Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sobota,
21. 5. 2016,
18.58

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,05

Natisni članek

NK Krško NK Krka NK Koper NK Rudar NK Zavrč NK Gorica NK Domžale NK Celje NK Maribor NK Maribor NK Olimpija NK Olimpija Prva liga Telekom Slovenije

Sobota, 21. 5. 2016, 18.58

6 let, 7 mesecev

Pot Olimpije do naslova državnega prvaka v sezoni 2015/16

36 korakov do izbruha zeleno-belega vrelca sreče (fotozgodba)

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,05

Nogometaši Olimpije so poskrbeli, da se je po 21 letih v Ljubljano vrnil naslov državnega prvaka. Zmaji, podprti z ambicioznim načrtom predsednika Milana Mandarića, so šampionsko sezono začeli z visoko domačo zmago nad Gorico, vsi dvomi o novem prvaku pa so bili odpravljeni 14. maja, ko so osvojili velenjsko trdnjavo, danes pa z novo zmago dostojno proslavili naslov. Kaj pa se je dogajalo vmes? Preverite v fotozgodbi!

Olimpija : Krka 3:0 (21. maj 2016)

V zadnjem krogu so nogometaši Olimpije pred številnimi gledalci v Stožicah z zmago s 3:0 proslavili naslov državnega prvaka. Enega izmed treh golov je zabil Nigerijec Blessing Eleke. Kako pa se je začela šampionska sezona? | Foto: V zadnjem krogu so nogometaši Olimpije pred številnimi gledalci v Stožicah z zmago s 3:0 proslavili naslov državnega prvaka. Enega izmed treh golov je zabil Nigerijec Blessing Eleke. Kako pa se je začela šampionska sezona?

Olimpija : Gorica 4:1 (18. julij 2015)

Začelo se je sredi lanskega poletja. Olimpija se je predstavila prvič kot projekt Milana Mandarića. V Stožice se je vrnila navijaška skupina Green Dragons, ki je zaradi nesoglasij s prejšnjim vodstvom kluba bojkotirala domače tekme. Dva zadetka je dosegel Rok Kronaveter, enega Nik Kapun in Andraž Šporar. Na tribunah je bilo solidno število za takratne ljubljanske nogometne razmere, dva tisoč gledalcev. Marijan Pušnik je kot trener debitiral z visoko zmago nad Gorico, igralci so se po koncu srečanja veselili z navijači, s katerimi so takoj vzpostavili posebno energijo. | Foto: Začelo se je sredi lanskega poletja. Olimpija se je predstavila prvič kot projekt Milana Mandarića. V Stožice se je vrnila navijaška skupina Green Dragons, ki je zaradi nesoglasij s prejšnjim vodstvom kluba bojkotirala domače tekme. Dva zadetka je dosegel Rok Kronaveter, enega Nik Kapun in Andraž Šporar. Na tribunah je bilo solidno število za takratne ljubljanske nogometne razmere, dva tisoč gledalcev. Marijan Pušnik je kot trener debitiral z visoko zmago nad Gorico, igralci so se po koncu srečanja veselili z navijači, s katerimi so takoj vzpostavili posebno energijo.

Zavrč : Olimpija 0:0 (24. julij 2015)

Kdo bi si mislil, da bo to edino gostovanje v jesenskem delu, v katerem Olimpija ne bo dosegla zadetka. Osvojila je točko. Bila je blizu trem, a se je dvakrat zatresel okvir vrat Zavrča. Marijan Pušnik je ostal neporažen na klopi Olimpije. | Foto: Kdo bi si mislil, da bo to edino gostovanje v jesenskem delu, v katerem Olimpija ne bo dosegla zadetka. Osvojila je točko. Bila je blizu trem, a se je dvakrat zatresel okvir vrat Zavrča. Marijan Pušnik je ostal neporažen na klopi Olimpije.

Olimpija : Domžale 0:2 (1. avgust 2015)

V tretjem krogu so nastopile prve težave za Olimpijo. Nekateri navijači so pomislili, da se bo ponovil scenarij iz prejšnjih sezon, ko so hitro izgubili stik z vrhom, a so se takšna razmišljanja pokazala za prenagljena. Domžale so osvojile Stožice, zmaji pa končali dvoboj le z devetimi igralci. Matic Fink in Rok Kronaveter sta prejela rdeči karton, na tribune je moral tudi jezen strateg Pušnik. | Foto: V tretjem krogu so nastopile prve težave za Olimpijo. Nekateri navijači so pomislili, da se bo ponovil scenarij iz prejšnjih sezon, ko so hitro izgubili stik z vrhom, a so se takšna razmišljanja pokazala za prenagljena. Domžale so osvojile Stožice, zmaji pa končali dvoboj le z devetimi igralci. Matic Fink in Rok Kronaveter sta prejela rdeči karton, na tribune je moral tudi jezen strateg Pušnik.

