Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Četrtek,
21. 4. 2011,
7.37

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Jure Zdovc Union Olimpija

Četrtek, 21. 4. 2011, 7.37

8 let

Zdovc da veliko na energijo posameznika

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Pred košarkarji Uniona Olimpije je nov pomemben obračun. Drevi se bodo v Stožicah pomerili v velikem finalu lige NLB proti Partizanu, o katerem govori trener Jure Zdovc le pozitivne stvari.

V tej sezoni sta se Olimpija in Partizan pomerila dvakrat, vsaka ekipa pa je slavila zmago na domačem terenu. V Stožicah je bilo takrat pred osem tisoč navijači 75:73 za četo Jureta Zdovca, zelo blizu uspehu pa so bili tudi Partizanovi košarkarji. "Mislim, da bo dvorana polna, mogoče ne povsem. To je na nek način evroligaška tekma. Mogoče pričakujem bolj sproščeno košarko. V polfinalu sta bili ekipi nekoliko v krču – predvsem napadalno. Treba se je zavedati, da sta bila Božić in Kecman, ki sta najbolj izkušena, nekoliko slabša proti Budućnosti, zato bosta v finalu naredila vse, da popravita vtis. Tu bo prežala največja nevarnost. Verjetno se še mnogi spomnite prve tekme, ko sta sama držala prednost do samega konca," opozarja Zdovc.

V polfinalu lige NLB je Olimpija v slovenskem derbiju premagala Krko, prav Partizan pa goji podoben način igre, le da ima v svojih vrstah še bolj kakovostne košarkarje kot novomeški klub. "Partizan je stopničko višje po izkušnjah, individualni kakovosti, atletiki in moči od Krke. Goji podobno košarko, vsaj kar se tiče napadalnega skoka in igre po globini. Ima te težke centre, kar s pridom izkorišča. Za oči morda ne igra najlepše košarke, vendar je učinkovita. Partizan nobenemu ne leži, razen če imaš centre, ki lahko zadenejo trojke. So pa tudi oni že veliko tekem izgubili in niso nepremagljivi. Zame so bili zasluženo prvi v ligi NLB in so korak pred nami."

In kakšen recept pripravlja strokovno vodstvo zeleno-belih, da bodo zaustavili robustnega Nathana Jawaija, Raška Katića ter agilnega Američana Gista in Jana Veselyja pod obročem? "Tu dam veliko na energijo posameznika. Tudi če je fizično šibkejši ali pa manjši, se lahko z veliko mero borbenosti vse izniči ali pa celo naredi več. To bomo reševali ekipno. Včasih je celo bolje, da pustiš kakšen koš več po globini, kot da jim pustiš, da se razigrajo s trojkami. Predvsem bo pomembno, da bomo kontrolirali skok," je še dejal Zdovc pred drevišnjo tekmo, ki se bo začela ob 20.45 v Stožicah, kjer je Olimpija v tej sezoni že velikokrat razveselila zveste navijače.

Ne spreglejte