Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Torek,
18. 10. 2016,
13.12

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,60

Natisni članek

Eric Spoelstra Beno Udrih Goran Dragić Goran Dragić

Torek, 18. 10. 2016, 13.12

6 let, 6 mesecev

Udrih v negotovem položaju, pri Dragiću je šlo za nesporazum

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,60

V tem tednu bodo imeli pri Miami Heat ritem, kakršen jih čaka v prihajajoči sezoni lige NBA. V štirih dneh bodo odigrali tri tekme. Ni še jasno, ali bo Beno Udrih ostal pri Vročici ali ne. Zvezdnika moštva Gorana Dragića so narobe razumeli, a je že umiril žogico.

Beno Udrih še ne ve, kakšen status bo imel pri Miami Heat. Po koncu tega tedna bo znano marsikaj. | Foto: Getty Images Beno Udrih še ne ve, kakšen status bo imel pri Miami Heat. Po koncu tega tedna bo znano marsikaj. Foto: Getty Images Orlando Magic, Charlotte Hornets in Philadelphia 76ers so zadnji nasprotniki Miami Heat v sklopu priprav na novo sezono, ki se bo začela 25. oktobra, za moštvo Floride pa dan pozneje.

Po petih pripravljalnih tekmah je izkupiček Miamija tri zmage in dva poraza, naslednji trije obračuni pa bodo pomembni za slovenskega košarkarja Bena Udriha. Glavni trener Eric Spoelstra bo namreč po koncu treh tekem skrčil seznam igralcev z 20 na 15.

"Ne veselim se tega tedna," je dejal Spoelstra. Kot poročajo čez lužo, je edino resno vprašanje, ali bo Miami zadržal veterana Udriha ali bo nadaljeval pomlajevanje ekipe in v sezono krenil s 23-letnim branilcem Briantejem Webrom.

"Sta povsem različna tipa igralcev. Briante je dinamični obrambni igralec. V napadu da veliko energije. Beno je veteran s 13 leti izkušenj, ki že ima naslov prvaka lige NBA. Zelo dobro zna organizirati in ima velik IQ. Imamo torej dva povsem različna igralca," se je Spoelstra dotaknil dvojice.

Pri Goranu Dragiću se je dvignil prah, a je uspešno umril žogo

Eden od zvezdnikov Miami Heat Goran Dragić se je pretekli teden znašel v središču pozornosti. Ko so v vprašanju omenili odhod Dwyana Wada in zaradi zdravstvenih težav prekinitev pogodbe s Chrisom Boshem ter dodali, da verjetno to ni bil razlog, zaradi katerega je leta 2015 na novo podpisal pogodbo z Miamijem, je Goran odgovoril, da se strinja s trditvijo novinarja.

Dodal je: "Najpomembneje je, da si želim zmagovati. Seveda, rad bi osvojil naslov lige NBA. Saj veste, kako gre: včasih moraš stopiti korak nazaj, da lahko narediš dva naprej."

Izjavo Gorana Dragića so narobe povzeli, zaradi česar je dvignila veliko prahu. | Foto: Getty Images Izjavo Gorana Dragića so narobe povzeli, zaradi česar je dvignila veliko prahu. Foto: Getty Images

Te izjave so v ZDA obrnili na glavo in v drugih medijih zapisali, da Dragić priznava, da trenutno moštvo Miamija ni takšno, kot je bilo tisto, s katerim je lani podpisal pogodbo.

"To je bil nesporazum," je dejal kapetan slovenske reprezentance in nadaljeval: "Vprašal me je, ali sem pogodbo podpisal zato, da bi bil del šampionskega moštva. Odgovoril sem, da seveda. Dodal sem, da je liga NBA posel in da vsaka odločitev ne more biti tebi v prid. V Miamiju sem zadovoljen. S to ekipo bi rad igral, vendar razumem, da je to posel."

Dragić je bil presenečen, ko je videl, da so njegove besede dobile drugačen pomen tudi v rodni Sloveniji: "Nimam nobenega komentarja na to, da si ne želim biti tukaj. To je neumnost."

"Lahko le pomagam ekipi in poskušam biti vsak dan za odstotek boljši" 

Tisti, ki bo ostal, lahko pristane na seznamu neaktivnih košarkarjev, saj ima lahko ekipa za tekme lige NBA največ 13 aktivnih košarkarjev. Dva nato čakata na morebitne poškodbe ali slabe predstave soigralcev.

Ne glede na to, ali bo Miami obdržal Udriha ali ne, bo slovenski košarkar dobil 1,4 milijona dolarjev plače (1,27 milijona evrov - neobdavčeno).

Beno Udrih se bo poskušal na zadnjih pripravljalnih tekmah izkazati in prepričati trenerja Erica Spoelstro, da ga vključi v ekipo za prihajajočo sezono. | Foto: Getty Images Beno Udrih se bo poskušal na zadnjih pripravljalnih tekmah izkazati in prepričati trenerja Erica Spoelstro, da ga vključi v ekipo za prihajajočo sezono. Foto: Getty Images V pripravljalnem obdobju je zaradi težav s hrbtom odigral le eno tekmo, lahko pa pričakujemo, da mu bo Spoelstra namenil priložnosti tudi na prihodnjih treh obračunih.

"Zavedam se, da je prihodnost na mladih, ne starejših fantih. Na to, kar se bo zgodilo, ne morem vplivati. Lahko le pomagam soigralcem in naredim korak naprej, da bom vsak dan za odstotek boljši," je dejal Udrih. Na edini tekmi je zbral dve točki, dve podaji, skok in ukradeno žogo.

Na drugi strani je Weber v pripravljalnem obdobju navduševal v obrambnih nalogah in se v 82 minutah igre pohvalil s 13 ukradenimi žogami, kar je največ v vrstah Miamija. V tem času je dosegel 13 podaj, slaba plat pa so izgubljene žoge, ki jih je bilo tudi skoraj toliko.

Ne spreglejte