Krško : Olimpija 0:2 (8. avgust 2015)

Sledila je prva gostujoča zmaga v šampionski sezoni 2015/16. Olimpija je prekinili krajši strelski post, ki je trajal dve tekmi. Kapetan Andraž Šporar se je vpisal med strelce v 63. minuti, povišal vodstvo na 2:0 in poskrbel za mirnejše nadaljevanje tekme. V Krškem si je dvoboj ogledalo kar 2.500 ljudi. To je bil pravi nogometni praznik. | Foto: Sledila je prva gostujoča zmaga v šampionski sezoni 2015/16. Olimpija je prekinili krajši strelski post, ki je trajal dve tekmi. Kapetan Andraž Šporar se je vpisal med strelce v 63. minuti, povišal vodstvo na 2:0 in poskrbel za mirnejše nadaljevanje tekme. V Krškem si je dvoboj ogledalo kar 2.500 ljudi. To je bil pravi nogometni praznik.

Olimpija : Luka Koper 4:1 (12. avgust 2015)

Generalka pred prvim večnim derbijem v sezoni je navdušila občinstvo v Stožicah. Zablestel je prodorni Ezekiel Henty in dosegel dva gola. Andraž Šporar je zaradi lažje poškodbe počival. | Foto: Generalka pred prvim večnim derbijem v sezoni je navdušila občinstvo v Stožicah. Zablestel je prodorni Ezekiel Henty in dosegel dva gola. Andraž Šporar je zaradi lažje poškodbe počival.

Maribor : Olimpija 0:3 (16. avgust 2015)

Sredi avgusta je Olimpija slovenski javnost naznanila, kaj zmore v novi podobi. Visoko, s 3:0, je zmagala v Ljudskem vrtu, kjer je športni direktor Maribora Zlatko Zahović pred tekmo napovedoval povsem drugačen scenarij. Zeleno-bele je osrečil dvakratni strelec Henty, ki je povzročal ogromne preglavice mariborskim čuvajem na levi strani. Tretji gol je dosegel Šporar. To je bila prva prvenstvena zmaga Olimpije v Mariboru, odkar se je leta 2009 v novi preobleki vrniila v 1. SNL. | Foto: Sredi avgusta je Olimpija slovenski javnost naznanila, kaj zmore v novi podobi. Visoko, s 3:0, je zmagala v Ljudskem vrtu, kjer je športni direktor Maribora Zlatko Zahović pred tekmo napovedoval povsem drugačen scenarij. Zeleno-bele je osrečil dvakratni strelec Henty, ki je povzročal ogromne preglavice mariborskim čuvajem na levi strani. Tretji gol je dosegel Šporar. To je bila prva prvenstvena zmaga Olimpije v Mariboru, odkar se je leta 2009 v novi preobleki vrniila v 1. SNL.

Olimpija : Celje 6:0 (23. avgust 2015)

To je bila najvišja zmaga Olimpije v tej sezoni. Zaznamovala sta jo dva gola Kronavetra ter soliden obisk, saj si je po zmagi v Mariboru prišlo dvoboj ogledati okrog 3.500 gledalcev. Olimpija se je izkazala z odlično realizacijo, v vratih pa je nekdanji klub z odličnimi posredovanji jezil Aleksander Šeliga. | Foto: To je bila najvišja zmaga Olimpije v tej sezoni. Zaznamovala sta jo dva gola Kronavetra ter soliden obisk, saj si je po zmagi v Mariboru prišlo dvoboj ogledati okrog 3.500 gledalcev. Olimpija se je izkazala z odlično realizacijo, v vratih pa je nekdanji klub z odličnimi posredovanji jezil Aleksander Šeliga.

Olimpija : Rudar 5:0 (30. avgusta 2015)

Prvi trojček (hat-trick) Andraža Šporarja v dresu Olimpije. Zmaji so v drugem polčasu napolnili mrežo velenjskega kluba in nadaljevali zmagoslavni niz. Takrat je imela več točk na razpredelnici le Gorica. | Foto: Prvi trojček (hat-trick) Andraža Šporarja v dresu Olimpije. Zmaji so v drugem polčasu napolnili mrežo velenjskega kluba in nadaljevali zmagoslavni niz. Takrat je imela več točk na razpredelnici le Gorica.

Krka : Olimpija 1:3 (11. september 2015)

V prejšnjih sezonah se se mnoga gostovanja Olimpije v Novem mestu izkazala za nočno moro, v tej sezoni pa je bilo drugače. Dva atraktivna zadetka Mihe Zajca, enega je pristavil še Henty, sta zadoščala za nove tri točke in šesto zaporedno zmago vedno boljše Pušnikove Olimpije. Zmaji so se znašli na vrhu lestvice. | Foto: V prejšnjih sezonah se se mnoga gostovanja Olimpije v Novem mestu izkazala za nočno moro, v tej sezoni pa je bilo drugače. Dva atraktivna zadetka Mihe Zajca, enega je pristavil še Henty, sta zadoščala za nove tri točke in šesto zaporedno zmago vedno boljše Pušnikove Olimpije. Zmaji so se znašli na vrhu lestvice.

