Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
4. 8. 2016,
9.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,83

1

Natisni članek

NK Domžale West Ham Liga Europa

Četrtek, 4. 8. 2016, 9.00

6 let, 6 mesecev

Španec Adrian pred tekmo z Domžalami

Vratarju West Hama se smili rojak v Domžalah

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,83

1

Črnic Adrian | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Nogometni svet je majhen. To dokazuje tudi zgodba o dveh Špancih, ki sta pred leti igrala skupaj pri Betisu, zdaj pa branita barve West Hama in Domžal. Vratar Adrian je prepričan, da bo slovenski klub, pri katerem igra njegov znanec Alvaro Brachi, potegnil krajšo.

Nogometaši Domžal bodo skušali danes na prenovljenem Olimpijskem štadionu v Londonu ponovno presenetiti West Ham United. Prejšnji četrtek so ga v Ljubljani premagali z 2:1, zmaga pa bi bila lahko še višja, če se med vratnicama angleškega kluba ne bi nekajkrat izkazal Adrian. Španec Adrian San Miguel del Castillo, ki bo čez pet mesecev dopolnil 30 let, je v karieri nabral že ogromno izkušenj, s tako dobrim posredovanjem, kot mu je uspelo na tekmi v Stožicah, ko je v 88. minuti prekrižal načrte Amedeju Vetrihu, pa se še ni mogel pohvaliti.

Na prvem dvoboju 3. kroga kvalifikacij za ligo Europa je preprečil še višji poraz favoriziranih kladivarjev iz Londona, ki jih danes čaka zgodovinski krstni nastop na novem štadionu. West Ham bo po zaslugi Adriana na povratni tekmi lovil le zadetek razlike, ne pa dveh.

Najbolje pozna rojaka Brachija

Alvaro Brachi se je zelo razveselil domače zmage nad West Hamom. | Foto: Vid Ponikvar Alvaro Brachi se je zelo razveselil domače zmage nad West Hamom. Foto: Vid Ponikvar "To je bila morda celo moja najboljša obramba v karieri. Kot vratar imam nalogo, da pomagam ekipi. To sem tudi storil," je bil Adrian ponosen, da je v Ljubljani ostalo pri 1:2. "Poraz z 1:2 ni najboljši rezultat, smo pa ohranili dobre možnosti za napredovanje. Moramo dobro začeti srečanje in zgodaj doseči prvi zadetek," pravi 29-letni Španec, ki se veseli nastopa na novem objektu, kjer bo na razprodanih tribunah dvoboj spremljalo 54 tisoč gledalcev.

Vratar West Hama, ki se bo za prvo mesto med vratnicama v tej sezoni potegoval z Ircem Darrenom Randolphom, v domžalskih vrstah najbolje pozna rojaka Alvara Brachija. S španskim branilcem si je delil slačilnico v mlajših kategorijah Betisa iz Seville.

"Po zmagi Domžal na prvi tekmi je bil zelo vesel. Žal mi je zanj, a želimo napredovati v naslednji krog. V tej sezoni želimo igrati v evropski ligi in navijačem dokazati, da imamo vsaj tako močno ekipo kot v prejšnji sezoni, je nekdanjemu soigralcu Brachiju sporočil, da bo na gostovanju v Angliji z Domžalami potegnil krajšo.

Domžalčane zvečer čaka nastop na Olimpijskem štadionu v Londonu, kjer bo zbranih 54 tisoč gledalcev. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Domžalčane zvečer čaka nastop na Olimpijskem štadionu v Londonu, kjer bo zbranih 54 tisoč gledalcev. Foto: Žiga Zupan/Sportida

Dvoboj se bo začel ob 20.45, West Ham pa bo slavnostni teden ob spoznavanju novega štadiona nadaljeval v nedeljo, ko se bo na prijateljski tekmi pomeril z italijanskim prvakom Juventusom.

Ne spreglejte