Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
9. 9. 2015,
12.03

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

pohodništvo

Sreda, 9. 9. 2015, 12.03

6 let, 6 mesecev

Izbrali in določili ste: to je naj planinska koča 2015

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Zmagovalka izbora Naj planinska koča 2015 je - in to z velikim naskokom pred drugouvrščeno kočo - Planinski dom na Kumu. To je zanje prva tovrstna lovorika.

Glasovanje za naj planinsko kočo 2015, ki smo ga na Planet Siol.net izvedli v sodelovanju s Planinsko zvezo Slovenije, je aktiviralo precejšen del slovenskih ljubiteljev gora, posledično pa tudi obiskovalcev planinskih koč, kjer se oskrbniki trudijo zadovoljiti želje in potrebe obiskovalcev.

V prvem krogu glasovanja smo vam ponudili 59 planinskih koč (od skupno 178 planinskih koč, zavetišč in bivakov), ki imajo certifikat do okolja in/ali družin prijazne koče ali vgrajeno čistilno napravo, sicer pa so znane po gostoljubnih oskrbnikih, okusni hrani in razgledni okolici. S kar 11 tisoč glasovi ste 12 od njih poslali v finale.

Tam ste z bogato zalogo glasov na vrhu ustoličili Planinski dom na Kumu (1211 m), ki sta mu tako pripadla lovorika in naziv naj planinska koča 2015. Kum je zmagal s precejšnjim naskokom pred drugouvrščenim Valvasorjevim domom pod Stolom in Kočo pri Triglavskih jezerih, ki je osvojila tretje mesto.

Vsega skupaj ste poslali kar 45 tisoč glasov.

Podelitev plakete bo v nedeljo, 13. septembra 2015

Sklepno praznovanje izbora za naj planinsko kočo bo to nedeljo, 13. septembra 2015, ko bodo na Kumu gostili tudi kolesarje – ta dan bo namreč na sporedu 25. kolesarski vzpon na Kum, ki velja za enega najtežjih v Sloveniji, tako da oskrbnik pričakuje pravo planinsko-kolesarsko mravljišče.

Kolesarji bodo pedala začeli vrteti ob 10. uri, kar pomeni, da bodo na Kum prisopihali nekaj čez 12. uro.

Ob 13. uri bosta tam odgovorni urednik Planet Siol.net Uroš Urbas in generalni sekretar Planinske zveze Slovenije Matej Planko oskrbniku Planinskega doma na Kumu podelila plaketo za naj planinsko kočo 2015.

Glede na to, da oskrbnik Ledinek obljublja "funšterc" (carski praženec po trboveljsko) in pivo za vse svoje glasovalce in druge obiskovalce, toplo vabljeni v čim večjem številu.

Se vidimo?

Ne spreglejte