Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
18. 5. 2017,
13.03

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Naj planinska koča pohodništvo Gremo v hribe Siolov lov na zaklad

Četrtek, 18. 5. 2017, 13.03

6 let, 7 mesecev

Siolov lov na zaklad in akcija Gremo v hribe

Rezervirajte si 20. maj 2017 četrt čez dvanajsto – na Slavniku vas čaka prvi Siolov lov na zaklad

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Tumova koča na Slavniku | Foto Wikipedia

Foto: Wikipedia

V soboto, 20. maja 2017, bomo na primorskem tisočaku Slavnik v okviru druge etape vseslovenske planinske akcije Gremo v hribe prvič izvedli Siolov lov na zaklad. Zaklad bo predstavljalo 20 praktičnih nagrad, do njih pa vas bomo usmerjali z namigi na družbenih omrežjih in na kraju dogodka. Uspešni detektivi se bodo v nadaljevanju akcije potegovali za deset glavnih nagrad, ki jih bomo 26. avgusta podelili na Šmohorju.

slavnik gremo v hribe | Foto:

Prejšnji konec tedna smo se ekipi Gremo v hribe pridružili na Mrzlici, znani tudi kot savinjski ali zasavski Triglav, to soboto se bomo ustavili na Slavniku, znanem kot primorski Triglav (da, tudi ta se lahko pohvali z ljudskim poimenovanjem Triglav).

Gremo  v hribe | Foto:
Gre za najbolj priljubljen pohodniški cilj Obalnokraške regije, ki se nad morsko gladino dviga 1.028 metrov visoko in kjer se bo dogajalo marsikaj. Od ustvarjalnih delavnic v sodelovanju z markacisti OPD Koper, delavnice na temo oživljanja in uporabe defibrilatorja do spoznavanja opreme planinske prve pomoči, številnih nagradnih iger, ki bodo ta dan potekale med 10. in 14. uro, ter uživanja v razgledih, ki sežejo vse do Dolomitov in morja ter krožne-kolesarske ture z izhodiščem v Hrpeljah, ki vabi predvsem tiste, ki se v hribe raje podajate s kolesom.

Gremo  v hribe | Foto:

slavnik gremo v hribe | Foto:

Ne spreglejte: 20. maja 2017 bomo na Slavniku izvedli 1. Siolov lov na zaklad. Kdaj? Točno ob 12.15.

Namige bomo razporedili po poti, ki vodi na Slavnik. | Foto: Namige bomo razporedili po poti, ki vodi na Slavnik. Siolov lov na zaklad se bo začel v soboto, 20. maja 2017, točno ob 12.15. Ne skrbite, ne bomo vas pustili brez informacij. Vseskozi bomo na Facebook profilih https://www.facebook.com/NajPlaninskaKoca in https://www.facebook.com/SiOL.net.Sportal ter https://www.instagram.com/siolnet objavljali namige, ki vas bodo vodili do zaklada.

Prvih 20 planinskih detektivov, ki jim bo uspelo izslediti zaklad, bo sodelovalo v nagradnem žrebanju, ki ga bomo 26. avgusta izvedli na Šmohorju, kjer bo potekal zaključek akcije Gremo v hribe. Vse, kar je treba storiti, je, da na hrbtno stran lističa, ki vas bo pripeljal do nagrade, napišete svoje kontaktne podatke in se prepustite usodni roki sreče. Desetim izžrebancem bomo podelil deset "selfie-stickov" oz. palic za snemanje sebkov, če smo bolj uradni.
Ko boste našli listič, ga izpolnite in izročite uradnemu voditelju prireditve na Slavniku.  | Foto: Ko boste našli listič, ga izpolnite in izročite uradnemu voditelju prireditve na Slavniku.

Siolov lov na zaklad, ki je nekakšna mini priprava na začetek tretje sezone akcije Naj planinska koča (štartamo čez natanko mesec dni, 17. junija 2017), ki lahko spremljate tudi pod značkami #siolnet, #najplaninskakoca in #gremovhribe.   

Kako do Slavnika?

Tumova koča na Slavniku | Foto: #gremovhribe Foto: #gremovhribe Avtocesto Ljubljana–Koper zapustite na izhodu za Kastelec, nato v prvem križišču zavijte proti vasi Podgorje. Pot je lepo označena, treba je le slediti tablam.

Cesta vas bo popeljala mimo kamnoloma in po več kilometrih ravne ceste boste prečkali železniške tire in že boste v Podgorju! Zapeljite se čez vas in pri asfaltnem igrišču zavijte desno, kjer je označeno parkirišče. S parkirišča se odpravite desno v vas, kjer vas bo kažipot usmeril med hiše in naprej v gozd. Vzpon je zmeren, v smeri vzhoda. Višje se gozd konča, pot pa zavije v smeri severovzhoda ter preide na obsežne travnike.

Ob vznožju hriba se vam bo odprl lep razgled proti jugu in zahodu, nato pa vas bo pot že vodila proti lepo vidni Tumovi koči z visokim antenskim stolpom tik pod vrhom gore. Sledite markacijam! Za vrnitev lahko izberete nekoliko daljšo in položnejšo pot, ki je tudi del Evropske pešpoti E6 in je deloma spremenjena v gozdno cesto.

Opozorilo ali prijazen opomnik: v primeru slabega vremena bo dogodek prestavljen na poznejši termin, z njim pa tudi Siolov lov na zaklad.

Ne spreglejte