Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Torek,
19. 12. 2017,
20.20

Osveženo pred

6 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83

Natisni članek

Petrol Olimpija Banvit

Torek, 19. 12. 2017, 20.20

6 let, 4 mesece

Po tekmi Olimpija : Banvit 57:65

Vidmar in Filipovski brez milosti do nekdanjega kluba

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83

Turški Banvit, ki ga vodi slovenski trener Sašo Filipovski, je tudi po zaslugi Gašperja Vidmarja v devetem krogu Fibine lige prvakov v Stožicah ugnal Petrol Olimpijo (65:57).

Nekdanja "vajenca" Zmaga Sagadina: zmage se je veselil Filipovski. | Foto: Vid Ponikvar Nekdanja "vajenca" Zmaga Sagadina: zmage se je veselil Filipovski. Foto: Vid Ponikvar

Spominu na prvo tekmo, v kateri je Banvit prevladoval in visoko vodil, a so košarkarji Petrola Olimpije nato poskrbeli za popoln preobrat in zmago zapravili v zadnji sekundi rednega dela ter nato v podaljšku, se lahko zahvalimo, da je imela tekma devetega kroga lige prvakov v Stožicah tekmovalno iskro upanja tudi ob največji premoči moštva Saša Filipovskega. To je sicer tudi tokrat po ekspresnem prevzemu pobude in pobegu Olimpiji ponudilo priložnost za preobrat. A zgodba tokrat ni bila tako dramatična.

Pred večinoma skoraj gledališko publiko v slabo zasedenih Stožicah je tako Banvit precej mirno prišel do zmage in ohranil stik z vrhom skupine C, črno-zeleni pa po šestem porazu ostajajo predzadnji. Razlika je bila na koncu majhna, a je treba dodati, da Olimpija ni nikoli vodila.

Razpoloženi Jordan Morgan je bil premalo. | Foto: Vid Ponikvar Razpoloženi Jordan Morgan je bil premalo. Foto: Vid Ponikvar

Filipovski in razmetano srce

"Moje srce je bilo danes razmetano. Vseeno hvala igralcem, da so preprečili popoln preobrat. Slika je bila podobna kot na prvi tekmi. Vodili smo, a tekmecu dovolili, da nas ujame. Imeli smo preveč izgubljenih žog in težav v skoku. Vesel pa sem zmage," je ob obisku Ljubljane dejal Filipovski, Vidmar pa ga je dopolnil: "Vedeli smo, da bo težko, saj ima Olimpija energično ekipo. To so Ljubljančani dokazali tudi z vrnitvijo. No, vseeno smo strnili svoje vrste in vknjižili zmago."

Dan se je poznal po jutru

Že začetek tekme ni obetal prav veliko. Turški pokalni prvaki so namreč kaj hitro pokazali, po kaj so prišli v Ljubljano. Za nameček so naleteli še na povsem zaspano Olimpijo, pri kateri je v uvodnih minutah koše dosegal le Američan Devin Oliver. Ko jih je vknjižil šest, so gostje tudi na krilih kapetana Gašperja Vidmarja po osmih minutah vodili že z rezultatom 20:6. Z napadalno raznovrstnostjo so izkoriščali vse ljubljanske obrambne vrzeli in ker so bili "zmaji" sila neiznajdljivi ter predvsem nepovezani v napadu, je prednost na polovici druge četrtine znašala že 18 točk (30:12). Pred osrednjim odmorom jo je nekoliko omilil le drugi Američan Jordan Morgan (skupaj z rojakom Oliverjem sta v prvem polčasu dosegla 21 od 25 ljubljanskih točk).

Reprezentančno srečanje: Gašper Vidmar in Gregor Hrovat | Foto: Sportida Reprezentančno srečanje: Gašper Vidmar in Gregor Hrovat Foto: Sportida

Aplavz za vztrajnost

Turški napadalni stroj se je v drugem polčasu dodobra umiril, kar je Olimpija znala izkoristiti. Trener Gašper Okorn je svoje igralce vseskozi silil k agresivni igri in nepopustljivosti, ob tem pa je večkrat dodobra premešal peterko. Glavno besedo sta imela še vedno Oliver in Morgan. Prednost umirjenega Banvita se je po njuni zaslugi topila. Ko pa je na sceno stopil še Roko Badžim, je slabih šest minut pred koncem pri rezultatu 51:53 glas povzdignil tudi Filipovski. Rojaku je prisluhnil predvsem Vidmar (na koncu 14 točk), ki je dosegel štiri zaporedne točke. Dve je dodal še Tony Taylor in s tem Banvitu kupil bolj mirno končnico.

Okorn: Pokopal nas je začetek

"Štart je odločil tekmo. Kot bi gledal počasni posnetek. Predvsem v prvih 15 minutah. Zalogaj je bil nato prevelik. Marsikaj smo popravili. Odigrali smo boljše. Čakali smo na svojo priložnost in jo tudi dočakali, a smo se ustavili. Banvitu gredo čestitke za zmago," je po tekmi dejal trener Okorn, ki ga že kmalu čakata nova preizkusa. V četrtek bo namreč v Stožicah gostovala Krka, v soboto pa v Tivoliju še Cibona.

Petrol Olimpija : Banvit 57:65 (10:25, 25:37, 41:51)

Dvorana Stožice, 1800 gledalcev , sodniki: Maestre (Francija), Mačiulaitis (Litva), Horozov (Bolgarija).

Petrol Olimpija: Oliver 16 (4:6), Špan 4, Bubnič, Badžim 6, Morgan 18 (0:2), Lorbek 6 (2:2), Hrovat 7 (2:2).

Banvit: Thomas 5, Kulig 4 (0:1), Gečim 5 (2:2), Altintig 2, Vidmar 14, Rautins 4 (2:2), Oncel 4 (2:2), Taylor 13 (2:2), Caloiaro 14 (2:2).

Prosti meti: Petrol Olimpija 8:12, Banvit 10:11.
Met za tri točke: Petrol Olimpija 5:24 (Oliver 2, Badžim 2, Hrovat), Banvit 7:26 (Caloiaro 4, Thomnas, Gečim, Taylor).
Osebne napake: Petrol Olimpija 20, Banvit 15.
Pet osebnih napak: Oliver (40.).

Ne spreglejte