Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
10. 7. 2020,
18.58

Osveženo pred

3 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,65

Natisni članek

Jurica Golemac Sani Bečirović Cedevita Olimpija Cedevita Olimpija Mangok Mathiang

Petek, 10. 7. 2020, 18.58

3 leta, 10 mesecev

Mangok Mathiang

Velika okrepitev za zmaje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,65
Crvena zvezda : Cedevita Olimpija, ABA liga | Trener Olimpije Jurica Golemac je zadovoljen s prihodom nove okrepitve. | Foto Nebojša Paraušić/Sportida

Trener Olimpije Jurica Golemac je zadovoljen s prihodom nove okrepitve.

Foto: Nebojša Paraušić/Sportida

Barve Cedevite Olimpije bo v prihodnji sezoni zastopal košarkar s sudanskim in avstralskim potnim listom Mangok Mathiang. V pretekli sezoni je 208 centimetrov visoki Mathiang igral za turški Bahcesehir Koleji, v sezoni 2017/18 pa je bil član ekipe Charlotte Hornets v severnoameriški ligi NBA, so sporočili iz ljubljanskega kluba. "Izjemno zadovoljni in srečni smo, ker nam je uspelo pripeljati košarkarja, ki so ga v svojih vrstah želeli videti številni evroligaški klubi," sporoča športni direktor Sani Bečirović.

Koper Primorska Cedevita Olimpija finale pokala Spar
Sportal Zmajem v Evropi ne bo dolgčas, žreb je bil zelo pester!

Po tem, ko Mangok Mathiang leta 2017 ni bil izbran na naboru lige NBA, se je sršenom iz Charlotta pridružil med poletno ligo v Orlandu, avgusta pa je z njimi tudi podpisal pogodbo. Hkrati je Mathiang nosil tudi dres moštva Greensboro Swarm, ki nastopa v razvojni ligi NBA, in v povprečju beležil 10,8 točke, 9,2 skoka in 1,4 blokade na tekmo.

V avgustu 2018 se je Mathiang pridružil Cremoni, in z njo tudi osvojil naslov italijanskega pokalnega prvaka. Julija lani je prestopil v Turčijo in v pretekli sezoni v povprečju dosegal 12,7 točke, 10,6 skoka, 1,7 asistence, 1,4 blokade in 1,1 pridobljene žoge. Dvomestno število točk je dosegel na 13 tekmah, mejo 20 točk pa je dosegel oziroma presegel trikrat. Desetkrat je v svojo statistiko vpisal dvojnega dvojčka.

Bahcesehir Koleji je v tekmovalni sezoni 2019/20 nastopal tudi v evropskem pokalu, tam pa je Mathiang na 14 tekmah v povprečju beležil 12,3 točke, 11,2 skoka, 1,3 blokade in 0,4 pridobljene žoge v 28,7 minute akcije. Kar na štirih tekmah mu je uspelo v svojo statistiko zabeležiti vsaj 15 skokov za odbito žogo, obenem pa je na 10 tekmah dosegel ali presegel mejo 10 doseženih točk.

"Zelo sem vesel, da sem se pridružil Cedeviti Olimpiji. Gre za klub z bogato tradicijo in zvestimi navijači. Veselim se začetka prihodnje sezone, ki bo zelo zahtevna za vse nas. Komaj čakam, da se s soigralci zberemo in da se predstavim ljubljanskim navijačem," je ob podpisu pogodbe dejal Mathiang.

Golemac: Eden od najbolj obetavnih centrov v Evropi

"Izjemno zadovoljni in srečni smo, ker nam je uspelo pripeljati košarkarja, ki so ga v svojih vrstah želeli videti številni evroligaški klubi," sporoča Bečirović. | Foto: Sportida "Izjemno zadovoljni in srečni smo, ker nam je uspelo pripeljati košarkarja, ki so ga v svojih vrstah želeli videti številni evroligaški klubi," sporoča Bečirović. Foto: Sportida "Verjamemo, da nam bo v naslednji sezoni v veliko pomoč in da nam bo dal vse, kar potrebujemo. Gre za enega od najbolj obetavnih centrov v Evropi, ki odlično igra tako v obrambi kot tudi v napadu. Dolgo časa smo se trudili, da ga pripeljemo v Ljubljano. Komaj čakamo, da se nam pridruži in da začnemo delati ter da nam pomaga pri tem, da smo konkurenčni v vseh tekmovanjih. Prepričan sem, da bodo naši navijači v igri naše ekipe z Mangokom na parketu resnično uživali," je dodal trener ljubljanske ekipe Jurica Golemac.

Športni direktor KK Cedevita Olimpija Sani Bečirović je dodal: "Mangok Mathiang je igralec, ki smo ga v dresu Cedevite Olimpije želeli videti že dlje časa. Izjemno zadovoljni in srečni smo, ker nam je uspelo pripeljati košarkarja, ki so ga v svojih vrstah želeli videti številni evroligaški klubi. Prihod Mangoka je le še en dokaz, da igralci po Evropi prepoznavajo naš projekt v Ljubljani in v Cedeviti Olimpiji vidijo konkurenčen klub, ki bi lahko sčasoma zaigral tudi v Evroligi."

Dan Duščak
Sportal Nadarjeni Slovenec z razlogom iz Real Madrida v Slovenijo
Ne spreglejte