Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Ponedeljek,
8. 7. 2019,
17.40

Osveženo pred

4 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,25

Natisni članek

Dallas Mavericks Luka Dončić Luka Dončić Rick Carlisle

Ponedeljek, 8. 7. 2019, 17.40

4 leta, 9 mesecev

Dallas Mavericks

Vse oči bodo uprte v Dončića

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,25
Luka Dončić | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Kot bi mu slekli varnostni jopič novinca v ligi NBA, pri severnoameriškem poklicnem moštvu Dallas Mavericks vse bolj stavijo na Luko Dončića. Trener mu ob tem sporoča, naj poletje izkoristi za treninge.  Lastnik kluba pa verjame, da bodo ob Ljubljančanu boljši tudi vsi drugi.

Sportal Dončić o tandemu z Dragićem: Škoda, bilo bi super #video

"Luka Dončić je bil boljši, kot sem pričakoval. On je velik fant, a je hiter. Pozna se mu tudi, da je za njim že veliko pravih tekem, ki jih igra od petnajstega ali šestnajstega leta. Ima to košarkarsko modrost. Naučil se je veliko trikov," je ob robu poletne lige NBA, v kateri je Dallas do zdaj vknjižil dve zmagi, dejal trener prvega moštva Rick Carlisle in (ne)hote potrkal tudi na poletno vest Luke Dončića. Sporoča mu namreč, da mora trdo delati, da bi bil v prihodnje še boljši.

V pričakovanju tandema Porzingis-Dončić

"To poletje je za Dončića ključno. Bil je novinec leta, zato se bodo vsi še toliko bolj dokazovali, ko bodo stali na nasprotni strani. Pričakujem, da bo igral še več in nosil težje breme. Da pa bi mu to uspelo, mora priti v življenjsko formo. Delati mora. Na ekipnih pripravah se bomo uigravali. Tam se ne gradi telesne pripravljenosti. Glavno delo mora opraviti sam," poudarja Carlislie, ki veliko pričakuje še od Kristapsa Porzingisa. Ta je po poškodbi kolena že nared za prave treninge in vrnitev. Predvsem pa naj bi bil pripravljen na vlogo v dvojcu z Dončićem, ki bo, vsaj sodeč po Dallasovih aktivnostih v poletni tržnici, udarna moč kluba.

Rick Carlisle, Luka Dončić | Foto: Getty Images Foto: Getty Images

Porzingis, Wright, Marjanović …

Latvijski reprezentant Porzingis, ki je že sredi sezone prestopil v Dallas, a zaradi poškodbe ni igral, je medtem podpisal petletno pogodbo za vrtoglavih 158 milijonov ameriških dolarjev. Igralsko manj pomembna, a malenkost višja okrepitev je postal srbski reprezentant Boban Marjanović. V Dallas se je iz Portlanda vrnil tudi Seth Curry, sodelovanje z nekdanjimi prvaki pa so podaljšali Dwight Powell, JJ Barea, Maxi Kleber in  Dorian Finney-Smith. Kot namigujejo ameriški mediji, bo naslednji novinec v Teksasu 27-letni branilec Delon Wright, ki je nazadnje igral v Memphisu.

Boljši. Zaradi Dončića.

Navijači Dallasa so si sicer od poletne igralske tržnice obetali več. Ko so si nove delodajalce našli vsi največji razpoložljivi zvezdniki, je ugasnilo tudi upanje, da bi se zanje odločil Danny Green. Kritike na ta račun so šle v nos tudi šefu ekipe Marku Cubanu. "Mislim, da se ljudje niti ne zavedajo tega, da smo zadovoljni s tem, kar imamo. Imamo dva temelja. Tega do zdaj nismo imeli," je dejal 60-letni poslovnež, ki stavi predvsem na tandem Dončić-Porzingis.  "Luka poskrbi, da so igralci, zbrani okrog njega, boljši," je še pristavil Cuban.

Boban Marjanović
Sportal Dončićev Bobi morda celo ne bo najvišji v ligi NBA
Gianluigi Buffon
Sportal Zakaj je legendarni Italijan izbral številko, ki jo nosi Luka Dončić?
Ne spreglejte