Gorica : Olimpija 0:3 (19. september 2015)

V Novi Gorici sta se pomerili najbolj vroči ekipi jesenskega dela. Olimpija je izkoristila bučno podporo navijačev, ki so v velikem številu pripotovali v mesto vrtnic. Kronaveter je dosegel dva gola, Kapun pa je z mojstrskim strelom dodal še enega. V Ljubljani je zavladala nogometna vročica, saj so zeleno-beli dosegli že sedmo zaporedno zmago v prvenstvu, prednost pred Gorico na lestvici pa povišali na štiri točke. | Foto: V Novi Gorici sta se pomerili najbolj vroči ekipi jesenskega dela. Olimpija je izkoristila bučno podporo navijačev, ki so v velikem številu pripotovali v mesto vrtnic. Kronaveter je dosegel dva gola, Kapun pa je z mojstrskim strelom dodal še enega. V Ljubljani je zavladala nogometna vročica, saj so zeleno-beli dosegli že sedmo zaporedno zmago v prvenstvu, prednost pred Gorico na lestvici pa povišali na štiri točke.

Olimpija : Zavrč 0:2 (23. september 2015)

Vsakega niza je enkrat konec. Deževen dan, v katerem je na slovenskih zelenicah debitiral nekdanji španski reprezentant Albert Riera, je ohladil Ljubljančane. Zavrč, mojster za dvoboje proti najboljšim slovenskim klubom, je dosegel dva zadetka v uvodnih 17 minutah. Drugega je dosegel novopečeni slovenski reprezentant Jure Matjašič, ko je velemojstrsko s škarjicami premagal Aleksandra Šeligo. Okrog 3.500 gledalcev je bilo razočaranih, Zavrč je v nekaj dneh dopolnil sanjsko zbirko, saj je pred tem ugnal tudi Jurčićev Maribor. | Foto: Vsakega niza je enkrat konec. Deževen dan, v katerem je na slovenskih zelenicah debitiral nekdanji španski reprezentant Albert Riera, je ohladil Ljubljančane. Zavrč, mojster za dvoboje proti najboljšim slovenskim klubom, je dosegel dva zadetka v uvodnih 17 minutah. Drugega je dosegel novopečeni slovenski reprezentant Jure Matjašič, ko je velemojstrsko s škarjicami premagal Aleksandra Šeligo. Okrog 3.500 gledalcev je bilo razočaranih, Zavrč je v nekaj dneh dopolnil sanjsko zbirko, saj je pred tem ugnal tudi Jurčićev Maribor.

Domžale : Olimpija 1:1 (26. september 2015)

Na lokalnem derbiju v Domžalah je vsakemu klubu pripadel en polčas. Kapetan Olimpije Šporar je poskrbel za vodstvo gostov, v nadaljevanju pa je Darko Zec s pomočjo Dejana Kelharja izenačil na 1:1 in postavil končni rezultat. Gostitelji so bili nezadovoljni s sojenjem, saj so jim iz nepojasnjenih razlogov razveljavili zadetek. Pušnikova zasedba je stežka obdržala točko. Zadnje pol ure je igrala z igralcem manj, saj je rdeči karton prejel Nemanja Mitrović. | Foto: Na lokalnem derbiju v Domžalah je vsakemu klubu pripadel en polčas. Kapetan Olimpije Šporar je poskrbel za vodstvo gostov, v nadaljevanju pa je Darko Zec s pomočjo Dejana Kelharja izenačil na 1:1 in postavil končni rezultat. Gostitelji so bili nezadovoljni s sojenjem, saj so jim iz nepojasnjenih razlogov razveljavili zadetek. Pušnikova zasedba je stežka obdržala točko. Zadnje pol ure je igrala z igralcem manj, saj je rdeči karton prejel Nemanja Mitrović.

Olimpija : Krško 5:0 (4. oktober 2015)

Po dveh tekmah brez zmage je Olimpija ponovno pokazala strelsko moč. Tokrat sta se na naslovnicah znašla Argentinec Lucas Ontivero in mladi reprezentant Nik Kapun, ki sta v polno zadela dvakrat, enkrat pa je bil uspešen Šporar.  Petarda v mreži novincev v 1. SNL je vrnila mir in sproščenost v ljubljanske vrste, ki jih je na tribunah spremljalo nekoliko manj gledalcev, le okrog dva tisoč. | Foto: Po dveh tekmah brez zmage je Olimpija ponovno pokazala strelsko moč. Tokrat sta se na naslovnicah znašla Argentinec Lucas Ontivero in mladi reprezentant Nik Kapun, ki sta v polno zadela dvakrat, enkrat pa je bil uspešen Šporar. Petarda v mreži novincev v 1. SNL je vrnila mir in sproščenost v ljubljanske vrste, ki jih je na tribunah spremljalo nekoliko manj gledalcev, le okrog dva tisoč.

