko mi je povedal še enkrat, sem pospravil karton. To je bilo vse,'' je glavni sodnik finala klubskega SP krivdo prevalil na stranskega sodnika.

Zanimivo je, da ob taki nejasnosti niso prekinili tekme in pogledali počasni posnetek. To je bila novost na Japonskem, a glavni sodnik je zaupal stranskemu in tekma se je nadaljevala.

''Zahvaljujem se bogu, da mi je dal priložnost, da sodim tako veliko tekmo, ko je finale klubskega svetovnega prvenstva. Čas je, da se tudi afriški nogomet dvigne in postavi ob bok najboljšim,'' je še dodal.

Real dobil preveč spoštovanja

Nad odločitvijo se seveda niso bili zadovoljni hrabni in borbeni Japonci. ''To je bil čisti rumeni karton. Žal je sodnik igralcem Reala pokazal preveč spoštovanja. Že v prvem polčasu nam je piskal prekrške, ki jih ni bilo, a tukaj ne moremo nič storiti. Prepričan sem, da bi imeli v podaljšku možnost tudi za zmago, če bi imel Real igralca manj,'' je sodniško odločitev obžaloval vezist Kašime Ryota Nakagi.

Bi moral dobiti Sergio Ramos drugi rumeni karton?

  • Da, to je bila kraja brez primere.
    80,65 %
    475 glasov
  • Ne, sodnik se je prav odločil.
    19,35 %
    114 glasov
Oddanih 589 glasov
Ne spreglejte