Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
1. 10. 2013,
16.36

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Torek, 1. 10. 2013, 16.36

8 let

Za Krko in Olimpijo ni več nepomembne tekme

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Vročica EuroBasketa je minila in s superpokalno tekmo med državnimi prvaki in podprvaki se v Portorožu začenja klubska košarkarska sezona 2013-14, v kateri želi Union Olimpija zaustaviti niz Krke.

V sredo bo na Primorskem na sporedu že jubilejni 10. superpokal. Prvih šest je osvojila Union Olimpija, naslednje tri pa Krka. V obeh taborih so precej spremenili zasedbi in strokovno vodstvo. Državne prvake iz Novega mesta bo spet vodil Aleksandar Džikić, ki je bil avtor doslej najuspešnejše Krkine sezone. "Ta tekma ne pomeni nič za nadaljevanje sezone, bomo pa igrali najbolje, kar lahko, in dali vse od sebe. Pred nami je sezona, ki bo naporna in dolga, upam na uspešen začetek," je sprva dejal srbski trener, ki je superpokalno tekmo vzel zelo resno. "Želim, da igramo v polni postavi, saj tako mlajši igralci dobijo občutek, kako je igrati proti največjemu rivalu."

Pri štirikratnih zaporednih prvakih so občutno pomladili zasedbo, zato cilji, predvsem v regionalni ligi, niso povsem zastavljeni. "Smo v procesu pomlajevanja ekipe. Regionalna liga ima klube, ki precej več vlagajo, zato mi z Olimpijo nimamo vloge favorita. Želimo le, da nihče ne bi rad igral proti Krki. Zato je treba imeti karakterne igralce. Obenem nameravamo ohraniti stik z Evropo in ne bi bilo slabo, če ob tem osvojimo kakšno lovoriko. Smo majhna sredina, vendar bomo poskušali čim bolje predstavljati klub," je dejal Džikić.

Tudi pri Unionu Olimpiji imajo podobne načrte. Ljubljanski klub po dolgih letih ne bo igral v evroligi, je pa vodstvu uspelo sestaviti konkurenčno ekipo. "Za nas ta tekma mogoče prihaja v nepravem času, saj že v petek potujemo v Skopje na prvi tekmo regionalne lige. Ni veliko časa za počitek in pripravo. Vsaka tekma je pomembna. Nismo povsem pripravljeni, zato še ne moremo pričakovati dinamike v igri. Superpokal želimo osvojiti z bojevitostjo. Za nas zdaj ni več majhnih tekem. Želimo zmagati, obenem pa Krki in njenemu trenerju želim uspešno sezono," je dejal novi strateg na klopi Olimpije, Aleš Pipan, ki je spregovoril tudi o ambicijah. "Zagotovo je želja igrati košarko na visoki ravni. Igrali bomo čvrsto in agresivno obrambo, v napadu pa prikazali všečno in hitro igro. Igrali bomo košarko, ki privablja gledalce v dvorano. Za nas je pomembna regionalna liga, dobili smo tudi 'wild card', zato je slabo, če izgubimo korak z Evropo. Olimpija obenem že štiri leta ni bila prvak, zato bomo poskušali postati prvaki," je še pripomnil Pipan.

Ne spreglejte