Luka Koper : Olimpija 1:2 (18. oktober 2015)

Olimpija je na Bonifiki pokvarila derbi Slavka Matića na klopi Kopra in se srbskemu strokovnjaku maščevala za nedaven domač poraz proti Zavrču. V Kopru se je izkazal dvakratni strelec Ezekiel Henty. Dobre volje ni pokvarila niti izključitev Matica Finka, ki je v izdihljajih srečanja moral predčasno z igrišča. | Foto: Olimpija je na Bonifiki pokvarila derbi Slavka Matića na klopi Kopra in se srbskemu strokovnjaku maščevala za nedaven domač poraz proti Zavrču. V Kopru se je izkazal dvakratni strelec Ezekiel Henty. Dobre volje ni pokvarila niti izključitev Matica Finka, ki je v izdihljajih srečanja moral predčasno z igrišča.

Celje : Olimpija 0:4 (31. oktober 2015)

Andraž Šporar je bil v jesenskem delu vroč kot še nikoli v karieri. Na gostovanju v Celju, kjer mu ni šlo najbolje v pokalu, saj je Olimpija izpadla, on pa zapravil strel z bele točke, je bil neustavljiv. Presegel je osebni rekord in dosegel kar štiri zadetke. Šporarjev poker je zadostoval, da se je s 13 zadetki ugnezdil na vrhu lestvice najboljših strelcev Prve lige Telekom Slovenije. Zmaji so se maščevali Celjanom za bolečo slovo v četrtfinalu pokala Slovenije. | Foto: Andraž Šporar je bil v jesenskem delu vroč kot še nikoli v karieri. Na gostovanju v Celju, kjer mu ni šlo najbolje v pokalu, saj je Olimpija izpadla, on pa zapravil strel z bele točke, je bil neustavljiv. Presegel je osebni rekord in dosegel kar štiri zadetke. Šporarjev poker je zadostoval, da se je s 13 zadetki ugnezdil na vrhu lestvice najboljših strelcev Prve lige Telekom Slovenije. Zmaji so se maščevali Celjanom za bolečo slovo v četrtfinalu pokala Slovenije.

Rudar : Olimpija 1:3 (7. november 2015)

Po Celju je razigrani zeleno-beli orkester poskrbel za rapsodijo še v bližnjem Velenju. Tudi tokrat je izstopal Šporar. Kapetan je na štadionu Ob jezeru, ki je pol leta pozneje poskrbel za ogromno srečo zeleno-belih navijačev, dosegel dva gola, enega pa je dodal Ontivero. Podal mu je prav Šporar. | Foto: Po Celju je razigrani zeleno-beli orkester poskrbel za rapsodijo še v bližnjem Velenju. Tudi tokrat je izstopal Šporar. Kapetan je na štadionu Ob jezeru, ki je pol leta pozneje poskrbel za ogromno srečo zeleno-belih navijačev, dosegel dva gola, enega pa je dodal Ontivero. Podal mu je prav Šporar.

Olimpija : Maribor 2:2 (21. november 2015)

Večni derbi je bil najprej odpovedan in prestavljen, v drugo pa se je le izšlo. Razburljiv je bil od začetka do konca, ponudil je vse, kar obožujejo nogometni ljubitelji. Začelo se je po željah vijolic. Maribor je že po 21 minutah vodil z 2:0, nato pa je Šporar hitro znižal na 1:2. V nadaljevanju ni manjkalo nevarnih strelov, okvirji so se tresli na obeh straneh, gostje so po padcu Dareta Vršiča zahtevali najstrožjo kazen, v 65. minuti pa je moral po drugem rumenem kartonu z igrišča vzkipljivi Petar Stojanović. Zmaji so prednost igralca več izkoristili v sodnikovem podaljšku. Ponovno je natančno meril Šporar. Končalo se je z 2:2, kapetan Olimpije pa je dosegel že 17 zadetkov. | Foto: Večni derbi je bil najprej odpovedan in prestavljen, v drugo pa se je le izšlo. Razburljiv je bil od začetka do konca, ponudil je vse, kar obožujejo nogometni ljubitelji. Začelo se je po željah vijolic. Maribor je že po 21 minutah vodil z 2:0, nato pa je Šporar hitro znižal na 1:2. V nadaljevanju ni manjkalo nevarnih strelov, okvirji so se tresli na obeh straneh, gostje so po padcu Dareta Vršiča zahtevali najstrožjo kazen, v 65. minuti pa je moral po drugem rumenem kartonu z igrišča vzkipljivi Petar Stojanović. Zmaji so prednost igralca več izkoristili v sodnikovem podaljšku. Ponovno je natančno meril Šporar. Končalo se je z 2:2, kapetan Olimpije pa je dosegel že 17 zadetkov.

Olimpija : Krka 3:1 (25. november 2015)

Po napornem derbiju je sledil dvoboj s Krko. Izkazal se je Rok Kronaveter in z dvema zadetkoma preprečil razmišljanje Novomeščanov o senzaciji v Stožicah. Na tribunah se je v slabem vremenu zbralo le 500 gledalcev. Pozdravili so 13. zmago Olimpije v tej sezoni. | Foto: Po napornem derbiju je sledil dvoboj s Krko. Izkazal se je Rok Kronaveter in z dvema zadetkoma preprečil razmišljanje Novomeščanov o senzaciji v Stožicah. Na tribunah se je v slabem vremenu zbralo le 500 gledalcev. Pozdravili so 13. zmago Olimpije v tej sezoni.

