Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Nedelja,
14. 6. 2015,
10.45

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Blaž Mesiček

Nedelja, 14. 6. 2015, 10.45

8 let, 5 mesecev

Zagorac odličen tudi v reprezentančnem dresu, mladi brez poškodovanega Mesička

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Slovenska članska B-reprezentanca je odigrala prvo pripravljalno tekmo. Na drugi strani ji je stala okrnjena zasedba igralcev do 20 let, ki je morala priznati premoč starejšim košarkarjem.

Izbranci Rada Trifunovića – v letošnjem poletju bo tudi pomočnik Juretu Zdovcu v reprezentanci, ki bo nastopila na evropskem prvenstvu – so odigrali prvo pripravljalno tekmo. Člani B-reprezentance so s 83:50 premagali izbrano vrsto do 20 let, ki se pod taktirko Damjana Novakovića pripravlja na evropsko prvenstvo.

Najboljši mož pri zmagovalnem moštvu je bil izkušeni Saša Zagorac, ki je dosegel 22 točk in dodal osem skokov. Za njim je odlična sezona v dresu Zlatoroga, dobre predstave pa kaže zdaj tudi v B-reprezentanci, ki bo morda za koga tudi odskočna deska za prvo člansko ekipo Slovenije.

Članska B-reprezentanca se bo po prostem ponedeljku v torek zbrala in odpotovala v Čateške Toplice, kjer bo opravila drugi cikel priprav, v petek, 19. junija, pa bo odpotovala na Kitajsko, kjer jo čaka šest tekem z ekipami Danske, Kitajske B in All-Stars NCAA teama.

Fantje U20, proti B-reprezentanci niso mogli računati na pomoč poškodovanega Blaža Mesička, bodo v torek odpotovali v francoski Le Temple Sur Lot, kjer bodo odigrali turnir z reprezentancami Francije, Grčije in Nemčije.

Ne spreglejte