Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
25. 9. 2017,
19.23

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Juventus italijansko prvenstvo

Ponedeljek, 25. 9. 2017, 19.23

6 let, 6 mesecev

Andrea Agnelli in Juventus kaznovana

Afera vstopnice: kazen za italijanske prvake

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Andrea Agnelli | Foto Reuters

Foto: Reuters

Disciplinska komisija Italijanske nogometne zveze je kaznovala predsednika državnega prvaka Juventusa Andreaa Agnellija z enoletno prepovedjo opravljanja nogometnih funkcij. Razlog za to je prodaja vstopnic najzvestejšim navijačem kluba, ki so nato vstopnice preprodajali po precej višjih cenah.

Zaradi tega so kaznovali tudi klub, ki bo moral na račun zveze nakazati 300.000 evrov.

Glavni tožilec Giuseppe Pecoraro je zahteval višjo kazen. Za Agnellija je predlagal dve in poletni suspenz, poleg tega pa je zahteval še kazen, da klub dve tekmi odigra pred praznimi tribunami.

"Profit od prodaje vstopnic je šel v roke kriminalcev, zato smo razočarani nad kaznijo. Ta bi morala biti višja, zagotovo se bomo pritožili," je odločitev zveze komentiral Pecoraro, pritožbo pa je napovedal tudi klub.

Agnelli je priznal, da se je redno dobival z Roccom Dominellom, vodjo navijačev Juventusa, ki je povezal s kalabrijsko kriminalno organizacijo Ndrageto. Diminello je bil v preteklosti že obsojen zaradi ilegalne preprodaje vstopnic, zaradi tega je osem let preživel v zaporu. "Pogovarjal sem se z njim, ampak le zaradi druženja z navijači, nikoli privatno. Nisem si mislil, da je Dominello kriminalec, z njim sem se pogovarjal le zaradi tega, ker sem si vedno želel mir na tribunah," se je branil Agnelli.

Juventus letos v domačem prvenstvu še ne pozna poraza. | Foto: Getty Images Juventus letos v domačem prvenstvu še ne pozna poraza. Foto: Getty Images

Poleg predsednika so kaznovali tudi direktorja klubske varnostne službe Alessando D'Angelo, ki tega dela ne bo smel opravljati 15 mesecev, pol leta pa svojega dela ne bosta smela opravljati tudi direktor za prodajo vstopnic Stefano Merulla ter direktor marketinga Francesco Calco. Vsi omenjeni posamezniki bodo morali plačati tudi 20.000 evrov kazni.

Ne spreglejte