Olimpija : Gorica 0:2 (29. november 2015)

Pojavili so se prvi resnejši znaki slabosti. Gledalcev je bilo na domači tekmi z Gorico malce več kot tisoč. Če bi Olimpija zmagala, bi Mariboru ušla na devet točk razlike, a se ji ni izšlo. To je bila tretja domača tekma v tej sezoni, v kateri Olimpija ni dosegla zadetka. Z 0:2 je izgubila že proti Domžalam in Zavrču. Nekdanji član Maribora Goran Cvijanović je zapečatil usodo zeleno-belih. | Foto: Pojavili so se prvi resnejši znaki slabosti. Gledalcev je bilo na domači tekmi z Gorico malce več kot tisoč. Če bi Olimpija zmagala, bi Mariboru ušla na devet točk razlike, a se ji ni izšlo. To je bila tretja domača tekma v tej sezoni, v kateri Olimpija ni dosegla zadetka. Z 0:2 je izgubila že proti Domžalam in Zavrču. Nekdanji član Maribora Goran Cvijanović je zapečatil usodo zeleno-belih.

Zavrč : Olimpija 1:2 (2. december 2015)

Olimpija je stežka osvojila završko trdnjavo. Haložani so hitro povedli. Nekdanji zmaj Josip Golubar je zatresel mrežo nekdanjega kluba že po petih minutah. Nato sta tujca v zeleno-belih vrstah, Argentinec Ontivero in Nigerijec Henty, poskrbela za preobrat in zmago z 2:1. Olimpija je nastopila brez Andraža Šporarja, ki se je že pripravljal na prestop v Basel. To je bil prvi poraz Zavrča v tej sezoni proti Olimpiji ali Mariboru, gostitelji pa so bili silno nezadovoljni s sojenjem, saj so pogrešali vsaj en strel z bele točke. | Foto: Olimpija je stežka osvojila završko trdnjavo. Haložani so hitro povedli. Nekdanji zmaj Josip Golubar je zatresel mrežo nekdanjega kluba že po petih minutah. Nato sta tujca v zeleno-belih vrstah, Argentinec Ontivero in Nigerijec Henty, poskrbela za preobrat in zmago z 2:1. Olimpija je nastopila brez Andraža Šporarja, ki se je že pripravljal na prestop v Basel. To je bil prvi poraz Zavrča v tej sezoni proti Olimpiji ali Mariboru, gostitelji pa so bili silno nezadovoljni s sojenjem, saj so pogrešali vsaj en strel z bele točke.

Olimpija : Domžale 0:0 (6. december 2015)

Olimpija se je namučila proti tradicionalno neugodnem tekmecu v Stožicah. Pušnik ni našel prave rešitve, kako brez Šporarja ogroziti vrata Nejca Vidmarja, ki se je še zadnjič v 1. SNL predstavil kot tekmec Olimpije. Olimpija je po remiju s sosedi, ki so bili nevarnejši tekmec, pred Mariborom imela šest točk prednosti. | Foto: Olimpija se je namučila proti tradicionalno neugodnem tekmecu v Stožicah. Pušnik ni našel prave rešitve, kako brez Šporarja ogroziti vrata Nejca Vidmarja, ki se je še zadnjič v 1. SNL predstavil kot tekmec Olimpije. Olimpija je po remiju s sosedi, ki so bili nevarnejši tekmec, pred Mariborom imela šest točk prednosti.

Krško : Olimpija 2:1 (12. december 2015)

To je bil največji šok zmajev v jesenskem delu. Po prvem polčasu je kazalo na zanesljivo zmago. Kronaveter je zadel v polno že po sedmih minutah. Olimpija je zapravljala priložnosti, imela od 32. minute še igralca več, a je ostalo pri tesnem vodstvu z 1:0. Na tribunah je stiskal pesti za zmaje novopečeni napadalec Basla Šporar. V zadnjih 20 minutah pa preobrat. Krško je doseglo dva gola in osrečilo navijače Mariborčane, saj so se Olimpiji približali na tri točke zaostanka. Poraz je pretresel ljubljansko moštvo. Drago ceno je plačal trener Pušnik. Čeprav je postal jesenski prvak, se je moral posloviti. | Foto: To je bil največji šok zmajev v jesenskem delu. Po prvem polčasu je kazalo na zanesljivo zmago. Kronaveter je zadel v polno že po sedmih minutah. Olimpija je zapravljala priložnosti, imela od 32. minute še igralca več, a je ostalo pri tesnem vodstvu z 1:0. Na tribunah je stiskal pesti za zmaje novopečeni napadalec Basla Šporar. V zadnjih 20 minutah pa preobrat. Krško je doseglo dva gola in osrečilo navijače Mariborčane, saj so se Olimpiji približali na tri točke zaostanka. Poraz je pretresel ljubljansko moštvo. Drago ceno je plačal trener Pušnik. Čeprav je postal jesenski prvak, se je moral posloviti.

