Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Nedelja,
27. 4. 2008,
21.35

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Nedelja, 27. 4. 2008, 21.35

8 let

Union Olimpija obljublja zmagovalno serijo

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Sezona Uniona Olimpije v ligi NLB se je končala v polfinalu proti Partizanu, ki je kasneje tudi osvojil pokal. Akterji ljubljanskega moštva so podrobneje spregovorili o petkovem porazu.

Košarkarji Partizana, bolje rečeno Nikola Peković, so morali v petek v polfinalu lige NLB dati vse od sebe, da so strli odpor žilave Olimpije. V prvem polčasu je zeleno-belim še dobro kazalo, saj so odšli na odmor s prednostjo štirih točk (45:41), nato pa je ponovno prišla na vrsto njihova tretja četrtina. Že v evroligi so nekajkrat zaspani prikorakali iz slačilnic in slabše začeli drugi polčas - spomnimo se le tekem z Virtusom (10:31 rezultat tretje četrtine), Olympiacosom (18:25) in CSKA (13:20). Vseh kriznih minut se še vedno dobro spominja Goran Dragić, ki ne najde vzroka za to hibo: "Tekmo s Partizanom smo začeli dobro. Peković še ni bil razigran, nas pa je s trojkami razbijal Tripković. Čeprav je bila obramba nad njim solidna, mu je uspelo zadevati preko rok in s tem dokazal kvaliteto. V nadaljevanju smo stabilizirali igro ter vodili za štiri točke, nakar je nastopila naša tretja četrtina. Partizan je naredil delni izid 10:0, pri nas pa je nastala nekakšna nervoza. Pri lovljenju rezultata smo se preveč iztrošili, da bi premagali odlični Partizan. Res pa je, da smo naredil v napadu veliko neumnosti – posledica so bile izgubljene žoge. Predvsem pa nas je 'ubijal' Partizanov skok v napadu, s katerim si je priigral dodatne napade. Veliko energije pokuriš, ko se braniš praktično 48 sekund. Zato pride do napak v napadalnih akcijah."

Džikić: Peković najboljša petka v Evropi

Prav v drugem polčasu se je razigral Nikola Peković (31 točk), ki je bil nerešljiva uganka za obrambo Uniona Olimpije kot tudi v finalu za igralce Hemofarma. " Peković je dominanten igralec. Odlično je igral že v evroligi in mislim, da je v tem trenutku najboljši igralec na poziciji pet v Evropi," je poudaril trener Uniona Olimpije Aleksandar Džikić, z njim pa se je strinjal tudi Dragić: "Res, ima kvaliteto. Težko ga je pokrivati. Če igra ena na ena, v večini doseže koš. V kolikor pride do podvajanja, ima dober pregled in poda do prostega igralca. Partizan pa ima veliko odličnih strelcev z razdalje, kar je dokazal proti nam, ko je imel dober odstotek meta za tri točke." Beograjčani so namreč metali 9:17 izza črte, ki označuje tri točke.

Na vrsti je zmagovalna serija

Kljub porazu so v ljubljanskem taboru zadovoljni z doseženim, saj so z uvrstitvijo na F4 lige NLB izpolnili zadani cilj, vendar vseeno ostaja grenak priokus, ker so igrali pred ljubljansko publiko, ki je ponovno do zadnjega kotička napolnila veliko tivolsko dvorano. S porazom proti Partizanu pa je po besedah Jasmina Hukića konec porazov Uniona Olimpije v tej sezoni: "S soigralci smo se po tekmi dogovorili, da do konca prvenstva ne bomo več izgubili tekme, kar pomeni, da bomo gladko osvojili državno prvenstvo."

Naslednjo tekmo 10. kroga lige za prvaka bodo Šiškarji odigrali že v sredo, ko bo v Ljubljano pripotovala novomeška Krka.

Ne spreglejte