Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Nedelja,
18. 11. 2012,
21.12

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Roman Volčič Matej Avanzo

Nedelja, 18. 11. 2012, 21.12

8 let

Volčič: S Španci v Celju in finalu

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Slovenska reprezentanca se bo na domače evropsko prvenstvo začela pripravljati 19. julija. Z razpletom žreba zadovoljni.

Ko je postalo jasno, da se bo Slovenija že v prvem delu EuroBasketa 2013 soočila s Španijo (ob tem še s Hrvaško, Gruzijo, Češko in Poljsko), se je na obraze predstavnikov Košarkarske zveze Slovenije nalezel nasmeh. Z aktualnimi evropskimi prvaki so se seveda želeli spopasti že v prvi fazi in tako preprečiti, da bi se nato z njimi srečali v drugi fazi tekmovanja. A prvi mož KZS Roman Volčič in direktor reprezentanc Matej Avanzo sta prepričana o tem, da obračun s Španci v dvorani Zlatorog ne bo edini na EP. "Seveda, srečali se bomo tudi v finalu," pravi Volčič, ki ni skrival zadovoljstva s sestavo skupine C, čeprav priznava, da pretirano izrazitih pričakovanj pred žrebom ni gojil. "V vsaki skupini je nekaj lažjih, a tudi nekaj težjih tekmecev. Toda imamo atraktivno skupino. Jasno, naš cilj je napredovanje z dobrim izhodiščem," je kmalu po tem, ko je lahko med vožnjo z vlakcem še enkrat strnil vtise o plesu kroglic, dejal Volčič in dodal, da atraktivne boje obeta tudi drugi del prvenstva, v katerem se bodo reprezentance iz skupine C srečale z najboljšimi iz skupine D. V slednji se bodo v Kopru za napredovanje potegovali Finci, Grki, Rusi, Italijani, Švedi in Turki.

"Zadovoljen sem z žrebom, veseli me predvsem prisotnost Španije. Dobro veste, da nam ni nikoli ležala. Vsi ostali so premagljivi. Enako velja za skupino D. Imamo vse možnosti za preboj v četrtfinale. Jasno, tam pa gre za eno tekmo, en dan. Skušali bomo najboljše predstave privarčevati prav za ta del. Urok četrtfinala smo leta 2009 že ugnali. Verjamem, da ga bomo tudi doma," pa je po žrebu dejal direktor reprezentanc Avanzo in razkril, da so smernice priprav na prvenstvo že pripravljene. Božidar Maljković bo tako izbrance zbral 19. julija 2013, v vodstvu zveze pa upajo, da jim bo uspelo v nameri organiziranja prijateljskih turnirjev v vseh štirih mestih. Za prvi turnir se je vodstvo že dogovorilo. Zadnji julijski konec tedna se bodo Slovenci pomerili s Poljaki in Makedonci. "Letos se bomo večinoma pripravljali doma, lokacije pa bodo tesno povezane s kraji gostitelji," pravi Avanzo.

Slovenija bo sicer prvo tekmo prvenstva odigrala 4. septembra s Čehi. Drugi tekmec bodo dan zatem Španci, v tretjem krogu čaka domačine Gruzija, v četrtem sosedski obračun s Hrvaško, za konec pa nato še spopad s Poljaki pod vodstvom Aleša Pipana. Zanimivo, prav Pipan je zadnji selektor, ki je na uradni tekmi v Zlatorogu vodil slovensko reprezentanco. Na začetku kvalifikacij za nastop na EP 2005 je namreč v domačem kraj ugnal Francijo.

Ne spreglejte