Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Sreda,
25. 7. 2012,
8.09

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sreda, 25. 7. 2012, 8.09

7 let, 12 mesecev

Zupan tokrat kot prvak in gostitelj

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Med vsemi slovenskimi košarkarskimi reprezentanti, ki se te dni pod vodstvom selektorja Božidarja Maljkovića znojijo v Kranjski Gori, se najbolj domače nedvomno počuti Miha Zupan.

''Kranjska Gora je moj dom, zato sem vselej vesel poti v ta kraj. Navdušuje pa me tudi snidenje z reprezentančnimi prijatelji. Je že res, da letos nimamo uradne tekme, a po drugi strani se pripravljamo na EuroBasket 2013,'' se je začetka letošnje reprezentančne akcije s treningi v dvorani Vitranc, le nekaj streljajev od Železničarskega doma, za katerega skrbi njegova družina, razveselil Miha Zupan. V reprezentanci je tokrat celo tretji najstarejši, po stažu oziroma številu reprezentančnih nastopov četrti, a med vsemi edini aktualni evropski prvak. V začetku meseca je namreč skupaj s soigralci iz reprezentance gluhih osvojil zlato na EP v Turčiji. ''Z velikim veseljem sem se vrnil v reprezentanco gluhih. Čutim, da gluhim košarkarjem moja prisotnost veliko pomeni. Veselje je vedno iskreno in se dotakne tudi mene. Igram s srcem. V čast si štejem, da sem ekipi pomagal do zlata. Osnovni cilj je bila sicer uvrstitev na olimpijske igre gluhih. A ko se je ponudila priložnost za kolajno, smo jo povsem neobremenjeno zagrabili z obema rokama. Mnoge smo presenetili, predvsem s preobratom v odločilnih trenutkih. Veselje je bilo nepopisno. Prava pika na i odličnemu vzdušju,'' pripoveduje 29-letni krilni center.

Nekoliko manj zadovoljen pa je nekdanji član Olimpije in Slovana z zadnjo klubsko sezono. Trener Spartaka Jure Zdovc je sicer vseskozi hvalil Zupanovo borbenost, a ob pravilu, ki v domačem prvenstvu v ospredje potiska ruske košarkarje, ter ostrem evropskem tempu nikakor ni našel pravega igralskega ritma. ''Namenjena mi je bila nekoliko drugačna vloga kot v preteklosti. Kot profesionalec sem jo seveda sprejel, se trudil po najboljših močeh in pokazal nekaj dobrih iger, vseeno pa sam pri sebi vem, da nisem pokazal vsega, kar znam in zmorem,'' pravi 205 cm visoki košarkar, ki sicer pustil soliden vtis, a si vseeno ni prislužil nove ponudbe vse bogatejšega kluba iz St. Petersburga. Tako se je znova znašel na seznamu prostih košarkarjev, zato med reprezentančno akcijo čuti nekaj negotovosti, a po drugi strani tudi nemalo dodatnega motiva. ''V Evropi je kriza, trg je nekoliko nenavaden in negotov. Kljub vsemu pričakujem ustrezno ponudbo. Doslej pravih oziroma konkretnih pogovorov še ni bilo,'' še dodaja prvi gluhi košarkar, ki je zaigral v evroligi.

Ne spreglejte