Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
29. 1. 2019,
9.05

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,52

1

Natisni članek

Luka Dončić Luka Dončić Trae Young Liga NBA Atlanta Hawks Dallas Mavericks

Torek, 29. 1. 2019, 9.05

5 let, 2 meseca

Trae Young meni, da bo boljši od Luke Dončića

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,52

1

Trae Young, Luka Dončić | Trae Young je bil na naboru lige NBA izbran kot peti, Luka Dončića pa kot tretji. | Foto Gulliver/Getty Images

Trae Young je bil na naboru lige NBA izbran kot peti, Luka Dončića pa kot tretji.

Foto: Gulliver/Getty Images

Zaradi menjave takoj po naboru košarkarske lige NBA Traeja Younga in najvišje izbranega Slovenca v zgodovini nabora Luko Dončića pogosto primerjajo. Svoje mnenje o primerjavi je v intervjuju za televizijo ESPN izrazil tudi Young, ki pravi, da bo prihodnost pokazala, da je boljši od Dončića in da je bila menjava dobra za obe ekipi.

Stephen Curry
Sportal Prvi v zgodovini: nov mejnik Stephena Curryja in gladka zmaga Golden Stata #video

Slovenski košarkar Luka Donćič je bil na naboru lige NBA izbran kot tretji, Trae Young kot peti, a sta se ekipi Atlanta Hawks in Dallas Mavericks dogovorili za menjavo. Dončić je tako pristal v Dallasu, Young pa v Atlanti.

"Mislim, da se je na koncu dobro izšlo za obe moštvi. Tako jaz gledam na to. Luki gre zelo dobro in zdi se mi, da gre tudi meni zelo dobro," je menjavo komentiral Young.

Luka Dončić
Sportal Dončić ukradel rekord najboljšemu in se naposlušal pohval #video

Slovenec v krstni sezoni v ligi NBA v povprečju dosega 20,5 točk na tekmo. | Foto: Reuters Slovenec v krstni sezoni v ligi NBA v povprečju dosega 20,5 točk na tekmo. Foto: Reuters "Luka ima za zdaj odlično leto"

"Seveda slišim vse, kar se dogaja. Tega ne moreš spregledati. Luka ima za zdaj odlično leto, jaz pa se poskušam osredotočiti nase in na ekipo. Vem, da je to lahko reči, a sem resno predan vsakodnevnemu trdemu delu za ekipo in podobnim stvarem," je v oddaji The Jump na televiziji ESPN v ponedeljek dejal 20-letni Young.

Tako kot Dončić je tudi Young vajen pozornosti ob odličnih dosežkih, bil je namreč prvi, ki je v univerzitetnem košarkarskem prvenstvu NCAA imel tako najvišje povprečje košev kot podaj. Tudi v prvi sezoni v najmočnejši košarkarski ligi na svetu je Young pokazal nekaj odličnih predstav, v nedeljo je tako na primer dosegel 30 točk in osem podaj ob porazu proti Portlandu.

Na drugi strani je Dončić postal prvi najstnik v ligi NBA, ki je dosegel trojnega dvojčka z doseženimi vsaj 30 točkami, dosegel je 35 točk, 12 skokov in deset podaj ob porazu proti Toronto Raptors. To je bil strelski rekord za 19-letnega Dončića, ki je tako izenačil Youngov najuspešnejši nastop - košarkar Atlante je 35 točk dosegel že na svoji tretji tekmi v ligi NBA proti Cleveland Cavaliers.

Še vedno sta v stikih Trae Young je od Luke Dončića starejši za približno polovico leta. Rojen je 19. septembra 1998. | Foto: Getty Images Trae Young je od Luke Dončića starejši za približno polovico leta. Rojen je 19. septembra 1998. Foto: Getty Images

"V mojih očeh to sploh ni vprašanje - to bom jaz," je Young odgovoril na vprašanje, kdo od njiju bo boljši čez od pet do deset let. "Ampak to je samo tekmovalnost, ki jo imam v krvi, zato je to zame zelo očiten odgovor," je samozavesten Young, ki je v intervjuju izdal tudi, da je poleti dobro spoznal slovenskega košarkarja, s katerim sta si izmenjala telefonski številki in ostala v stiku.

"Preverjava, kako sva in podobno. Je zelo dober fant, zagotovo," pravi Young o Dončiću, ki bo 28. februarja dopolnil 20 let.

Luka Dončić
Sportal Čarobna predstava Dončića, novega rekorderja lige NBA #video
Ne spreglejte