Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Četrtek,
27. 4. 2017,
15.57

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,08

Natisni članek

Evroliga Real Madrid Luka Dončić Luka Dončić

Četrtek, 27. 4. 2017, 15.57

6 let, 6 mesecev

Komaj 18-letni Luka Dončić reševal kraljevi Real Madrid #video

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,08
Luka Dončić | Foto Sportida

Foto: Sportida

Spet lahko govorimo o izjemni predstavi 18-letnega slovenskega čudežnega dečka. Luka Dončić je bil ključni košarkar Real Madrida pri pohodu do zmage na gostovanju pri Darušafaki in bil tudi igralec 3. kroga četrtfinala evrolige. Potem ko se je na drugi tekmi četrtfinala evrolige čustveno nekoliko zlomil, se je hitro dvignil in pokazal, iz kakšnega testa je. "Občutek je neverjeten," je ob tem dodal Luka, ki je v ključnih trenutkih zadel pomembne tri točke za Real.

Real Madrid je prejšnji teden v dvoboju z Darušafako izgubil prednost domačega terena, potem ko je na drugi tekmi četrtfinala evrolige pred domačimi navijači klonil z 80:84. A so košarkarji kraljevega kluba kaj hitro postavili stvari na svoje mesto in Turkom niso pustili veliko časa za veselje.

V sredo so sredi Istanbula že v prvi četrtini dali vedeti, da se želijo maščevati za poraz. Dobili so jo s 26:17. Da je Real pobegnil že na začetku, ima veliko zaslug slovenski čludežni deček Luka Dončić. V prvih desetih minutah je dosegel osem točk, ob njegovi drugi trojki pa se je Real odlepil na plus deset (21:11).

Darušafaka : Real Madrid 81:88
Luka Dončić 13 točk (met za tri točke 2/5, za dve točki 3/3, prosti meti 1/1), 8 skokov, dve podaji – statistični indeks 23

"Občutek je neverjeten. Na prvih dveh tekmah nisem dobro igral. Zdaj sem. Počutim se bolje."

Luka Dončić je pokazal pravi karakter. Potem ko je na drugi tekmi podlegel čustvom, je tokrat spet stopil na prave tirnice in spisal novo poezijo. | Foto: Sportida Luka Dončić je pokazal pravi karakter. Potem ko je na drugi tekmi podlegel čustvom, je tokrat spet stopil na prave tirnice in spisal novo poezijo. Foto: Sportida Real je v nadaljevanju držal vajeti v svojih rokah – vodil že za 16 točk (68:52) –, popustil pa v zadnji četrtini, ko so se gostitelji približali na vsega tri točke zaostanka (74:77). Takrat pa je spet na sceno stopil Dončić. Sprva je pod obročem pobral prekratko žogo Jayceeja Carrolla (z 21 točkami najboljši strelec tekme), ki je poskušal zadeti trojko. Nato je zadel koš, po prekršku pa hladnokrvno še dodaten prosti met in Real je pri 80:74 slabe štiri minute pred koncem spet lažje zadihal.

Po zmagi z 88:81 je Luka spregovoril: "Za nas je to zelo pomembna zmaga. Zdaj moramo še enkrat preskočiti Darušafako. Ampak še nismo tam, kjer bi si želeli biti. Naš cilj je, da pridemo na sklepni turnir najboljše četverice, zato moramo zmagati še enkrat."

Luka MVP

Luka je v Istanbulu spisal novo poezijo, bil s statističnim indeksom 23 skupaj z Gustavom Ayonom najboljši košarkar Reala, ob tem pa pokazal, da je s pravega testa. Na drugi tekmi se je čustveno nekoliko zlomil in na klopi za rezervnega igralce dobil solzne oči, potem ko ni bil zadovoljen s svojo predstavo. Zdaj je spet dobro razpoložen: "Občutek je neverjeten. Prvi dve tekmi nisem dobro igral. Zdaj sem. Počutim se bolje."

S tem dosežkom je postal tudi MVP (najkoristnejši igralec) tretjih četrtfinalnih tekem v evroligi. Laskavi naziv si je delil skupaj s soigralcem Ayonom in nesojenim slovenskim reprezentantom Bryantom Dunstonom, ki ga je pred leti Jure Zdovc želel kot naturaliziranega košarkarja pripeljati v našo izbrano vrsto.

Real Madrid zdaj v zmagah vodi z 2:1. Da si bo priboril vozovnico za sklepni turnir, ki bo sredi maja v Istanbulu, potrebuje še en turški skalp. Naslednja priložnost bo v petek. Ob morebitni zmagi Darušafake bo o potniku iz tega dvoboja odločala zadnja tekma, ki je načrtovana za 2. maja, gostitelji pa bi bili Madrižani.

Ne spreglejte