Olimpija : Luka Koper 2:0 (28. februar 2016)

Prva tekma v letu 2016 je v Stožice privabila 2.500 gledalcev. Na trenerski klopi je debitiral Marko Nikolić. Proti ambicioznemu Kopru, prepolnemu tujcev, je prišel do načrtovanih treh točk. Zajc je zadel v prvem, debitant Miroslav Radović pa v drugem delu, ko je za zadetek potreboval le nekaj minut. Prednost pred Mariborom, ki je nepričakovano izgubil s Celjem, se je povišala na šest točk. Vijolice so izgubile Krunoslava Jurčića. Tik pred večnim derbijem v Mariboru. | Foto: Prva tekma v letu 2016 je v Stožice privabila 2.500 gledalcev. Na trenerski klopi je debitiral Marko Nikolić. Proti ambicioznemu Kopru, prepolnemu tujcev, je prišel do načrtovanih treh točk. Zajc je zadel v prvem, debitant Miroslav Radović pa v drugem delu, ko je za zadetek potreboval le nekaj minut. Prednost pred Mariborom, ki je nepričakovano izgubil s Celjem, se je povišala na šest točk. Vijolice so izgubile Krunoslava Jurčića. Tik pred večnim derbijem v Mariboru.

Maribor : Olimpija 0:0 (5. marec 2016)

V Ljudskem vrtu so bile tribune polne skoraj do zadnjega sedeža. Na vijolično klop se je vrnil Darko Milanič, debitiral pa je nekdanji mladinec Olimpije Milivoje Novaković. Izkušeni reprezentant, zaradi podpisa pogodbe za Maribor močno osovražen v rojstnem mestu Ljubljani, je zapravil najlepšo priložnost na tekmi. Olimpija je zadržala vse napade, Vidmar je ubrani vse strele, tako da se je dvoboj končal brez zadetkov. | Foto: V Ljudskem vrtu so bile tribune polne skoraj do zadnjega sedeža. Na vijolično klop se je vrnil Darko Milanič, debitiral pa je nekdanji mladinec Olimpije Milivoje Novaković. Izkušeni reprezentant, zaradi podpisa pogodbe za Maribor močno osovražen v rojstnem mestu Ljubljani, je zapravil najlepšo priložnost na tekmi. Olimpija je zadržala vse napade, Vidmar je ubrani vse strele, tako da se je dvoboj končal brez zadetkov.

Olimpija : Celje 0:0 (13. marec 2016)

Po večnem derbiju v Mariboru je Olimpija nadaljevala z dobro igro v obrambi, manjkali pa so zadetki. Poznala se je odsotnost Danka Lazovića, ki ni prejel registracije. Najdražja okrepitev Blessing Eleke se je znašel v strelski krizi, Miha Zajc pa je zapravil nemogoče. Za nameček je v zadnjih sekundah naciljal še vratnico. Nevarni so bili tudi Celjani, Vidmarja je dvakrat rešil okvir vrat. | Foto: Po večnem derbiju v Mariboru je Olimpija nadaljevala z dobro igro v obrambi, manjkali pa so zadetki. Poznala se je odsotnost Danka Lazovića, ki ni prejel registracije. Najdražja okrepitev Blessing Eleke se je znašel v strelski krizi, Miha Zajc pa je zapravil nemogoče. Za nameček je v zadnjih sekundah naciljal še vratnico. Nevarni so bili tudi Celjani, Vidmarja je dvakrat rešil okvir vrat.

Olimpija : Rudar 5:0 (20. marec 2016)

Kar niso nogometaši Olimpije zadeli proti Celju, se jim je posrečilo proti Rudarju. Dvakrat je zadel v polno Kronaveter, Julius Wobay pa se je veselil prvencu v 1. SNL. Ljubljančanom je delo olajšal Klemen Bolha, ki je v 61. minuti prejel rdeči karton. Olimpija je zadržala štiri točke prednosti pred Mariborom. | Foto: Kar niso nogometaši Olimpije zadeli proti Celju, se jim je posrečilo proti Rudarju. Dvakrat je zadel v polno Kronaveter, Julius Wobay pa se je veselil prvencu v 1. SNL. Ljubljančanom je delo olajšal Klemen Bolha, ki je v 61. minuti prejel rdeči karton. Olimpija je zadržala štiri točke prednosti pred Mariborom.

Krka : Olimpija 0:2 (2. april 2016)

Olimpija je pod vodstvom Nikolića nadaljevala s tekmami brez prejetega gola. Tokrat je ostal Vidmar nepremagan na Dolenjskem. Zadetka sta dosegla Srb Radović in Nigerijec Eleke, ki se je tako veselil prvenca za zmaje. Pri obeh zadetkih je sodeloval Zajc, dvoboj pa si je na Dolenjskem ogledalo več sto privržencev Olimpije. | Foto: Olimpija je pod vodstvom Nikolića nadaljevala s tekmami brez prejetega gola. Tokrat je ostal Vidmar nepremagan na Dolenjskem. Zadetka sta dosegla Srb Radović in Nigerijec Eleke, ki se je tako veselil prvenca za zmaje. Pri obeh zadetkih je sodeloval Zajc, dvoboj pa si je na Dolenjskem ogledalo več sto privržencev Olimpije.

