Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
27. 12. 2007,
22.45

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Četrtek, 27. 12. 2007, 22.45

8 let

Vzhod vrnil udarec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Dan po tradicionalni prireditvi Dan slovenske košarke v Novem mestu so se slovenskemu občinstvu predstavili še zvezdniki lige NLB.

Do zmage je prišla vzhodna selekcija, v kateri sta igrala tudi Nebojša Joksimovič in Goran Jagodnik. Tekma jadranskih zvezd ni imela slovenskega prizvoka le zaradi gostiteljske vloge ter domače sodniške trojice. V selekciji Zahoda (košarkarji iz hrvaških in slovenskih klubov) sta namreč nastopila slovenski reprezentant Jaka Klobučar in kapetan Uniona Olimpije Marko Milič ter ob njem še njegov klubski soigralec Jasmin Hukić (njun klubski šef Memi Bečirovič je bil pomočnik trenerja Aleksandra Petrovića) in hrvaški član Heliosa Robert Troha. Vzhodne barve pa sta branila »farmacevta« iz Vršca Nebojša Joksimovič in Goran Jagodnik.

"Jagoda" je nastopil tudi v tekmovanju v metanju trojk in se prebil vse do finala. V izenačenem dvoboju je šele po dodatnem metu klonil proti Tadiji Dragičeviću iz Crvene zvezde. "Vesel sem bil že dejstva, da sem bil povabljen na ta spektakel, zato sem hvaležen vsem, ki so glasovali zame. Tudi zmage v trojkah sem vesel. Trojke? Hm… Nekoč sem jih na treningu zadel kar 20 v nizu," je po zmagi povedal junak ostrostrelskega tekmovanja, ki je v polfinalu izločil Damjana Rudeža. Slednji je drugo priložnost za zmago dobil v zabijanju, kjer se je v finalu soočil z Ilijo Pavkovićem. A tudi tu je član Splita potegnil krajši konec. Košarkar Vojvodine je namreč s svojim programom navdušil komisijo, ki so jo v večini tvorili člani nepozabne jugoslovanske reprezentance iz leta 1970. "Pred finalom sem bil malce nervozen, a sem se vseeno zbral. Vesel sem, da sem prepričal komisijo. Sicer pa sem navdušen nad celotno prireditvijo. V Tivoliju se vselej dobro počutim. Takšne prireditve so zelo koristne za košarko," je vtise strnil Pavković, ki je bil pri zabijanju celo za odtenek pregrob, tako da je ob nagradi prejel še ledno oblogo.

"Vzhodnjaki" pokazali več

Kaj pa tekma? Klasična "all-stars" predstava s številnimi atraktivnimi potezami in obveznimi nasmeški na obrazih igralcev. Zabava je bila, kot vselej, krepko pred kakršnimkoli tekmovalnim nabojem. Torej tekma, v kateri se trenerja Aleksandar Petrović in Duško Vujošević, sicer znana prav po temperamentu in glasnem "poveljevanju", nista prav nič jezila na igralce zaradi obrambnih popustov. Tudi sodniki tokrat niso bili deležni žvigov ali zmerljivk.

Po zaslugi Partizanovega centra Nikole Pekovića je Zahod že kmalu po začetku vodil s 6:0. Todor Gečevski je s polaganjem v 5. minuti Slovence in Hrvate popeljal do vodstva, ki so ga nato dokaj uspešno držali vse od tretje četrtine. Tedaj so »vzhodnjaki« prestavili v višjo prestavo in si po koših Vladana Vukosavljevića v 30. minuti priigrali že 14 točk naskoka (94:80). Tudi zadnja četrtina ni prinesla večjega zasuka. Še več, Vzhod je z natančnimi meti z razdalje povečeval naskok in na koncu prišel do prepričljive zmage ter se tako oddolžili za poraz v krstni izvedbi tekme zvezd.

Osrednja zvezda Peković

Med posamezniki je izstopal Nikola Peković, ki je bil po glasovanju akreditiranih novinarjev izbran za najkoristnejšega igralca tekme.

Član beograjskega Partizana je na parketu prebil 20 minut. V tem času je ob metu 13:16 dosegel 26 točk, v statistiko pa so mu vpisali še osem skokov in eno pridobljeno žogo. Obetavni center je ob tem prejel še priznanje za najkoristnejšega mladega igralca minule sezone. "MVP nagrada mi v tako ugledni konkurenci zelo veliko pomeni. Prepričan sem tudi, da bo to svojevrstna motivacija za prihodnost," je dejal najsvetlejši člen verige jadranskih zvezd.

Ne spreglejte