Strahovit padec Slovenije

Po izjemni minuli sezoni Uniona Olimpije in Krke je Slovenija dobila dve dodatni mesti za ligo ABA. A jih bo ob takšnem nadaljevanju, kot ga spremljamo letos, zelo kmalu izgubila.
Strahovit padec Slovenije

Ob koncu minule sezone je vodstvo lige ABA dalo predlog, da bi Slovenija, čeprav je imela zagotovljena štiri mesta, v tej sezoni kljub temu nastopala s tremi predstavniki, s tem pa bi si avtomatično zagotovila tudi tri mesta za sezono 2012/13. Kot obrazložitev so navedli, da Slovenija nima štirih razvitih košarkarskih centrov, ki bi lahko realno tekmovali v regionalnem tekmovanju. Vendar v naših košarkarskih krogih niso popustili in so se odpravili v bitko s štirimi predstavniki. A po šestih krogih stanje na lestvici kaže, da bi bilo verjetno bolj smotrno vzeti ponudbo vodstva, da bi imela Slovenija tri predstavnike v tej in naslednji sezoni. Zlatorog in Helios sta s šestimi porazi prikovana povsem na dno, Krka ima vsega eno zmago, medtem ko Slovenijo rešuje Union Olimpija, ki sploh še ne pozna poraza.

In ker so po lanski sezoni nekoliko modificirali pravila za uvrstitev v jadransko tekmovanje, bi bila v tem trenutku Slovenija le pri dveh klubih za naslednjo sezono, v kateri bo prav tako igralo 14 moštev. In to je razvidno iz spodnjega paragrafa.

Sorodne vsebine

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano
{{headline}}
{{display_url}}
{{description1}} {{description2}}