Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Četrtek,
13. 4. 2017,
11.55

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,05

1

Natisni članek

Goran Dragić Goran Dragić Liga NBA

Četrtek, 13. 4. 2017, 11.55

6 let, 7 mesecev

Kako (ne)uspešen je bil letos Goran Dragić?

Za "Gogija" je slovenski rekord slaba tolažba

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,05

1

Ker zaradi neuspešnega lova na Miamijevo vstopnico za končnico ni skrival razočaranja, sta bila za Gorana Dragića podatka o klubskem vzponu in slovenskem statističnem rekordu v ligi NBA slaba tolažba.

Za Gorana Dragića je sezona 2016/17 že končana. | Foto: Getty Images Za Gorana Dragića je sezona 2016/17 že končana. Foto: Getty Images

Vsega ena zmaga je na koncu zmanjkala košarkarjem moštva Miami Heat, da bi se uvrstili v končnico lige NBA in tako kronali preobrazbo v drugem delu sezone. Še sredi januarja je imela ekipa s Floride na kar 41 tekmah vsega enajst zmag. A sledil je niz trinajstih zaporednih zmag in dobro nadaljevanje, po katerem so vlečni konj ekipe Goran Dragić in soigralci sezono končali s 50-odstotnim izkupičkom (41 zmag, 41 porazov.)

"Morda nam bo čez nekaj dni, ko se glave ohladijo, postalo jasno, kaj nam je uspelo v drugem delu sezone. A trenutno je razočaranje preveliko," je, obkrožen z novinarji, v slačilnici po zadnji tekmi rednega dela z glavo zmajeval vidno poklapani Dragić, ki je tudi ob zmagi nad Washingtonom (110:102) navdušil z izjemno statistiko – 29 točk, 3 skoki in 5 asistenc.

Spoštovanja vredna statistika

Šele čez čas pa se bo Ljubljančan dodobra zavedal tudi individualnega prispevka. Letos je bil nesporni vodja Miamija, vknjižil pa je tudi spoštovanja vredno statistiko. Z odličnimi predstavami je še za odtenek popravil svoje statistične kazalce in doslej rekorde sezone 2013/14 v dresu Phoenixa. Povprečno kar 20,3 točke na tekmo pa je tudi slovenski rekord v ligi NBA.
 

"S temi fanti bi šel vedno v boj"

"V tej skupini igralcev vidiš, da je vsakomur mar za ekipni uspeh. Borili smo se in dihali kot eno. To je ena najljubših ekip, v kateri sem kadarkoli igral. S temi fanti bi šel vedno v boj. Le stežka se ustvari takšna kemija. Prav zaradi tega je težje sprejeti izpad," je po tekmi dejal "Gogi", ki ne skriva, da želi uspešno kariero v najmočnejši ligi na svetu, v katero je vstopil leta 2008, kronati tudi z ekipnim uspehom. Verjame, da je prav Miami, ki po razpadu velike trojice (LeBron James, Dwayane Wade in Chris Bosh) išče novo identiteto, moštvo, v katerem bi mu to lahko uspelo.

"Stoodstotno sem prepričan, da je prav Miami klub, ki sem ga iskal. O tem pričajo zgodovina in dosežki prvega moža kluba Pata Rileyja. Tu je še trener Erik Spoelstra, ki sem ga kot košarkar že dovolj dobro spoznal. Razmišljata le o nečem. To pa je, da v Miami prineseta šampionski prstan. Že letos poleti nam bo visoka proračunska čepica (salary cap) omogočala nakup enega ali celo dveh zelo kakovostnih igralcev. Riley ima za to zelo dober nos. Z eno potezo zna spremeniti marsikaj. Miami lahko hitro postane kandidat za vrh," je v intervjuju za Sportal pred dnevi poudarjal Dragić.

Nasvidenje v reprezentančnem dresu. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Nasvidenje v reprezentančnem dresu. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Počitek in zadnje reprezentančno poletje

Najboljšega slovenskega košarkarja, ki bo čez dobre tri tedne dopolnil 31 let, zdaj namesto končnice čaka oddih. Poleti načrtuje tudi izvedbo zdaj že tradicionalnega košarkarskega tabora na Rogli, nato pa bo na voljo selektorju članske košarkarske reprezentance Igorju Kokoškovu. Kapetan slovenske reprezentance, za katero je zaigral na 70 tekmah, kar ga na večni lestvici uvršča na peto mesto (pred njim so le Jaka Lakovič, Uroš Slokar, Goran Jagodnik in Mario Kraljević), je že večkrat poudaril, da je EuroBasket 2017 zanj velik izziv. A ob tem kot po pravilu dodaja, da bo to zanj po vsej verjetnosti njegova zadnja reprezentančna akcija.

Ne spreglejte