Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Petek,
19. 5. 2017,
10.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75

Natisni članek

Evroliga Istanbul Nando De Colo Miloš Teodosić Olympiacos CSKA Moskva

Petek, 19. 5. 2017, 10.00

6 let, 6 mesecev

Pred polfinalno tekmo evrolige med CSKA in Olympiacosom

Težave za CSKA: srbski čarodej Teodosić ni povsem pripravljen

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75
Miloš Teodosić | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Branilec evroligaškega naslova CSKA bo skušal v Istanbulu na zaključnem turnirju evrolige ostati na evropskem vrhu. V svojih vrstah ima izvrstne košarkarje, tako da bi lahko ponovil ta podvig. Eden izmed njih je tudi srbski igralec Miloš Teodosić, ki ga v prihodnji sezoni vidijo v ligi NBA. Pred prihodom na zaključni turnir je imel kar nekaj težav.

CSKA in Olympiacos imata v evropski košarki posebno mesto. Rusi so elitno evroligo osvojili sedemkrat, Grki pa trikrat. Moskovčanom je trikrat do vrha pomagal tudi slovenski košarkar Matjaž Smodiš.

Zaključni turnir F4 evrolige

Polfinale
17.30 CSKA – Olympiacos
20.30 Fenerbahče – Real Madrid

Favorit tega polfinalnega obračuna, ki se bo danes začel ob 17.30, je prav CSKA. Trener Dimitris Itoudis upa, da je srbski organizator igre Miloš Teodosić dobro pripravljen, potem ko je imel nekaj časa težave: "V četrtfinalu proti Baskoniji je igral pod vplivom injekcij. Od takrat je preskočil nekaj tekem in celotno serijo z Astano. Ni treniral in ne moremo reči, da je stoodstotno pripravljen, a je pred dnevi začel trenirati z nami. Glede na njegovo odločnost in željo upamo, da bo na parketu pravi."

 

V ligo NBA k Utah Jazz, kjer je pomočnik Igor Kokoškov?

Francoz Nando de Colo velja za enega najboljših košarkarjev v evroligi. | Foto: Vid Ponikvar Francoz Nando de Colo velja za enega najboljših košarkarjev v evroligi. Foto: Vid Ponikvar Videti je, da bo po letošnji sezoni nazadnje le odpotoval čez lužo in se preizkusil v najmočnejši ligi na svetu. V ligi NBA naj bi si ga najbolj želel Utah Jazz, kjer vlogo pomočnika opravlja slovenski selektor Igor Kokoškov.

A ima pred seboj najprej evroligaški izziv. Skupaj z Nandom de Colom vsem ekipam povzročata preglavice, saj sta pri organiziranjih napadov nepredvidljiva za tekmečeve obrambe.

"Na zaključni turnir sem prišel z le tremi treningi. Morda fizično nisem povsem pripravljen, sem pa zato psihično. Ne bom se oziral na bolečino in pomagal ekipi. V Istanbul smo prišli ubranit naslov. V polfinalu nam bo nasproti stal Olympiacos, ki ima že vrsto let podobno ekipo. Niso odvisni le od Vassilisa Spanoulisa. Tu je še Georgios Printezis, največ pa je vreden njihov moštveni duh, ki jih naredi močnejše," je pred polfinalom dejal Teodosić.

Ne spreglejte