Gorica : Olimpija 1:1 (6. april 2016)

Zmajem se je nasmihala nova zmaga v gosteh. Kronaveter je bil ponovno zanesljiv z bele točke. Prednost Olimpije je trajala do 80. minute, ko je Andrej Kotnik z izvrstnim strelom z roba kazenskega prostora presenetil ljubljansko obrambo. To je bil prvi prejeti gol Olimpije v letu 2016. Med vratnicama zaradi zdravstvenih razlogov ni stal Vidmar, ampak nekdanji reprezentant Šeliga. | Foto: Zmajem se je nasmihala nova zmaga v gosteh. Kronaveter je bil ponovno zanesljiv z bele točke. Prednost Olimpije je trajala do 80. minute, ko je Andrej Kotnik z izvrstnim strelom z roba kazenskega prostora presenetil ljubljansko obrambo. To je bil prvi prejeti gol Olimpije v letu 2016. Med vratnicama zaradi zdravstvenih razlogov ni stal Vidmar, ampak nekdanji reprezentant Šeliga.

Olimpija : Zavrč 1:1 (10. april 2016)

Dvoboj je dvignil ogromno prahu. Olimpija je srečno osvojila točko, saj je zaostajala do druge minute sodnikovega podaljška. Najprej je goste iz Zavrča osrečil Lovro Cvek, ki je s pomočjo Elekeja in presenečenega Šelige dosegel gol v 68. minuti, izenačil pa je Eleke. Soigralci so hitro krenili v svojo polovico, Nigerijec pa se je poklonil bogu in razjezil strokovno vodstvo. Trenerju Nikoliću je iz ust ušla opazka, da je črni idiot. Ker so ga posnele kamere posnele, je zadnjič vodil Olimpijo. Nogometna zveza Slovenija mu je naložila strogo kazen, kmalu po tem pa je z njim prekinil pogodbo še predsednik Milan Mandarić. | Foto: Dvoboj je dvignil ogromno prahu. Olimpija je srečno osvojila točko, saj je zaostajala do druge minute sodnikovega podaljška. Najprej je goste iz Zavrča osrečil Lovro Cvek, ki je s pomočjo Elekeja in presenečenega Šelige dosegel gol v 68. minuti, izenačil pa je Eleke. Soigralci so hitro krenili v svojo polovico, Nigerijec pa se je poklonil bogu in razjezil strokovno vodstvo. Trenerju Nikoliću je iz ust ušla opazka, da je črni idiot. Ker so ga posnele kamere posnele, je zadnjič vodil Olimpijo. Nogometna zveza Slovenija mu je naložila strogo kazen, kmalu po tem pa je z njim prekinil pogodbo še predsednik Milan Mandarić.

Domžale : Olimpija 0:1 (16. april 2016)

Mariborčan Kronaveter je dosegel zlata vreden zadetek za zmago na neugodnem gostovanju pri Domžalah. Med vratnicama je stal Šeliga, na tribunah pa ni manjkalo navijačev Olimpije. Nogometaše je vodil Radoje Smiljanić, pomočnik kaznovanega Nikolića, ki je spremljal dvoboj s častne lože. | Foto: Mariborčan Kronaveter je dosegel zlata vreden zadetek za zmago na neugodnem gostovanju pri Domžalah. Med vratnicama je stal Šeliga, na tribunah pa ni manjkalo navijačev Olimpije. Nogometaše je vodil Radoje Smiljanić, pomočnik kaznovanega Nikolića, ki je spremljal dvoboj s častne lože.

Olimpija : Krško 0:1 (23. april 2016)

Navijači Olimpije so prejeli nepričakovan udarec. Novinec v 1. SNL je prek nadarjenega najstnika Martina Kramariča, posojenega igralca Maribora, utišal Stožice. Vidmar je moral prvič, odkar nosi dres Olimpije, po žogo v mrežo. Po stresnem tednu, v katerem so se od ljjubljanskega kluba poslovili Nikolić, Smiljanić, Stojić in Lazović, manjkal je bolni Kronaveter, Eleke pa je bil poškodovan, je Olimpija doživela še rezultatski udarec. Na tribunah je dvoboj spremljal Rodolfo Vanoli. | Foto: Navijači Olimpije so prejeli nepričakovan udarec. Novinec v 1. SNL je prek nadarjenega najstnika Martina Kramariča, posojenega igralca Maribora, utišal Stožice. Vidmar je moral prvič, odkar nosi dres Olimpije, po žogo v mrežo. Po stresnem tednu, v katerem so se od ljjubljanskega kluba poslovili Nikolić, Smiljanić, Stojić in Lazović, manjkal je bolni Kronaveter, Eleke pa je bil poškodovan, je Olimpija doživela še rezultatski udarec. Na tribunah je dvoboj spremljal Rodolfo Vanoli.

