Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Petek,
7. 10. 2016,
10.20

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,23

1

Natisni članek

državno prvenstvo Duda Sanadze Gezim Morina KK Primorska Aleksander Sekulić

Petek, 7. 10. 2016, 10.20

6 let, 6 mesecev

Trener KK Primorska Aleksander Sekulić o novem klubu na Obali

V Kopru bi radi vsem grenili življenja #video

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,23

1

Foto: Vid Ponikvar

Dolgo časa smo čakali, da bo v prvoligaško druščino priplul kakšen od klubov z Obale. Pred leti je to uspelo Portorožu, zdaj je v njej prostor dobil še KK Primorska, ki ima v svojih vrstah kar tri reprezentante.

KK Primorska je tekmovalno licenco prevzel od domžalskega košarkarskega kluba KK Lastovka, zato je lahko na hitro vskočil v slovensko prvo ligo. Sodeloval bo s športnim društvom Koš Koper, kjer se bodo kalili predvsem mladi košarkarji.

Glavni trener prvoligaša je postal Aleksander Sekulić, ki ga je na Primorsko pripeljal Janez Rajgelj, a ta ni več njegov šef, saj je s Koprčani prekinil sodelovanje. Na njegovo mesto je prišel Walter Jeklin.

"Žal mi je, da je Janez zapustil klub. Ima svoje razloge. Z njim sem že prej dobro sodeloval. V klubu je zdaj Jeklin. On bo moral zaupati meni in jaz njemu, kot mi je Janez, da bomo zgodbo peljali v pravo smer," je o odhodu Rajglja dejal Sekulić.

Poleti v slovenski reprezentanci, zdaj s tremi reprezentanti

Letos poleti je bil mladi trener spet reprezentančno aktiven, saj je bil pomočnik Igorja Kokoškova v slovenski članski izbrani vrsti in se je šele septembra priključil ekipi.

Sekulić o novem klubu, Rajglju, ekipi

Reprezentante pa ima tudi v svojih vrstah. KK Primorska jih ima skupaj s Krko največ, tri, torej več kot Olimpija in drugi klubi. Najbolj znano ime je Duda Sanadze, ki je v dresu Gruzije uspešno igral v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2017. V slovenski izbrani vrsti smo lahko videli Gezima Morino, za Bosno pa je igral Nikola Gajić.

"Ponosni smo, da imamo reprezentante. V prihodnje bi radi proizvajali nove. Rdeča nit kluba je, da gremo v tej smeri in v sodelovanju s Koš Koprom razvijamo mlade košarkarje. Tam imajo zelo močno kadetsko zasedbo. Vse skupaj gre v smer, da bi imeli zelo dobro produkcijo mladih košarkarjev, ki bi jih pripravili na nastopanje v reprezentanci ali odhod v boljše klube," razlaga nekdanji trener Krke, ki je v Kopru že deloval v sezoni 2009/10.

Radi bi polno Bonifiko

Duda Sanadze (desno) je bil letos poleti pomemben član gruzijske reprezentance, ki si je zagotovila nastop na EuroBasketu 2017. | Foto: Vid Ponikvar Duda Sanadze (desno) je bil letos poleti pomemben član gruzijske reprezentance, ki si je zagotovila nastop na EuroBasketu 2017. Foto: Vid Ponikvar Velika želja so navijači, ki bi jih radi pozdravili v dvorani Bonifika: "V prvi vrsti bo pomembno, da se klub udomači v Kopru. Da dobi bazo navijačev. Smotrno bi bilo, da bi imeli polno dvorano oziroma se vsaj približamo temu. Naša naloga na parketu bo, da jih bomo znali privabiti."

Kaj lahko primorska zasedba naredi v državnem prvenstvu, bo pokazal čas, pravi Sekulić, ki je ekipo v sezono popeljal z zmago. V regionalnem tekmovanju Alpe Adria so namreč premagali avstrijski BK Dukes (64:55), v skupini pa sta še Zlatorog iz Laškega in KK Osijek.

Sekulić o ciljih kluba

Prvo tekmo državnega prvenstva bo novinec odigral v soboto na Gorenjskem proti LTH Castings.

"Glede na zmožnosti kluba smo sestavili optimalno zasedbo. Čas bo pokazal, ali je to dovolj, da se kosamo z najboljšimi ali za obstanek. Mislim, da imamo kakovostno zasedbo, ki lahko v doglednem času napreduje do te mere, da bo grenila življenje vsem ekipam v prvi ligi," si želi prvi mož stroke.

Ne spreglejte