Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Sreda,
1. 12. 2010,
14.57

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sreda, 1. 12. 2010, 14.57

8 let

Zdovc: Ohraniti košarkarsko napetost v Stožicah

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Košarkarji Uniona Olimpije si lahko pred četrtkovim soočenjem z Milanom znova obetajo pomoč šestega igralca. Trener Jure Zdovc ob tem opominja, da bo treba publiko tudi zadržati.

Jure Zdovc se pretirano ne obremenjuje z matematiko in preračunavanji možnih scenarijev v predtekmovalni skupini D. Njegov recept je pravzaprav zelo preprost, osvojil pa ga je že med igralsko kariero. Če je imel v minuli sezoni kar nekaj težav z uresničevanjem oziroma udejanjenjem le-tega, pa ga zdaj veseli, da ima na voljo kader, s katerim je to izvedljivo. "Na takšnih tekmah je treba zmagati," vztraja trener Olimpije in ob tem vendarle dodaja, da je podobno breme svoji ekipi naložil tudi pred gostovanjem pri Efes Pilsnu. "Igralcem dajem vedeti, da je treba zmagovati. Ta pritisk ustvarjam, čeprav si včasih s tem tudi kopljem jamo. A ekipa potrebuje zmagovalno miselnost, vključno s trenerjem. V takšnem ritmu trener tudi vidi, kdo lahko zdrži takšen pritisk in kdo ne," pojasnjuje Zdovc.

Pred eno izmed ključnih tekem sezone veseli dejstvo, da zdravstvena služba večjega dela nima. Krajši izostanek si je privoščil zgolj Sasu Salin, vendarle ne zaradi poškodbe, temveč zavoljo opravkov v domovini. Če ne bo nezgod, kakršna se je denimo pripetila tik pred tekmo z Valencio, ko jo je skupil Damir Markota, bo lahko ljubljanski strateg računal na vse igralce. Tudi na "šestega", torej publiko, ki se po nekaj mučnih letih znova na veliko navdušuje nad košarko. Stožice bodo znova pokale po šivih, ''zmaje'' pa bo v tekmi kroga bodrilo 13.000 gledalcev. "Brez publike je težko dosegati dobre rezultate. Vseskozi sem poudarjal, da jo moramo privabiti z dobrimi igrami. To energijo in napetost moramo sedaj zadržati v dvorani. A to ni naša edina kakovost. V nasprotnem primeru ne bi bili tu, kjer trenutno smo. Naj o naših prednostih in slabostih razmišljajo drugi. Mi pa se bomo osredotočili na našo igro," razmišlja Zdovc, ki ne želi, da bi se v garderobo naselile zle misli o morebitnih zakulisnih igrah in prikrojenem sodniškem kriteriju. Vseeno priznava, da si "zmaji" ne morejo obetati kakšne pomoči. "Že doslej nismo imeli pretiranega vetra v hrbet. Olimpija na tej ravni še nekoliko zaostaja. Borim se, da bi se na tem področju kaj premaknilo. Dejstvo je, da so proračuni naših tekmecev veliki, zato bodo nedvomno storili vse za napredovanje," še dodaja trener slovenskih podprvakov.

Ne spreglejte