Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Petek,
3. 6. 2016,
10.14

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,88

Natisni članek

Petek, 3. 6. 2016, 10.14

6 let, 7 mesecev

Trener prvakov v slogu karateistov v jezi razbil tablo, Curry imel 26-minutni mrk (video)

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,88

Uvod v finale lige NBA je postregel z izjemno zanimivo tekmo. Osrednja igralca aktualnih prvakov Golden State Warriors Stephen Curry in Klay Thompson sta bila povsem odrezana od igre, a so blesteli njuni soigralci.

Obramba Clevelanda je dobro zaustavila Curryja in Thompsona, a so blesteli njuni soigralci s klopi, ki so dosegli kar 45 točk. | Foto: Obramba Clevelanda je dobro zaustavila Curryja in Thompsona, a so blesteli njuni soigralci s klopi, ki so dosegli kar 45 točk.

Golden State je pred domačimi navijači na najlepši mogoči način začel pohod do druge zaporedne lovorike lige NBA. Z zmago s 104:89 je preskočil Cleveland Cavaliers, pri katerem je trojica LeBron James, Kyrie Irving in Kevin Love (skupaj so dosegli 66 točk) prispevala svoj pričakovani delež, a je zatajila klop.

Ta je zbrala vsega deset točk, zato pa je bilo na drugi strani stanje povsem obrnjeno. Navijači Bojevnikov so pričakovali novo eksplozijo dvojca Stephen Curry, Klay Thompson, a ju je obramba Clevelanda zadržala pri vsega 11 oziroma devetih točkah. MVP rednega dela Curry kar 26 minut ni dosegel koša.

Vrhunci tekme Golden State : Cleveland 104:89

Zato pa so blesteli njuni soigralci, ki so prihajali s klopi, in dosegli 45 točk. Prednjačili so Shaun Livingston, ki se je ob metu 8/10 iz igre zaustavil pri 20 točkah. Andre Igoudala jih je prispeval 12, v statistiko vpisal še sedem skokov in šest podaj, veteran Leandro Barbosa pa je brez zgrešenega meta dosegel 14 točk.

Prvi mož Clevelanda James, ki igra šesti finale lige NBA, je zaključek tekme presedel na klopi, da je razočaran, pa je dal vedeti z gesto. "Prišli so do točke, kjer so bili lani, ko so osvojili naslov prvaka. Ko igra vsa ekipa in njihova klop. In spet so tukaj v finalu zaradi celotne ekipe," je James hvalil aktualne prvake in nadaljeval: "Nič se ni spremenilo. Igrajo kot ekipa. Od igralcev s klopi smo prejeli 45 točk, dobili 25 točk po izgubljenih žogah. To ni recept za zmago na gostovanju."

Kako je Steve Kerr razbil tablo

"Tekma je bila za nas čudna. Nismo vajeni, da tako Steph kot Klay nimata strelskega dne. Na klopi imamo odlične igralce, ki znajo priti na parket in zadeti, ko to potrebujemo" je povedal trener Golden Stata Steve Kerr, ki je bil na sredini tretje četrtine tako jezen, ker so gostje ujeli priključek, da je med odmorom z udarcem razbil tablo, po kateri riše, kako naj košarkarji igrajo: "Raje sem se znesel nad tablo kot igralcem. Bolje je tako."

Naslednje dejanje finala, ki se igra na štiri dobljene tekme, bo čez dva dneva prav tako v dvorani Golden Stata, nato pa se bo serija za dve tekmi preselila v Cleveland.

Ne spreglejte