Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
3. 12. 2007,
21.03

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Ponedeljek, 3. 12. 2007, 21.03

8 let

"Zmaji" daleč od tretjega velikega skalpa

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Po zmagah nad Olympiacosom in CSKA je bil tretji gost Uniona Olimpije v novi evropski sezoni pretrd oreh.

Gostje so že v prvem dejanju potrdili besede Memija Bečiroviča, ki je pred tekmo opozarjal predvsem na hitre in nepredvidljive zunanje igralce.

Po uvodnih menjavah v vodstvu ("zmaji" so nazadnje po košu Marka Miliča vodili s 6:5) so izbranci hrvaškega trenerja Nevena Spahije, ki je še slabe pol minute pred tekmo s širokim nasmehom pozdravljal ljubljanskega župana Zorana Jankovića in si nato že čez nekaj sekund nadel strog izraz na obraz, prevzeli pobudo. Pokazali so širok napadalni repertoar, najnevarnejši pa so bili z meti od daleč in bliskovitimi žogami pod koš. Blestel je predvsem Igor Rakočević, ki je že v prvi četrtini zadel tri mete za tri točke, ob tem pa je bil dvakrat natančen tudi s črte prostih metov. Njegov soigralec Will McDonald je ob koncu prvih desetih minut s prvim košem iz igre zakrožil gostujočo serijo 14:2, rezultat pa je bil tedaj že 30:16.

Čeprav je kapetan Milič s košem na začetku druge četrtine ogrel dlani že davno razprodanega Tivolija, pa se španska ofenziva ni končala. Prav nasprotno. Tretji tivolski tekmec je bil vsaj za razred boljši. Na drugi strani pa so bili gostitelji popolnoma razglašeni. Tako so kar nekajkrat zgrešili povsem izpod koša, zaman iskali ustrezne položaje za met izza črte, obilico težav pa so imeli tudi pri organizaciji napada. Bečirovič je že kmalu ocenil, da se Goran Dragić ni najbolje soočil s pritiskom ob srečanju s klubom, ki ga je letos posodil Ljubljančanom. V prvem polčasu je na parketu prebil vsega sedem minut in pol, njegovi statistični kazalci pa so ostali skorajda prazni.

Baski so imeli odgovore na vse

Sila razigrani Rakočević je na polovici druge četrtine s svojo 18 točko Tau Ceramici priigral že 21 točk naskoka (22:43). Zeleno-beli so odgovorili z delnim rezultatom 7:0, a kaj ko so gostje nato hitro pokazali, da je glas o spodrsljaju Olympiacosa in CSKA segel tudi do Vitorie. Še naprej so namreč uveljavljali premoč. Ljubljančani so se v nov lov podali v tretji četrtini, ko je strelsko roko vsaj za nekaj časa naravnal Jasmin Hukić. Ko je Dragić v 28. minuti s svojim prvim košem prednost gostov znižal na zmernih 13 točk (64:51), je izza Šišenskega hriba vnovič posijal žarek upanja. Slovenski podprvaki so se dobrih 7 minut pred koncem tekme po trojki Dragića približali na 10 točk zaostanka (73:63). V naslednji minuti so imeli kar tri priložnosti, da bi prednost favoriziranih gostov še dodatno stopili, a so bili nezbrani, za nameček pa so jih ob živce spravljali še sodniki.

Borbenosti v tem odseku tekme zeleno-belim vsekakor ni bilo možno očitati. Da je vrag vzel šalo, je spoznal tudi stari slovenski znanec Spahija. Njegovi "varovanci" so po zahtevani minuti odmora znova prestavili v višjo predstavo in se z delnim rezultatom 8:0 izognili napeti končnici.

Očitno je trener Bečirovič dokaj preroško ocenil, da bodo Španci potem, ko sta se v Ljubljani opekla Olympacos in CSKA, precej bolj previdni. Košarkarji Olimpije so tako na svoj račun vpisali prvi domači poraz, prihodnji teden pa se jim v Bologni ponuja priložnost za prvo evropsko zmago v gosteh.

Ne spreglejte