Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
26. 10. 2023,
7.00

Osveženo pred

6 mesecev, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,64

Natisni članek

Justin Cobbs Klemen Prepelič Andrea Turchetto Prometej Eurocup Cedevita Olimpija Cedevita Olimpija

Četrtek, 26. 10. 2023, 7.00

6 mesecev, 1 teden

Cedevita Olimpija po porazu proti Prometeju

Vse več temnih oblakov nad Ljubljano

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,64
Cedevita Olimpija Andrea Turchetto Klemen Prepelič | Cedevito Olimpijo je vodil Andrea Turchetto. | Foto Grega Valančič/www.alesfevzer.com

Cedevito Olimpijo je vodil Andrea Turchetto.

Foto: Grega Valančič/www.alesfevzer.com

Četrta evropska tekma v tej sezoni in četrti poraz Cedevite Olimpije, ki je bila tokrat v Stožicah s 83:90 prekratka proti ukrajinskemu Prometeju. Ob novi bledi predstavi slovenskih prvakov je v dresu zmajev debitiral Klemen Prepelič, na seznamu poškodovanih pa se je tokrat znašel Justin Cobbs. 

EuroCup: Cedevita Olimpija - Prometej Klemen Prepelič
Sportal Prepelič debitiral z dvojnim dvojčkom, Cedevita Olimpija pa ostaja brez zmage

Nič novega, bi lahko rekli za tekmo četrtega kroga Eurocupa, na kateri je Cedevita Olimpija doživela še četrti poraz v tej sezoni. Košarkarji ljubljanskega kluba so v Stožicah, kjer so maloštevilni navijači zaradi nezadovoljstva s predstavo svojih ljubljencev predčasno zapuščali dvorano, s 83:90 klonili pred Prometejem.

"Rad bi izpostavil tri stvari. Nasprotnik je imel kar 22 skokov v napadu, in čeprav smo se pred tekmo pripravili na to, da je to njihovo veliko orožje, so nas nadskakali. Bilo je preveč, sploh na koncu druge četrtine, ko smo vodili z nekaj točkami naskoka, a smo kljub nekaterim dobrim obrambam potem odpovedali pri skoku, oni pa so nato dosegali lahke točke. Ob tem smo izgubili še veliko preveč žog (16), slabi pa smo bili tudi pri metu za tri točke, odpovedali smo tudi pri povsem odprtih metih," je po koncu dejal pomočnik glavnega trenerja Andrea Turchetto, ki je tokrat zamenjal obolelega Simoneja Pianigianija, ki ga ni bilo v Stožicah.

Prepelič je 16 točkam dodal enajst asistenc. | Foto: www.alesfevzer.com Prepelič je 16 točkam dodal enajst asistenc. Foto: www.alesfevzer.com

Prepelič takoj vržen v vodo, nova poškodba

Rezultatskega zasuka in prebujenja ni prinesel niti prihod Klemna Prepeliča, ki je ob debiju nenadejano igral kar 31 minut, v katerih je dosegel 16 točk in 11 asistenc, čeprav je bilo na trenutke več kot očitno, da slovenski reprezentant ni odigral tekme vse od svetovnega prvenstva, pa je bil na koncu z naskokom med boljšimi akterji slovenskih prvakov. Za nameček se je že po nekaj minutah tekme poškodoval Justin Cobbs, tako da je moral Prepelič opravljati vlogo organizatorja igre, kljub vodstvu v prvem polčasu pa so košarkarji Cedevite Olimpije na koncu ostali brez možnosti za boj za zmago.

"Nočem iskati alibijev, a izgubili smo organizatorja igre po treh minutah igre. Znašli smo se v res težkem položaju, v katerem je moral na to mesto vskočiti Prepelič, ki je z nami treniral le v torek. Praktično nihče od naših košarkarjev ni igral na svojem 'domačem' položaju oziroma vlogi, zato smo morali vse prilagoditi dogajanju na igrišču in najti kemijo znotraj tega, kar ni preprosto," je povedal Italijan.

Kako huda je poškodba Justina Cobbsa? | Foto: Grega Valančič/www.alesfevzer.com Kako huda je poškodba Justina Cobbsa? Foto: Grega Valančič/www.alesfevzer.com

Ob vseh težavah na začetku sezone je zdaj velik vprašaj še pri Cobbsu, za katerega se še ne ve, kako huda je njegova poškodba. "Vse, kar vem, je to, da je začutil bolečino v nogi. Niti nisem vedel, kaj točno se dogaja, samo fizioterapevt mi je dejal, da ne more nadaljevati. Ne vemo, kaj točno se je zgodilo z Justinom, bomo videli v prihodnjih dneh. Borili smo se in poskušali izkoristiti nekatere svoje prednosti, iz te tekme moramo potegniti le pozitivne stvari, obenem pa upati, da s Cobbsom ni kaj hujšega. Drugače se bomo morali vedno znova prilagoditi, ker smo v tem trenutku brez pravega organizatorja igre," je potarnal Turchetto.

"Pomembno je, da se zgradi kemija v ekipi, kar pa je mogoče le, če lahko vsak košarkar igra na svojem položaju. Kot sem že rekel, je Klemen z nami opravil le en trening, načrt je bil, da bo igral maksimalno 20 minut, od tega od deset do dvanajst minut na položaju organizatorja igre, na koncu pa je igral 31 minut na tem položaju. Za njim je dobra tekma, zagotovo nam bo močno pomagal. Naredil je nekaj napak, a to jih vsi, o njegovi igri ne morem reči ničesar slabega. Verjamem pa, da bomo samo še boljši, sploh če bo lahko igral na svojem položaju," je še dejal tokratni prvi mož Olimpije.

Vodstvo Cedevite Olimpije nikakor ne more biti zadovoljno z vstopom v novo sezono. | Foto: www.alesfevzer.com Vodstvo Cedevite Olimpije nikakor ne more biti zadovoljno z vstopom v novo sezono. Foto: www.alesfevzer.com Mizeren začetek v sezono

Cedevita Olimpija z začetkom sezone zagotovo ne more biti zadovoljna, na skupno osmih tekmah v ligi ABA in evropskem pokalu je slavila dvakrat, če štejemo še slovenski superpokal in superpokal lige ABA, pa je na dvanajstih tekmah slavila le trikrat. Kljub nekaterim težavam s poškodbami je povsem jasno, da je stanje v ekipi daleč od idealnega in da vodstvo ekipe pri izbiri kadra pred začetkom letošnje sezone ni imelo najbolj srečne roke. Na ekipo zagotovo ne morejo blagodejno vplivati niti porazi, ki si sledijo kot po tekočem traku, trenutno so zmaji v nizu treh zaporednih srečanj, ki so jih končali praznih rok.

"Smo ekipa z mladimi košarkarji, nekaj igralcev tudi nima veliko izkušenj z igranjem v Evropi, zato je pomembno, da ekipa dobi samozavest ter da dela z več entuziazma in s pravim odnosom. Ta ekipa ima močno delovno etiko, prav vsi delajo trdo in dobro. Normalno je, da delamo napake, dodaten udarec pa je to, da se vsak dan spopadamo z novimi položaji, ki se jim moramo prilagajati. Težko je snovati neko jedro, če se moraš ves čas le prilagajati na nove položaje, s tem se poveča tudi količina dela in je za vse skupaj potrebnega še več časa, kot bi ga bilo sicer," je še dejal Turchetto.

Preberite še:

Karlo Matković Igokea Cedevita Olimpija
Sportal Skromni predstavi slovenskih ekip, Partizan klonil v zadnji sekundi #video
Ne spreglejte