Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
6. 1. 2017,
11.50

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

NK Domžale Žan Majer UEFA Aleksander Čeferin Aleš Zavrl Radenko Mijatović kvalifikacije za SP 2018 Abu Dabi Jure Balkovec Matej Podlogar Srečko Katanec slovenska nogometna reprezentanca

Petek, 6. 1. 2017, 11.50

6 let, 6 mesecev

Prvič v Nyonu in Abu Dhabiju

Predsednik NZS prvič obiskal predsednika Uefe, Katančeva četa preizkusila igrišče v Abu Dabiju

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15
Radenko Mijatović Aleksander Čeferin Aleš Zavrl | Foto Uefa

Foto: Uefa

Slovenska nogometna reprezentanca, ki jo je selektor Srečko Katanec sestavil le iz igralcev v domačih klubih, se v prijetno toplem Abu Dabiju pripravlja na prijateljski tekmi s Savdsko Arabijo in Finsko. Prvi trening je opravila v četrtek, ravno na dan, ko se je predsednik Nogometne zveze Slovenije (NZS) Radenko Mijatović mudil na prvem uradnem obisku pri predsedniku Evropske nogometne zveze (Uefa).

Predsednik Uefe Aleksander Čeferin je v četrtek na sedežu evropske krovne zveze pozdravil dolgoletna sodelavca. V Nyon sta na prvi uradni obisk, odkar je odvetnik iz Grosupljega postal najvplivnejši mož evropskega nogometa, prispela novi predsednik NZS Radenko Mijatović in generalni sekretar Aleš Zavrl. Zadnji se bo spomladi poslovil od NZS. Pridružil se bo Uefi, kjer bo ponovno združil moči s Čeferinom, krovna zveza pa bo primorana najti naslednika.

Obisk slovenske nogometne delegacije v Švici je bil vljudnostne narave. Vodilni možje obeh organizacij so na srečanju izrazili namero po dobrem sodelovanju med obema organizacijama tudi v prihodnje.

Proti Savdski Arabiji in Finski

Na drugem delu sveta, v Združenih Arabskih Emiratih, se na pripravah nahaja slovenska B-reprezentanca. Na igrišču v Abu Dabiju, ki ima naravno travnato podlago in je obsijano z žgočim soncem, se pod vodstvom Srečka Katanca pripravlja na prijateljski tekmi s Savdsko Arabijo (10. januarja) in Finsko (13. januarja).

Selektor Srečko Katanec je z izbranci že opravil trening na Brdu pri Kranju, v Abu Dabiju pa lahko računa na bolj prijetne vremenske razmere. | Foto: MaK Selektor Srečko Katanec je z izbranci že opravil trening na Brdu pri Kranju, v Abu Dabiju pa lahko računa na bolj prijetne vremenske razmere. Foto: MaK

Predsednik Mijatović se zaradi zgoščenega delovnega urnika ne bo mogel udeležiti dogodkov v ZAE. V Abu Dabi je kot član vodstva krovne zveze z nogometaši pripotoval podpredsednik NZS Danilo Kacijan, ki si bo ogledal uvodni preizkušnji Katančeve čete v letu 2017.

Je slovenska liga res podcenjena?

Selektor je zadovoljen z delovno vnemo B-reprezentantov. | Foto: MaK Selektor je zadovoljen z delovno vnemo B-reprezentantov. Foto: MaK Selektor je poudaril, da se izbrancem ponuja priložnost, da si z dobrim delom in predstavami priskrbijo morebiten vpoklic na naslednjo reprezentančno akcijo. Ta bo konec marca, ko Katančevo četo čaka pomembno gostovanje v kvalifikacijah za SP 2018. Slovenija bo gostovala na Škotskem.

"Igranje za člansko reprezentanco je velika čast. To je priložnost, da se dokažemo selektorju," razmišlja branilec  Jure Balkovec, eden izmed sedmih nogometašev Domžal, ki so odpotovali v Azijo. Bilo bi jih osem, če ne bi napadalec Slobodan Vuk vmes sklenil pogodbe z norveškim Tromsom.
 

Ko je Katančeva četa v sredo trenirala v Brdu pri Kranju, je morala zaradi mraza pozabiti na kratke igralne hlače. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Ko je Katančeva četa v sredo trenirala v Brdu pri Kranju, je morala zaradi mraza pozabiti na kratke igralne hlače. Foto: Žiga Zupan/Sportida

Balkovec, ki je na zimskem seznamu želja branilcev naslova Olimpije, želi s soigralci prepričati javnost, da si slovensko prvenstvo zasluži več spoštovanja.

"Menim, da je slovenska liga podcenjena, a se v zadnjem času zadeve premikajo na bolje. Verjamem, da bomo dokazali, da je liga močna," je izpostavil.

Največja motivacija je grb na dresu

V četrtek so trenirali vsi kandidati. | Foto: MaK V četrtek so trenirali vsi kandidati. Foto: MaK Njegov klubski soigralec Žan Majer zagotavlja, da motivacija ne bo vprašljiva, saj želijo domovino predstaviti v čim boljši luči. "Gre za predstavljanje države, tako da bo treba nastopati s ponosom," je sporočil Štajerec iz Abu Dabija, kjer vladajo prijetne vremenske razmere, okrog 23 stopinj Celzija.

"Največja motivacija je za nas nošenje slovenskega grba na dresu," se zaveda Matej Podlogar, ki brani barve Celja. V četrtek je opravil prvi trening v ZAE. Na njem so bili prisotni vsi, tudi dva najstnika, vratar Rok Vodišek (Olimpija) in napadalec Martin Kramarič (Krško, posojeni igralec Maribora).

Trenirali so na dobro pripravljenem igrišču, ki ga obkrožajo palme in stanovanjski kompleksi. Selektor, ki dobro pozna razmere v ZAE, saj je v tej državi kot selektor deloval med letoma 2009 in 2011, je bil zadovoljen z delovno vnemo.

Seznam slovenske B-reprezentance (23 igralcev):

Vratarji: Matic Kotnik (Celje), Grega Sorčan (Gorica), Rok Vodišek (Olimpija)

Branilci: Jure Balkovec (Domžale), Matija Boben (Gorica), Miha Blažič (Domžale), Antonio Delamea Mlinar (Olimpija), Denis Klinar (Olimpija), Gaber Dobrovoljc (Domžale), Gregor Sikošek (Koper), Matija Širok (Domžale)

Zvezni igralci: Sandi Arčon (Gorica), Martin Kramarič (Krško), Rok Kronaveter (Olimpija), Žan Majer (Domžale), Jure Matjašič (Domžale), Amedej Vetrih (Domžale), Miha Zajc (Olimpija)

Napadalci: Elvis Bratanović (Domžale), Mitja Lotrič (Rudar), Matej Podlogar (Celje), Matej Pučko (Koper) in Slobodan Vuk (Tromso, Nor).

Ne spreglejte