Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Torek,
7. 3. 2017,
14.02

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38

Natisni članek

Simon Petrov Krka

Torek, 7. 3. 2017, 14.02

6 let, 6 mesecev

Simon Petrov, trener Krke

Tople vode ne odkriva, napada pa slovenski vrh

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38

"Cibona? Ne. Moje misli so pri državnem prvenstvu in Zlatorogu," o boju za predzadnje mesto in s tem obstanek v ligi ABA razmišlja novi trener košarkarjev Krke Simon Petrov.

Krka je za Simona Petrova velik trenerski izziv. | Foto: ABA liga Krka je za Simona Petrova velik trenerski izziv. Foto: ABA liga

Potem ko je pred dvema tednoma iz rok Dejana Mihevca prevzel krmilo novomeške Krke, je Simon Petrov vknjižil zmago nad Portorožem, nato pa klonil pred Heliosom in Partizanom. A vse to je bila predvsem priprava na izjemno zahteven teden, v katerem bodo Novomeščani v sredo v tekmi za vrh lestvice državnega prvenstva gostili Zlatorog, nato pa ob koncu tedna še Cibono. Tekma z Zagrebčani bo imela za Dolenjce pridih boja za obstanek v ligi ABA.

"Trenutno še ne razmišljamo o Ciboni. Najprej nas čakajo Laščani. Zlatorog je neugoden tekmec, ki je Krko v prvem delu gladko ugnal. Zdaj jim bomo skušali vrniti z enako mero. Šele nato na vrsto pride lige ABA. Nisem privrženec izbiranja tekem, zato se bomo na Cibono pripravljali šele od četrta," pravi trener Petrov, zadovoljen, da je seznam poškodovanih prazen.

Poudarek na obrambnih popravkih  Kot košarkar je v Krki že pustil pečat. Ga bo tudi kot trener? | Foto: Sportida Kot košarkar je v Krki že pustil pečat. Ga bo tudi kot trener? Foto: Sportida

Ne vidi se v vlogi gasilca, še manj revolucionarja. Želi zgolj nadgraditi delo predhodnika, predvsem pa iz razpoložljivega igralskega kadra, ki je za slovenske razmere še vedno zelo kakovosten, izvleči več.

"Ni časa za kakšne velike novosti. Tudi tople vode ne morem odkrivati, poskusil pa bom vpeljati določene popravke, s katerimi bi bila igra učinkovitejša. Intenzivnost je treba dvigniti na višjo raven in povezati obrambno zavzetost," razmišlja 41-letni Novomeščan, ki v zgoščenem ritmu še ni našel časa za spremenjene taktične različice.

Na tej ravni si več obeta v prihodnjem tednu, ko se bodo nekdanji prvaki poslovili od jadranske lige in do konca sezone nastopali zgolj v državnem prvenstvu. V novem ritmu z manj tekmami in predvsem potovanji bodo treningi med tednom učinkovitejši. "Pomembno je, da fantje dojamejo, kaj želim. Ko bodo prišli na vrsto pravi treningi, želim, da to izvajajo. Jasno, vse je treba nato prenesti še na tekme," pravi novi šef Krkine stroke.

Bilanca sezone 2016/17: 16 zmag in štirje porazi v DP, sedem zmag in 18 porazov v ligi ABA ter poraz v finalu slovenskega pokala. | Foto: Sportida Bilanca sezone 2016/17: 16 zmag in štirje porazi v DP, sedem zmag in 18 porazov v ligi ABA ter poraz v finalu slovenskega pokala. Foto: Sportida

Krkini cilji so jasni

A čeprav se oklepa načela "tekma za tekmo", Petrov ne skriva ambicij. "Cilj Krke je vedno naslov državnega prvaka. Letos ni slika prav nič drugačna. Zavedamo se položaja, v katerem smo. Vemo tudi, da imamo karte v svojih rokah. Moramo si izboriti dobro izhodišče pred polfinalom," poudarja otrok novomeškega kluba, s katerim je bil leta 2000 tudi prvič državni prvak. Pot ga je nato vodila tudi v Ljubljano (Slovan in Olimpijo) ter tujino, zdaj pa je vesel domačega trenerskega izziva.

"Tu sem doma. Ljudje me poznajo, jaz njih. Počutim se dobro, a ne le zaradi domačega pridiha, temveč tudi zaradi dela v stabilnem in dobro organiziranem okolju. Tu lahko vsi napredujemo, tako košarkarji kot jaz v vlogi trenerja," pravi Petrov, ki je pri Krki deloval tudi kot pomočnik glavnega trenerja in strateg mladinske vrste.

Ne spreglejte