Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Sreda,
19. 9. 2018,
22.39

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,70

2

Natisni članek

Petrol Olimpija Roman Lisac Zoran Martić Tomaž Berločnik Stožice Mirza Begić

Sreda, 19. 9. 2018, 22.39

5 let, 7 mesecev

PETROL OLIMPIJA PRED SEZONO 2018/19

"Župan Janković je postavil 'štal'co', krav'ca' pa je naša naloga"

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,70

2

Dodobra prevetrena in predvsem kadrovsko številčnejša Petrol Olimpija v novo sezono vstopa z nekoliko višjimi cilji, a še vedno tudi s sanacijskimi okovi, ki naj bi jih nosila vse do junija 2020.

Trenersko-vodstveni kader Olimpije pred novo sezono. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Trenersko-vodstveni kader Olimpije pred novo sezono. Foto: Urban Urbanc/Sportida

"V novo sezono vstopamo s kar 18 igralci, kar je pač posledica igranja na treh frontah. Veseli smo, da so med temi igralci tudi izjemno nadarjeni. Toliko talenta in potentnosti nima nobena ekipa v Evropi. Že zdaj vemo, da bodo naše tekme obiskovali ogledniki velikih klubov. Mi pa si želimo, da bi privabili tudi gledalce. Privabili pa jih bomo s hitro in atraktivno igro. Jasno, vsi skupaj pa moramo biti tudi potrpežljivi," je na večerni uradni predstavitvi Petrola Olimpije, ki je - kot simbolika o želeni rasti - potekala v drugi kleti druge najvišje stavbe v državi, poudaril direktor kluba Roman Lisac in ob tem zaželel veliko sreče trenerju Zoranu Martiču in novemu kapetanu, sicer tudi najvišjem v zgodovini kluba - Mirzi Begiću.

Kdo bo branil barve Olimpije v sezoni 2018/19?

Jan Barbarič, Marvin Jones, Igor Tratnik, Jalek Felton, Jan Špan, Dražen Bubnić, Aleksander Lazić, Luka Šamanić, Marko Simonović (ekipi se bo iz Italije priključil 15. 12.), Miha Lapornik, Mirza Begić, Roko Badžim, Petar Vujačić, Blaž Mesiček, Issuf Sanon, jan Rebec, Bojan Radulović in Erjon Kastrati.

Zoran Martič je ostal na trenerskem stolčku. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Zoran Martič je ostal na trenerskem stolčku. Foto: Urban Urbanc/Sportida Največji igralski kader članske ekipe

"Pogoji dela so v Petrolu Olimpiji definitivno boljši kot v preteklosti. Še več, položaj se iz tedna v teden izboljšuje. Navsezadnje imamo večji igralski in trenerski kader. Tudi redna plačila še zdaleč niso zanemarljiva. Nad tem se ne smemo pritoževali. Čakajo pa nas veliki izzivi. Moja želja je le ena: če se je klub postavil na bolj trdne temelje, bi bilo lepo, če bi naše delo z boljšim obiskom potrdili tudi gledalci," ga je dopolnil trener Martić, ki bo obvladoval najbolj številčno člansko ekipo v zgodovini, medtem ko pa je Begić pristavil: "Naloga vseh nas je, da ne izbiramo tekmecev. Na vsaki tekmi in na vsakem treningu je treba dajati maksimum, saj je to edini način, kako lahko ekipa napreduje."

košarka sodnik
Sportal Začarani krog: sporu med KZS, klubi in sodniki ni videti konca

Kaj pa cilji?

Direktor je potrdil tudi povečanje proračuna za člansko ekipo. Ta naj bi se zdaj gibal okrog milijona evrov. Ker je s tem zneskom Olimpija še vedno evropski palček, ki se tudi v jadranski regiji še ne more primerjati z vodilnimi klubi, so tudi cilji še naprej skromnejši od zlatih časov. "Zmaji" uradno napadajo vse tri domače lovorike (državno prvenstvo, pokal in superpokal), v Fibini ligi prvakov bodo tokrat merili na uvrstitev v drugi del tekmovanja, medtem ko pa je cilj v ligi ABA prva šesterica, javna želja pa napad na eno od prvih štirih mest, ki prinaša tudi preboj v EuroCup. O evroligi v Ljubljani še naprej govorijo kot o dolgoročni želji, za katero mora biti izpolnjenih kar nekaj pogojev, začenši s popolno denarno sanacijo in krepitvijo proračuna.

Foto: predstavitev "zmajev" skozi objektiv Urbana Urbanca/Sportida

Fotogalerija
1 / 13
Prva tekma v Laktaših in na Planet 2

Olimpija bo v sezono 2018/19 vstopila v Laktaših, kjer bo med četrtkom in nedeljo potekal superpokal lige ABA. Turnir se bo začel v četrtek, slovenski prvak pa bo na delu dan zatem, ko se bo ob 20.30 pomeril s Crveno zvezdo. Tekmo si boste lahko ogledali v neposrednem prenosu na Planet 2.

Jamin Hukić
Sportal Z vojnimi brazgotinami do večne ljubljanske ljubezni

Še 20 mesecev sanacije

Po besedah predsednika Tomaža Berločnika, ki ga je klubu "posodil" generalni pokrovitelj Petrol, so zagotovilo za trdnost nove zgodbe dolgoročne pogodbe z osrednjimi sponzorji in partnerji. Mednje spada tudi Gorenjska banka, pri kateri je klub najel kredit, z njim poplačal vse upnike, se zavezal k finančni disciplini in tako določil datum zaključka sanacije. Junija leta 2020 naj bi namreč Olimpija plačala še zadnji obrok kredita in tako po dveh desetletji vendarle znova splezala na zeleno vejo. "Finančna sanacija ostaja prva prioriteta, ki bo končana ob koncu sezone 2019/20. Vmes pa smo že opravili poslovno sanacijo in preoblikovali organizacijo. Delujemo na višji in bolj transparentni ravni," pravi Berločnik, ki ne skriva, da se bo v prihodnje Olimpija v boju za sponzorska sredstva ozirala tudi po tujih trgih.

Bo Olimpija v prihodnje res znova napolnila Stožice? | Foto: Sportida Bo Olimpija v prihodnje res znova napolnila Stožice? Foto: Sportida

Olimpija kot prihodnja 'krav'ca' za Stožice

Tudi Roman Lisac že pogleduje v prihodnost. Ni skrivnost, da je njegova velika želja evroliga. Predvsem pa želi, kot pravi sam, županu MO Ljubljana ponuditi tisto, kar Stožicam manjka - vsebino. "Smo na pravi poti, a nas čaka še veliko dela do želenih ciljev. Osredotočeni smo na več področjih. Konkretno, dnevno kličemo več 100 podjetij, jim ponujamo pakete vstopnic, lože … Krepimo zanimanje. Županu Jankoviću želimo pokazati, da je košarka tista, ki lahko napolni Stožice. To je dvorana za šport. Želimo ustvariti neko stalno 'krav'co za v 'šat'lco', ki jo je zgradil. Vzgojiti moramo to kravico. Olimpijo moramo vrniti na stara pota. Saj veste, časi Zmaga Sagadina. Zdaj je tu mlajša garda. Čas je za novo Olimpijo v Stožicah. Vem pa, da je Ljubljana športno izbirčna," poudarja Lisac.

Crvena zvezda Budućnost
Sportal Crvena zvezda zmagovalka superpokala lige Aba

Sportal Legendarni Digl se je vrnil, a ne v košarko
Ne spreglejte