Luka Koper : Olimpija 1:2 (1. maj 2016)

Na praznik dela je Olimpija osvojila pomembne točke v boju za naslov. V prvem polčasu v Kopru ni igrala dobro. Vanoli je debitiral na štadionu, kjer je s Koprom že osvajal lovorike. Debi je začinil s srečno zmago, pa tudi izključitvijo. Zbralo se je ogromno navijačev Olimpije, ki so skočili v zrak od navdušenja po zadetkih Juliusa Wobayja in Denisa Klinarja. Ljubljančani so pred večnim derbijem v Ljubljani ohranili tri točke prednosti pred vijolicami. | Foto: Na praznik dela je Olimpija osvojila pomembne točke v boju za naslov. V prvem polčasu v Kopru ni igrala dobro. Vanoli je debitiral na štadionu, kjer je s Koprom že osvajal lovorike. Debi je začinil s srečno zmago, pa tudi izključitvijo. Zbralo se je ogromno navijačev Olimpije, ki so skočili v zrak od navdušenja po zadetkih Juliusa Wobayja in Denisa Klinarja. Ljubljančani so pred večnim derbijem v Ljubljani ohranili tri točke prednosti pred vijolicami.

Olimpija : Maribor 1:2 (7. maj 2016)

Vse je bilo pripravljeno za predšampionsko zabavo Olimpije. Zbralo se je 14.500 gledalcev, kar je nov rekord 1. SNL. Olimpiji se je smejalo, saj je v odličnem vzdušju vodila do samega konca. Kronaveter je v 19. minuti poskrbel za vodstvo, nato pa je sledil preobrat. Najprej je boljšo igro Maribora v drugem polčasu kronal Novaković s spretnim strelom z bele točke, nato pa je za popolno srečo Mariborčnov poskrbel kapetan Marcos Tavares. Skoraj v zadnji sekundi se je Maribor vrnil v igro za naslov. Večna tekmeca sta postala točkovno izenačena, do konca pa so bile le še tri tekme. | Foto: Vse je bilo pripravljeno za predšampionsko zabavo Olimpije. Zbralo se je 14.500 gledalcev, kar je nov rekord 1. SNL. Olimpiji se je smejalo, saj je v odličnem vzdušju vodila do samega konca. Kronaveter je v 19. minuti poskrbel za vodstvo, nato pa je sledil preobrat. Najprej je boljšo igro Maribora v drugem polčasu kronal Novaković s spretnim strelom z bele točke, nato pa je za popolno srečo Mariborčnov poskrbel kapetan Marcos Tavares. Skoraj v zadnji sekundi se je Maribor vrnil v igro za naslov. Večna tekmeca sta postala točkovno izenačena, do konca pa so bile le še tri tekme.

Celje : Olimpija 1:3 (11. maj 2016)

Ljubljančani so si z zmago na Areni Petrol na široko odprli vrata naslova državnih prvakov, saj so jih po tekmi razveselile še novice iz Maribora, kjer so vijolice doma izgubile proti Rudarju z 2:3. Bajrić, Zajc in Kronaveter so zatresli celjsko mrežo, vratar gostiteljev Matic Kotnik pa si je privoščil kar nekaj napak. Veliko zmago Olimpije je pozdravilo okrog tisoč gostujočih navijačev. | Foto: Ljubljančani so si z zmago na Areni Petrol na široko odprli vrata naslova državnih prvakov, saj so jih po tekmi razveselile še novice iz Maribora, kjer so vijolice doma izgubile proti Rudarju z 2:3. Bajrić, Zajc in Kronaveter so zatresli celjsko mrežo, vratar gostiteljev Matic Kotnik pa si je privoščil kar nekaj napak. Veliko zmago Olimpije je pozdravilo okrog tisoč gostujočih navijačev.

Rudar : Olimpija 0:1 (14. maj 2016)

Zeleno-bela pravljica je prerasla v resnično zgodbo v Velenju. Na štadion Ob jezeru je pripotovalo okrog dva tisoč navijačev. Olimpiji je uspelo, žilave knape pa so strli šele po 11-metrovki, ki je pošteno razjezila gostitelje. Kronaveter je ostal zbran in poskrbel za zmago z 1:0. Olimpija je z neulovljivo prednostjo pred Mariborom postala prvak. Navijači so po tekmi prišli na igrišče in poskrbeli za veliko slavje, ki se je v večernih urah preselilo na ljubljanske ulice. | Foto: Zeleno-bela pravljica je prerasla v resnično zgodbo v Velenju. Na štadion Ob jezeru je pripotovalo okrog dva tisoč navijačev. Olimpiji je uspelo, žilave knape pa so strli šele po 11-metrovki, ki je pošteno razjezila gostitelje. Kronaveter je ostal zbran in poskrbel za zmago z 1:0. Olimpija je z neulovljivo prednostjo pred Mariborom postala prvak. Navijači so po tekmi prišli na igrišče in poskrbeli za veliko slavje, ki se je v večernih urah preselilo na ljubljanske ulice.

Ne spreglejte