Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Petek,
25. 8. 2017,
13.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,35

Natisni članek

EuroBasket 2017 Slovenija Hrvaška

Petek, 25. 8. 2017, 13.00

6 let, 6 mesecev

Še druga tekma s Hrvaško

Takšnega naboja, kot je bil v četrtek, danes ne bo

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,35
Slovenija Hrvaška | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Zmaga proti Hrvaški pred polnimi Stožicami je bila najlepša popotnica pred odhodom na evropsko prvenestvo, pa čeprav se bodo slovenski košarkarji z našimi sosedi pomerili danes še enkrat, ampak tokrat za zaprtimi vrati.

Četrtkov obračun med Slovenijo in Hrvaško je imel dva obraza. V prvem delu so naši sosedje s trojkami rešetali slovenko mrežico, v drugem pa so izbranci Igorja Kokoškova s fanatično obrambo prišli do zmage, za katero so na koncu celo trepetali.

Ko je kapetan Goran Dragić dve minuti pred koncem s petimi osebnimi napakami zapustil parket, se je igra Slovenije zaustavila, Hrvatje pa so imeli celo priložnost za drugo zmago v tem poletju, vendar Dario Šarić v zaključku na veliko veselje slovenskih ljubiteljev košarke, ki so napolnili Stožice, ni bil uspešen in zmaga s 74:73 je ostala doma.

Na tej tekmi so bile največje rezerve pri metu z razdalje, saj so slovenski košarkarji zadeli vsega tri trojke iz 24 poskusov.  Najboljša posameznika sta bila Dragić in Luka Dončić, ki sta kot edina prebila na parketu več kot 30 minut. Prvi je dosegel 18 točk in vpisal 10 asistenc, drugi pa 15 točk in 13 skokov.

"Tukaj smo in naredili bomo, kar bo treba"

Slovenija bo evropsko prvenstvo začela prihodnji četrtek na Finskem, kjer ji bo kot prva nasproti stala Poljska. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Slovenija bo evropsko prvenstvo začela prihodnji četrtek na Finskem, kjer ji bo kot prva nasproti stala Poljska. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Danes se bosta Slovenija in Hrvaška pomerili še enkrat, vendar tokrat za zaprtimi vrati. V tem obračunu verjetno ne bo takšnega naboja kot v četrtek, oba selektorja pa bosta preizkušala nove taktične zamisli, ki jih bosta uporabila na EuroBasketu, ki ga bo prihodnji teden začela Slovenija skupaj s Poljsko.

"Čaka nas zaprta tekma. Mi, ki smo več igrali, bomo verjetno danes malce manj. Morda bodo drugi dobili priložnosti. Nikoli ne veš. Morda pa bo hotel Igor popraviti podrobnosti. Tukaj smo in naredili bomo, kar bo treba," je povedal Dragić, eden izmed junakov četrtkovega spektakla v Stožicah.

Slovenija je v pripravah na EuroBasket odigrala osem tekem in petkrat zmagala, Hrvati pa so v petih obračunih izgubili enkrat. Edini poraz so jim zadali prav naši košarkarji.

Ne spreglejte